Küldetésünk: 

“Modernizálni a társadalom fűtési szokásait, hogy egészségesen és gazdaságosan tudjanak fűteni.”

 

– Elektromos padlófűtés fűtőfóliával

Padlófűtések rétegrendjei

Padlófűtés utólag – fűtőszőnyeg

Elektromos Padlófűtés (utólag is)

Kivitelezési munkáink közel 60%-át a padlófűtés teszi ki, mint fűtési rendszer. A korszerű infra fűtőfólia nagy előnye, hogy gyorsan telepíthető, kicsi a fűtésrendszer magassága, és kedvező a beruházási költsége.

A padlófűtés ezen változatának nagy előnye, a hagyományos padlófűtéssel szemben nem alakul ki szállópor, így még a légúti betegségekben szenvedőknek is egészséges környezet biztosítható.

Megfelelő rétegrend mellett, bármilyen burkolatot kialakíthatunk padlófűtésként (hidegburkolat, lamináltparketta, szőnyeg, hajópadló…)

Szakszerű telepítés mellett a káros sugárzás kibocsátása a rendszernek minden hazai jogszabályban meghatározott határértéken belül van, alacsonyabb, mint egy baby őr vagy mobiltelefon sugárzása. Igény esetén pedig nullára is csökkenthető.

Legyen komfortos a padlófűtése

Fontos, hogy egyenletesebb hőeloszlást biztosít az egész lakásban, kisebb a hőmérséklet különbség a padló szintjének hőmérséklete és a magasabb levegő között, mint más padlófűtés esetén. Az infrasugárzásnak hála,  takarékosabb, hatékonyabb, de az emberi szervezetre jótékony hatással bíró hullámhosszt is kibocsát, antibakteriális hatása igazolt. Emellett nem fűti túl a padlót és a port sem kavarja, nem képez úgy porréteget, mint ahogyan az a szokványos padlófűtésnél bizony előfordulhat, mivel nem generál légmozgást.

Az új, harmadik generációs fűtőfólia önszabályzó tulajdonsággal rendelkezik,  ami segít megvédeni a burkolatot és a lakásban található berendezéseket. Intelligens tulajdonsága a fogyasztásban is megmutatkozik, hisz 15-20 %-kal nagyobb megtakarítás érhető el, más fűtőfilmekhez képest.

A fűtőfólia telepíthető vizes és száraz helységekben egyaránt, és nem kell külön figyelembe venni a bútorok elhelyezkedését, intelligens tulajdonsága visszaveszi a teljesítményt, ha valami szigetelné, korlátozná a hő leadó képességét.

700x700 1

Az infra padlófűtésünk nem okoz szállóport

Az adott padlóburkolatnak megfelelően különböző rétegrenddel fektetjük le a fűtőfóliákat, amelyek kivételes vékonyságuk miatt, nem vesznek igénybe sok helyet, beszerelésük emellett jelentősen könnyebb, mint a hagyományos fűtésrendszereké, valamint az áruk is kedvezőbb.

Az intelligens fűtőfólia nemcsak hogy feltölti a padlót, hanem egyúttal ideális állapotú, egyenletes sugárzást is biztosít az egész rendszeren belül. A levegő ez által a leghatékonyabb módon van felhevítve a padló vagy a fal felülete által, melyek a felhasznált energiát egyben tárolják is, vagyis a rendszer felettébb alacsony működtetési költségeket igényel.

Infra padlófűtés teljesítménye

Az intelligens fűtőfólia teljesítménye hasonló a többi elektromos fűtésrendszerhez képest, viszont a végső hatékonysága sokkal magasabb a megfelelő egyenletes hősugárzásnak köszönhetően.

A tulajdonságainak köszönhetően az a fűtésirendszer képes eltávolítani a falakból a nedvességet, megszünteti a penész kialakulásának lehetőségét, nem fűti túl a padlót, nem szárítja a levegőt, nem kavarja a port, ezáltal egészséges padlófűtés lesz a lakásban.

Padlo Futes 510px
Egészséges-modern-gazdaságos

100 % elégedettségi garancia

 

 

 

 
Segítünk példákkal bemutatni, hogy különböző ingatlanoknál mennyi a fogyasztás.

 

Nézd meg a várható fogyasztásodat!

 

 

 

Padlófűtés rétegrendek

Az intelligens fűtőfólia kivitelezéséhez, egy sík felület szükséges. Ez építkezéskor lehet a hungarocell szigetelés vagy egy beton réteg, míg felújítás esetén szintén a beton, vagy egy korábbi parketta.

A cég 3 réteget telepít a teljes rétegrendből, a többit az ügyfélnek kell biztosítani. Az alsó réteg 100 %-os fedésben 5 mm hőtükör, erre érkezik maga az intelligens fűtőfólia, ez az alapterület 60-70 %-át fedi le. Legutolsó lépésként a fűtésrendszert egy vastag párazáró fólia takarja le.

A részletes rétegrendeket a következő képek mutatják be burkolatonként.

hidegburkolat, laminált padló, hajópadló, mennyezet fűtés

Padlófűtés rétegrend laminált parketta esetén

0

9

8

7

6

5

4

3

2

1

Laminált parketta
Iszappapír
4-5 cm Beton / 2 cm rigidúr (opcionális, csak lehetőség ez a réteg)
Földelő háló
Párazáró fólia
Inteligens fűtőfólia
5mm hőtükör
Szigetelés (pl.: lépésálló hungarocell)
Beton

Pvc burkolat

0
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Szőnyeg vagy pvc padló
4-5 cm Beton / 2 cm rigidúr
Földelő háló
Párazáró fólia
Inteligens fűtőfólia
5mm hőtükör
Szigetelés (pl.: lépésálló hungarocell)
Beton

Tömör fa-parketta

0
10

9
8
7
6
5
4
3
2
1

Hajópadló
4-5 cm Beton / 2 cm rigidúr (opcionális, csak lehetőség ez a réteg)
Földelő háló
Párazáró fólia
Inteligens fűtőfólia
5mm hőtükör
Szigetelés (pl.: lépésálló hungarocell)
Beton

Padlófűtés rétegrend hideg burkolat esetén

0
9
8
7
6
5
4
3
2
1

 

Hidegburkolat
Csempe ragasztó
5-4 cm beton / 2 cm rigirdúr száraz exctrit
Földelő háló
Párazáró fólia
Inteligens fűtőfólia
5mm hőtükör
Szigetelés (pl.: lépésálló hungarocell)
Beton

 

Elektromos padlófűtés utólag – fűtőszőnyeg termékek

Elektromos fűtőszőnyeg, ha a Fűtőfólia nem fér már el

 

Természetesen jobb helyzetben vagyunk, ha az építkezés során eleve ilyenre tervezzük a rendszert és a padlózatot. Ilyenkor ugyanis, mindent össze tudunk hangolni a padlófűtéssel, hiszen ennél a fűtési módnál nem mindegy például az sem, hogy milyen burkolat kerül rá. De az elektromos padlófűtést igazából bármikor telepíthetjük.

Igen, ez mind igaz. Nem tündérmese. Amikor felújításon, építkezésen gondolkodunk, és fűtésként elektromos rendszert választanánk, ha a fűtőszőnyeget választjuk, akkor modern, gyors és olcsó elektromos padlófűtést telepíthetünk otthonunkba. Kiegészítő, vagy teljes értékű fűtésre van szükségünk, mindenképp okos választás. Mivel a csemperagasztóba, vagy aljzat betonba közvetlenül lefektethető, így a járólap, vagy kövezet alá kerül beépítésre. Ráadásul kövezet feltörés nélkül, utólagos beépítésre is alkalmas kis helyigénye miatt, hiszen a csemperagasztót vagy aljzatkiegyenlítőt is legalább ekkora vastagságban kell bedolgozni. A fűtőszőnyeg a fektetés után a rendszert azonnal üzembe helyezhetjük, 2,5 méteres gyárilag szerelt bekötő kábelének segítségével közvetlenül a termosztátba köthetjük.

Futoszonyeg Telepites 1024x147

padlófűtés utólag

Miért annyira egyszerű és olcsó a telepítés?

Mert nem kell feltörni a meglévő padlóburkolatot, egyszerűen telepíthető vésés és bontás nélkül. A szőnyegszerű padlófűtést egyszerűen elhelyezhetjük akár már meglévő padlóburkolat felületére legyen az csempe vagy padlólap. Az elektromos fűtőszőnyeg a telepítés során a csemperagasztó rétegbe fektethető le, közvetlenül a hidegburkolat alá. A telepítési eljárásnak köszönhetően, a padló gyorsabban melegszik fel.

A mindössze néhány mm vastag elektromos fűtőszőnyeg beszerelése gyors és nem igényel különösebb gépészeti kialakítást, így természetesen szakember munkájára sem kell számítanunk. Nem szükséges bonyolult előzetes tervezés, nincs szükség speciális beépítési rétegrend kialakítására. Ráadásul az élettartama gyakorlatilag korlátlan. Vezérlése termosztáttal történik. A szőnyeg elsősorban magát az előtte  lévő szilárd burkolatot melegíti fel, és a továbbiakban már ez a szilárd burkolat sugározza szét fokozatosan és egyenletesen a hőt a helyiségben.

Vastagság

A fűtőszőnyegnek mindössze 3,8mm vékony helyre van szüksége a járólap alatt, ezért utólagos beépítésekhez, felújításokhoz is használhatjuk, akár a meglévő, régi padlóburkolat megbontása nélkül, megspórolva a rengeteg munkát és a sitt elszállításának költségét. Így lesz ez a rendszer minden felújító álma.

Ha hidegburkolatok alá szeretnénk használni, mint pl. járólap, kerámia burkolatok, kőlap, gránit, márvány, gresslap, stb. akkor közvetlenül flexibilis csemperagasztót vagy aljzatkiegyenlítőt kell helyeznünk a fűtőszőnyegre. Ha laminált parketta, hajópadló, PVC, padlószőnyeg, vinyl padló alá szeretnénk telepíteni a fűtőszőnyeget, akkor javasoljuk, hogy vékony rétegben önterülő cement réteget tegyünk a fűtőszőnyegre.

Ráadásul azért sem kell megijednünk az utólagos munkálatoktól, mert rengeteg lehetőség közül választhatunk, és ahhoz hogy élvezhessük az elektromos padlófűtés kényelmét, nem kell hetekig tartó, hosszan elnyúló munkálatokra számítanunk. Az elektromos rendszerek akár 2-3 nap alatt is telepíthetőek ráadásul egy kis villanyszerelési ismerettel akár szakember segítsége nélkül.

Ha a fűtőszőnyeget választjuk, egyenletes hőmérséklet és magas komfort érzetet érhetünk el. Magyarul, akik fázósak, soha többé nem lesz sugárzó hideg a lábuknak. . A legbiztonságosabb elektromos padlófűtés, mely egyszerűen és gyorsan telepíthetünk bármilyen helyiségben, mindegy, hogy az előtér, fürdőszoba, konyha, garázs, vagy éppen nappali. Padlófűtés utólag, szinte azonnali kivitelezéssel.

Elektromos kontra hagyományos padlófűtések: előnyök, hátrányok és kivitelezés

 

Napjainkban már alapfelszereltségnek tekinthető, ha egy házban van padlófűtés. Ez régen szinte még luxusnak számított az akkori technológia drágasága miatt. Viszont az utóbbi években már egy teljes mértékben megfizethető kényelemről beszélhetünk, ami ráadásul az újfajta, sokkal jobban szigetelt házaknak köszönhetően kifejezetten gazdaságos megoldás is lehet.

Padlófűtések, de melyiket válasszuk?

A padlófűtésnek alapvetően rengeteg pozitív tulajdonsága van: nem kavarja fel a port, nem foglal helyet és közvetlen fűt. Kellemes érzés a lábaknak is, ahonnan a legkönnyebben felfázhatunk. Ráadásul a hidegburkolatok hőmérsékletét is sokkal élvezhetőbbé teszi. Lényegesen kevesebb, vagy szinte semennyi karbantartást nem igényel a hagyományos radiátoros megoldásokhoz képest. Ezen felül esztétikailag is előnyös választás: nem találkozunk falból kitüremkedő csövekkel vagy a házhoz nem illő fűtőtestekkel – ez igaz az infrafűtés esetében is. A padlófűtés teljesen láthatatlan, mégis hatékonyan és rendkívül kellemesen képes meleget adni. Korábban sokan afféle különleges úri huncutságnak tartották. Viszont mostanra sokak számára világossá vált, hogy sokkal kedvezőbb, egészségesebb és biztonságosabb, sőt ár-érték arányban kifizetődőbb, ha a házban padlófűtés található. Ennél a fűtési megoldásnál kétféle fő lehetőség adott: a hagyományos vizes rendszerű, illetve az elektromos padlófűtés. Előbbi telepítése mindig az aljzatbetonba történik a ház építésekor. Vizes csöveket fektetnek le, amiket egy keringető rendszerbe kötve lényegében meleg vízzel fűtik fel a padlót. Pontosan úgy, ahogy a radiátoroknál megszokhattuk. A padlófűtés köthető elektromos és gázos rendszerekbe is. Ugyanakkor költséges és macerás a telepítése, főleg ha azt utólag szeretnénk megoldani. A vízrendszerű padlófűtésnél számolni kell azzal is, hogy több olyan részből áll, amik meghibásodhatnak. Ennek ellenére olcsó a fenntartása a gázzal való fűtése miatt. Tehát mindenképp jó választás olyan esetben, ahol ezek a jellemzők fontosak.

Elektromos padlófűtés: a modern kor megoldása?

Futohalokep 300x228Az előbbivel ellentétben az elektromos rendszer költségesebb fenntartású lehet, ám viszonylag egyszerűen telepíthető. A padlózathoz és az épület tulajdonságaihoz mérve fűtőszőnyeges vagy fűtőkábeles megoldás is választható. Ez attól függ, hogy közvetlen vagy hőtartó előnyeit szeretnénk inkább élvezni. Viszont valóban mindenkinél költségesebb volna? Napjainkra már egyre inkább képes az új építésű házaknál költséghatékony megoldást nyújtani ez a kivitelezés is. Na de miért főleg az újonnan épült házaknál javasolt? A válasz a szigetelésben rejlik. Az újabban épült házak hőtartási képessége ugyanis sokkal jobbá vált a modernebb szigetelőanyagoknak köszönhetően. Ez megalapozza, hogy az egyébként drágábbnak számító, árammal működtetett fűtési rendszert mégis költséghatékonnyá tudjuk tenni.

Sokak szerint megfelelő megoldás a kisebb terek befűtésére, viszont a legnagyobb értéke mégis az, hogy a lakásfelújításoknál és az átalakításoknál is egyszerűen telepíthető. Ehhez ugyanis nem kell feltörni az aljzatbetont. Másik nagy előnye, hogy szinte hibamentesen működtethető, nem kell tartani a csövek eldugulásától sem.  Mivel a járószint alá fektetik őket, így hiba esetén is könnyen cserélhetőek az elemek. Mi tehát a következtetés? Az elektromos fűtés immár a megfelelő hőszigetelés mellett sokkal praktikusabb és olcsóbb lehet, mint a vizes megoldás. Nézzük meg tehát, hogy mégis hogyan és mikor alkalmazható a leghatékonyabban. Milyen típust mikor érdemes választani?

Puffer, direkt, fűtőszőnyeg és fűtőkábel

Padló esetében az elektromos fűtési rendszereket különféle épületek és a helységek tulajdonságai szerint is kiválaszthatjuk. A puffert, azaz a hosszútávon hőtartó padlófűtéseket úgy alakítják ki, hogy a fűtőkábeleket körülbelül 6-10 centiméter vastag betonrétegbe ágyazzák a burkolat alatt. Ezáltal lényegében a beton és a hőszigetelő anyagok lesznek a hőhordozók, amik hosszútávon leadva a hőt tartósan képesek melegíteni a helyiséget. Kerámia- és kőpadlóhoz kifejezetten ezeket használják, sokkal költségkímélőbb hosszútávon, mint a közvetlen fűtésű. Lassabban melegszik fel ez tény, viszont ugyanúgy használható parkettára és kőre is, ahogyan például linóleum alá.

A direkt megoldásnak is megvannak a maga előnyei. A közvetlen fűtéssel rendelkező padlófűtés egyaránt készülhet fűtőkábeles megoldással, ahogyan fűtőszőnyeges elemekből is. Utóbbi előre elkészített, összekapcsolható paneleket jelent, amiket a járószint alá is le lehet fektetni. A fűtőszőnyeges megoldással ráadásul két legyet üthetünk egy csapásra: meghibásodás esetén elég csak az elromlott elemet kicserélni. A közvetlen fűtésű elektromos padlófűtés képes hamar meleget varázsolni, viszont pont emiatt több lehet tőle az áramszámla. Kisebb helyiségek esetén viszont nem lehet vele anyagi probléma. Ezen tulajdonságai miatt ajánlott olyan helyekre telepíteni, ahol kifejezetten fontos, hogy rögtön meleget csináljon.

Mi a következtetés?

Világosan láthatjuk, hogy mit válasszunk, ha a már meglévő házunkban nincs padlófűtés telepítve. Az elektromos padlófűtés megkímél Pado Szigeteles 300x169bennünket az épületbontás maceráitól és a költséges szerelői díjaktól. A melegvizes rendszerek praktikusak lehetnek, ha a ház többi részét is ebben a formában szeretnénk felfűteni. Persze ez csak az építkezés előtt állókra igaz. Sokkal olcsóbb megoldás az aljzatbeton feltörésénél és a csőrendszer megpiszkálásánál, ha a mobilabb elektromos megoldást választjuk. Ráadásul az elektromos padlófűtések kiválóan használhatóak a már meglévő vízforgatós rendszerek mellett is. Együtt alkalmazva jelentősen spórolhatunk akár számlákon is, ha kombinált fűtést használunk. Ennek az az oka, hogy a padlót is melegítve egy klasszikus fűtési rendszer sokkal gyorsabban, kisebb erőfeszítéssel fel fogja tudni melegíteni a teret, mint ahogy azt önmagában tenné. Ezáltal például a gázkazános fűtés is jelentősen kevesebb fogyasztást produkálhat.

ITT TALÁLKOZHATTÁL VELÜNK

Pr

100% ELÉGEDETTSÉGI GARANCIA 

10 éves szakmai tapasztalat áll a cégünk mögött, pontos technológiánk és minőség ellenőrzési rendszerrel rendelkezik a cégünk, aminek köszönhetően nem csak a munkatársaink munkájáért tudunk 100 % felelőséget vállalni, hanem az előttünk és utánunk dolgozó szakemberekért is.

 

MELEG OTTHON GARANCIA

Teljes felelőséget vállalunk infrafűtés szakértőink által tervezett fűtésrendszerért. Abban az esetben, ha az általunk javasolt Intelligens Fűtőfólia típus és mennyiség kerül beépítésre az Ön otthonába, és ennek ellenére nem elégedett egy teljes fűtés szezon után a fűtésrendszer által biztosított meleggel és komforttal, úgy cégünk visszavásárolja kérdés nélkül a rendszert.

 

MOEFSZ AJÁNLÁS

A Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség kiemelt ajánlásával működik a vállalkozásunk. Ennek feltétele a folyamatos etikus tevékenység, és magas minőségű termék és szolgáltatás értékesítése.

 

 

Moefsz Ajanlasaval Csalad 2

Padlófűtésről cikkek, referenciák

IMG 0093 1

Infrafűtés fából készült modulházban

Ki ne szeretne egy új nyaralót, családi házat a telkére pár nap alatt készen látni.Többünk találkozott már azzal a problémával, ha otthonunktól távolabb szerettünk volna építkezni, hogy nem ismerjük a helyi szokásokat, cégeket, nincs lehetőségünk az építkezési munkák folyamatos ellenőrzésére. Erre kínál kész megoldást a Németh-Fa.

IMG 20200612 160854 400x250

Fűtőfilm padlófűtés kivitelezés Szombathelyen

Magyarország nyugati részében volt intelligens fűtőfilm kivitelezés, amiről képekkel és videókkal számolunk be. Az elektromos padlófűtés egyre elterjedtem fűtési mód mostanában. Az épülő házak szigetelése folyamatosan javul, az energia veszteség csökken, így már...

Infra Padlo Futes 400x250

Infra padlófűtés telepítés 135m2 Mátraszentimre – Magyarország

Infra padlófűtés telepítés. Mostani Fűtőfólia kivitelezés Magyarország egy csodás kis eldugott településén valósult meg, Mátraszentimrén. 135 m2 alapterületű most épülő házba padlófűtés lett kialakítva IQotthon vezérléssel. Lépésről lépésre mutatjuk be a kivitelezés...

Elektromos Futes Futofolia 400x250

Elektromos fűtés telepítés padlóba – 140 m2

Elektromos padlófűtésként telepítettünk Fűtőfóliát Kunfehértón. A 140 m2 alapterületű családi ház vezérlése okos otthonnal történt meg, így számtalan programozási lehetőség vált elérhetővé a ügyfél számára. Az Intelligens Fűtőfólia kivitelezését az ügyfél...

Infra Padlofutes 400x250

Intelligens Fűtőfólia telepítés Báta

Intelligens Fűtőfólia telepítés Báta - padlófűtés Megrendelőnk egy modern, gazdaságos és komfortos padlófűtést szeretett volna ingatlanába. Padlófűtés lett kialakítva Intelligens Fűtőfólia fűtésrendszer segítségével.Ügyfél előkészítette a helyszínen a hungarocel...

Infra padlófűtés jó megoldás az Ön lakásába is!

Az infra-padlófűtéssel hosszú élettartam és a kiváló komfort érzet tud megvalósulni.  A megfelelő épület hőszigetelés az egyik olyan tényező, ami a komfortos hőmérsékletet gazdaságos üzemeltetési költséggel párosul. Azt, hogy milyen hőszigetelés javasolt, azt  a tervező által összeírt anyag kiírásban található.

További érv pedig lehet még, hogy minden sugárzó padlófűtéshez helyiségenként két hőmérséklet érzékelőt helyezünk el. Ezek arra vannak, hogy külön lehessen a padló hőmérsékletet is szabályozni, illetve ezen fűtések nagy előnyei közé tartozik a több vezérlési lehetőség (ahol minden egyéb beállítás elérhet).

Nem látható a radiátor cső az ablak alatt, mint a radiátoros fűtések esetében, így olyan nagy tér áll rendelkezésünkre, amit csak szeretnénk.

Egy gazdaságosan alkalmazható hő szivattyú is nagyon energiatakarékos, de sose biztosítható vele ugyan ez a komfort. A nedves falak problémáját legnagyobb eséllyel csak az infrasugarak tudják kiszárítani. Alaposan nézzünk körbe a padlófűtési rendszerünk kiválasztása előtt, a megfelelő információk beszerzése elengedhetetlen több kft-től. Egy komfortos padlófűtéshez elengedhetetlen, hogy megfelelő árak kerüljenek az ajánlatába, ehhez pedig pontos felmérés szükséges, hogy az ügyfél igényeinek és az ingatlan adottságainak megfelelően tudjunk tervezni.

Az ipari létesítmények gazdaságosabbá tételével, itt is megjelenik a padlófűtés lehetőségként. Ipari wifi-s termosztátok használatával  nagyobb távolságon keresztül is üzemeltethető. ( cookie )

Akik használják, szívesen mesélnek róla, kérdezz nyugodtan te is!