Chat with us, powered by LiveChat
fűtőkábel

Elektromos fűtőkábel

Hideg a kő a lábainak az asztal alatt vacsora közben? Tegyen le fűtőkábelt, és fűtse meg azzal a járólapot! Nem szeretné a reggeleket hólapátolással kezdeni? Akkor fűtse meg a járdát és fektessen le fűtőkábelt! Jégcsapok hullanak a csatornáról az utcára, fűtse meg az ereszcsatornát is! Fűtőkábeleket nem csak bármilyen burkolat alá helyezhetünk,  csöveken keresztül, sőt még csövekben is végig lehet vezetni. Ezzel a technikával megoldhatjuk bármilyen folyadék vezetékeinek ideális hőmérsékleten tartását, amennyiben csőkísérő fűtéssel látja el őket. Akár állandó ellenállású, akár önszabályozó fűtőkábelre van szüksége, cégünk szakemberei állnak rendelkezésére széleskörű szakmai tapasztalatukkal.

Ahhoz, hogy a  fűtőkábeleket jól használhassuk minden esetben a konkrét célnak megfelelő ellenállásúra és teljesítményűre szabja cégünk, így semmilyen fűtési cél nem jelent akadályt.

Fűtőkábelek kategória szerint

Fagyvédelmi fűtőkábelek

fűtőkábel

Önszabályzó fűtőkábelek

fűtőkábel

Fűtés aszfaltba/térkő alá

fűtőkábel

Elektromos fűtőkábelek

fűtőkábel

Fűtőkábel választék

Burkolat típusa

Fűtőháló teljesítménye

Hosszúság

Teljesítmény

Terület

  

Történet

A fűtőkábeles padlófűtési technológia közel 40 éves múltra tekint vissza. Legelőnyösebb tulajdonságai, az alacsony beruházási költség és a megbízhatóság ezen idő alatt természetesen változtak. Maga a technológia viszont rengeteget fejlődött az idők során. A fűtőkábelek ma már kizárólag kéteres (Twin-conductor) technológia alkalmazásával készülnek, mely minden korábbinál jobb üzemi hatásfokot és hosszabb élettartamot  garantálnak a felhasználó számára. A fűtőkábel rendszert alapvetően padlófűtési rendszerek kialakítására fejlesztették ki, azonban mára rengeteg, az általános felhasználástól eltérő helyen alkalmazzuk sikerrel (pl.: csőfűtés, ipari gépek és csövek temperálása, hőhidak kezelése, beltéri fagymentesítés). A fűtőkábeles rendszerek méretezése és tervezése, önálló fűtés kialakítása esetén szakembereink feladata, melyben szívesen állnak rendelkezésükre

A fűtőkábelek beépítése az aljzatbeton képzésekor gyorsan és kiemelkedően alacsony költségek mellett kivitelezhető. Üzemeltetésük vezérelt áram (kedvezményes tarifa) alkalmazása mellett még gazdaságosabb is, mint más hasonló rendszereké.

Teljesítmény

A lefektetett kábelek közti távolság határozza meg a négyzetméterre számított fűtési teljesítményt, ezzel biztosítja a lehetőséget nagyobb fűtési kapacitás (gyorsabb reakcióidő, magasabb hőmérséklet), vagy ellenkezőleg, alacsonyabb kapacitás (állandó, vagy alacsonyabb hőmérséklet) kialakítására. A fűtőkábel hajlítható, így telepítése végtelenül egyszerűen kivitelezhető.

A fűtőkábel egy a teljes felületén egyenletes hővezetésre méretezett elektromos vezető, melynek a maghőmérséklete 40-45°C között alakul. Kettős tokozású, a külső burkolat a mechanikai sérülés ellen nyújt védelmet, míg a belső, a fűtőkábelt teljes hosszában lefedő alumínium tokozás az esetleges elektromágneses sugarakat szűri ki, így használata során természetesen nem kell számolnia mágneses háttérsugárzással.

A fűtőkábel padlófűtési rendszerként használva ötvözi az elektromos rendszer alacsony telepítési költségét, az elektromos áram hőenergiává alakulásának 100% működési hatásfokát, és a hagyományos vizes padlófűtési rendszer már ismert összes kényelmét, egyenletes meleget garantálva a padló felszínén.

Amennyiben nincs jó szigetelés az épületben, nyaralóban, megoldás lehet a vízvezetékek megóvására a fagyos időben. Vezérlés nélkül természetesen nem javasolt, hogy őrizetlenül hagyjuk ezt a fűtés rendszert sem. Kellő keresés után, biztos megtaláljuk számunkra a legideálisabbat.

Fontos információ, hogy 16 Amper kapcsolására alkalmas szobatermosztátokon keresztül vezéreljük a rendszert.  Egy termosztát alap esetben 3600 Watt-nyi teljesítmény kapcsolására, szabályzására jó.

Rögzíthetjük szigetelőfóliára alumínium szalaggal, hegesztett síkhálóra kábelkötegelővel, vagy fém rögzítőszalag segítségével akár közvetlenül a betonra.
FONTOS! Ha szigetelőanyagot használunk a kábel alatt, akkor min. 5 cm kell, hogy legyen a betonvastagság fölötte!

Információk töménytelen mennyisége érhető el a témában, vásárlás előtt érdemes tájékozódni elektromos padlófűtés témában. Kollégáink segítenek kiválasztani  az Ön igényeinek legmegfelelőbb fűtőkábelt, a legkisebbtől – akár a legnagyobbig.

 

 

 

önszabályozó fűtőkábel | 230V | termékek | akciós | vezérlés | termék | fűtőszűnyeg | csővezetékek | kültéri | wifi  termosztátok | garancia | ipari padlófűtéshez itt van a megoldás cég név: Toma Family Mobil kft