Digitális termosztátok beállítása infra padlófűtés esetén. Nagyon fontos a termosztátok megfelelő beállítása a komfort és a fogyasztás miatt. Infra fűtés esetén 2 hőmérséklet érzékelő kombinált vezérlése szükséges. Egyszerre kell a termosztátnak nézni a levegő hőmérsékletét, de ezzel párhuzamoson a padló (vagy mennyezet) maximális értéket is be kell állítani.

Tekintsd meg a videót a beállítások megismeréséhez!

 

Digitális szobatermosztát padlóérzékelő beállítása

Mostani videónkban a termosztátoknak szeretném megmutatni a beállítását, hogy tudjátok ellenőrizni, hogy saját magad tudd beállítani.

Legelső lépés, hogy termosztát mindig kikapcsolt állapotban legyen.

Egyszerre meg kell nyomni a kikapcsoló gombot és a könyvecske gombot. Ezzel a beállítással hozzuk elő a szerviz beállításokat.

Maga a szervizben is különböző beállítási lehetőségek vannak, a könyvecskével tudok lapozni. Legelőször is megnyomom egyszerre könyvecskét, elő jön az a rész, hogy melyik érzékeket használja a termosztát.

Az „All” azt jelenti, hogy a termosztátnak a belső érzékelője, plusz a termosztátra rákötött külső érzékelő van használatban.

A föl vagy a lefelé nyilakkal tudok változtatni.

In” annyit jelent, hogy a termosztátba beépített hőmérséklet érzékelőt szeretnénk csak vezérelni, az infrafűtésnél semmilyen esetben nem elfogadott, ezt a beállítást ne használjátok!

OUr” ez a külső hőmérséklet érzékelő. „All” pedig mindkettő egyszerre van használva.

Mondok eseteket, hogy mikor mi az, amire érdemes figyelni.

Egy normális telepítésnél, legyen az padló vagy mennyezet, mindig az „All” szerepeljen.

Hogyha olyan eset előfordult például, hogy a padlófűtésünket kiegészítő fűtésként használjátok. (például: van egy kandalló van bármi más fűtés)

De az az elvárásotok, hogy legyen egy egyenletes komfortos melegetek padlótok, akkor viszont minket csak az érdekel, hogy a padlónak a hőmérséklete hány fokos legyen, és nem érdekel minket, hogy levegő hány fokot mutat.

Hát ebben az egy esetben lehet használni az „our” tehát a külső hőmérséklet érzékelőt.

Most beállítom a teljesen standard-re „All”-ra, majd tovább megyek a könyvecskével.

Itt azt az értéket látjátok, hogy a padló érzékelőnek mi lehet a maximális hőmérséklete.

Érdemes ilyenkor megnézni, hogy hová van telepítve fűtésünk és milyen burkolat van felette.

Padló fűtésnél a laminált parketta érkezik a fűtésünkre, mindenképpen nézzétek meg,, hogy a garanciális feltételeknél laminált parkettának hány fokos hőmérséklete lehet.

Állítsátok be a kívánt hőmérsékletet amit szeretnétek, például 24 fok és ennyi az egész.

A betonos telepítésnél ez az érték jóval magasabb lehet, akár felnyomhatjátok 35 fokra is, mivel a padlóérzékelő  tehát ennek a termosztátnak a szondája a fólia felett van és e fölött van még 4-5 cm beton.

Tehát a fólia hőmérséklete az nem lesz egyenlő padlónak a legfelső rétegén mérhető hőmérséklettel.

Tehát ez az érték magasabb lehet.

Amikor kész vagytok a beállítással egyszerűen ki kapcsoljátok a termosztátot  majd újra bekapcsoljátok és már a beállított értékekkel működik.

Hogyha menetközben valamit éreztek, hogy ez túl kevés, túl hideg a parketta ezekkel a beállításokkal tudjátok pontosítani, hogy a ti komfortérzeteteknek mi lesz a legmegfelelőbb.

 

Egyébb hasznos cikkek:

Fűtőszőnyeg – Fűtőháló telepítési videó

Melyik termosztát / szobatermosztát a jó?

Padlófűtés tervezés, de mégis mivel? TOP 3 elektromos padlófűtés