Küldetésünk: “Modernizálni a társadalom fűtési szokásait, hogy egészségesen és gazdaságosan tudjanak fűteni”

Mennyezetfűtés

Mennyezetfűtés, de kinek és mikor?

 

Napjainkban rohamos mértékben emelkedik a mennyezetfűtés elterjedése. A gyors és egyszerű kivitelezés mellett számos előnye is van ennek a rendszernek.

 

mennyezetfűtés, MennyezetfűtésAz infra mennyezetfűtés esetén nem szükséges még attól se félni, ami sok ember fejében azonnal beugrik „ A meleg levegő felfelé száll”, hiszen az infrasugarak fentről lefelé 4-5 méteres hatótávolságban fűtenek. Ez a fűtési mód, először a helységben tartózkodókat melegíti fel (10-15 perc), majd szép lassan az egész épület. Akármilyen hihetetlen, de 24 óra elteltével nem lehetséges megkülönböztetni, hogy fentről vagy lentről jön a kellemes meleg, egyenletes hőmérséklet alakul ki az egész helységben. A belső fal, a padló, a mennyezet, a bútorok hőmérséklete egyenletes és komfortos lesz.

 

 

Vezérlés

 

Az infra mennyezetfűtés esetén is, helységenként alkalmazunk vezérlést, ami vagy egy termosztát, vagy egy okos otthon rendszer. Ennek köszönhetően lényegesen nagy energia megtakarítás érhető el, hisz csak ott, azt,  és akkor fűtünk, amikor indokolt, nem utolsó sorban, helységenként más-más hőmérséklet is beállítható. (egy fürdőben pl. jóval melegebbet szeretünk, míg az alváshoz egy alacsonyabb hőmérséklet kívánatos)

Kinek és mikor javasolt a mennyezetfűtés?

  • Új építésű ingatlanok esetében azonnal a gipszkarton fölé telepíthető, így gyorsan és plusz költség nélkül beépíthető.
  • Jó döntés a lakáson belül vegyesen használni a padló és mennyezetfűtést. Olyan helységekben, mint pl. egy hálószoba, sok bútor található, és kevés szabad padló felület. Ilyenkor jó döntés a mennyezetre telepíteni a fűtést, és az infra sugarak kellemesen melegítenek minket fentről, és még a padló hőmérsékletét is komfortossá tudják tenni.
  • Felújítás esetén, ha lehetetlen a burkolatot felszedni, indokolatlan, vagy csak szeretnénk elkerülni a padlóburkolatok között szintkülönbséget, de szükséges a fűtésünk korszerűsítésé, jó megoldás lehet a mennyezetre telepített fűtőfólia.
  • Egy iroda esetén szintén szempont a gyorsabb és nagyobb dinamikus fűtés igény, ilyenkor szintén okos döntés az infra mennyezetfűtési technológia alkalmazása. Munka kezdés előtt kicsivel elindul a fűtés, és gyorsan biztosítja a kívánt meleget.
  • Raktárak, keveset használt helységek esetében, még a mennyezet-fűtés eltakarása se szükséges, közvetlenül felkerülhet a fűtőfilm a mennyezetre, és onnét biztosítja a kívánt hőmérsékletet.

Dinamikus infrafűtés mennyezetre

Az infravörös fűtőfólia mennyezetfűtésként történő alkalmazása során annak élvezheti előnyét, hogy a sugárzás nem ütközik tárgyakba, hanem közvetlenül Önt fűti. Így a padlófűtéssel összehasonlítva a mennyezeti fűtésünk dinamikusabb.

A mennyezetfűtés, ezen változata esetében nem kell félni a hideg padlótól sem, az infrasugarak, ugyan úgy felmelegítik. Nem lehet felismerni, hogy padlóba, vagy mennyezetbe telepített fűtés van a lakásban, mindenhol egyenletes a meleg érzete. 

Mennyezeti fűtési megoldás – Infrafűtés

Mennyezetfűtés

Fűtésünk a mennyezetre utólag is könnyen kialakítható, maximalizált a fűtőfelület, láthatatlan és magas hatékonyságú fűtési megoldás, melyet ügyfeleink közül egyre többen választanak.

Milyen előnye van, ha mennyezetre telepítjük fűtésünket

A legfontosabb, hogy a mennyezet-fűtés esetében nem kell a felület csökkenésétől tartani. A mennyezetet nem fedik bútorok, így a fűtőfelület maximálisan kihasználható. Mivel a plafon szabadon van, utólagosan is könnyedén kialakítható az infrafűtés mennyezetre. Kis lakásokban ezzel rengeteg helyet lehet spórolni, ugyanis nincs szükség fűtőtestekre. A mennyezet felett a fűtésünk lényegében láthatatlan, így a legesztétikusabb fűtési módok közé tartozik.

Az infrafűtés előnyeit is magáénak tudhatja a mennyezetben kialakított rendszer. Az egyenletes hőeloszlás és a kimagasló komfortérzet biztosított, mindez ráadásul különösen gazdaságos módon. A padlófűtéssel ellentétben a mennyezetfűtésünk nem keringteti a lakásban található port, így sokkal egészségesebb környezetet képes teremteni.

A mennyezet-fűtés ideális olyan helyiségek esetén, melyek funkciójukból fakadóan nem feltétlenül igényelnek változatlan hőmérsékletet – ilyenek lehetnek például az irodák, hotelszobák, vagy a különböző üzlethelyiségek. Közvetlen mennyezeti fűtés esetén –az alacsony hőtehetetlenségből kifolyólag– nem kell órákig várakoznia a felfűtésre; a gyors lehűlésnek, valamint az egyenletes hőelosztásnak hála pedig költségein is könnyebben spórolhat.

Felújítás előtt áll? Ha kihagyná a padlófűtés újraépítésével járó hosszadalmas padlóbontást, itt az alkalom, hogy az Ön háztartásába is mennyezetbe telepített fűtés kerüljön bevezetésére. Ez ugyanis jóval egyszerűbb és kevésbé időigényes folyamat– gyakorlatilag nincs olyan érv, ami ellene szólhatna. Az igazán esztétikus, rejtett kialakítás érdekében a mennyezetfűtő fóliát álmennyezet felé szereljük fel.

A hagyományos, tehát nem infrafűtést alkalmazó padlófűtéssel szemben, mely gyakran felső légúti, asztmás tüneteket okoz az arra érzékenyeknél, a sugárzó rendszerek ezen típusának – a szállópor minimális koncentrációja miatt – nincsenek negatív egészségügyi hatásai, sőt, telepítésükkel a penészedésről is végleg elfeledkezhet.

Rétegrend mennyezet fűtés esetében

Mennyezetfűtés
Mennyezetfűtés
Mennyezetfűtés
Mennyezetfűtés
Mennyezetfűtés
Mennyezetfűtés
Mennyezetfűtés

Gipszkarton
Gipszkarton tartó szerkezet
Intelligens fűtőfólia
Hőtükör
Szigetelés
Födém

ITT TALÁLKOZHATTÁL VELÜNK

Mennyezetfűtés

100% ELÉGEDETTSÉGI GARANCIA

10 éves szakmai tapasztalat áll a cégünk mögött, pontos technológiánk és minőség ellenőrzési rendszerrel rendelkezik a cégünk, aminek köszönhetően nem csak a munkatársaink munkájáért tudunk 100 % felelőséget vállalni, hanem az előttünk és utánunk dolgozó szakemberekért is.

 

MELEG OTTHON GARANCIA

Teljes felelőséget vállalunk infrafűtés szakértőink által tervezett fűtésrendszerért. Abban az esetben, ha az általunk javasolt Intelligens Fűtőfólia típus és mennyiség kerül beépítésre az Ön otthonába, és ennek ellenére nem elégedett egy teljes fűtés szezon után a fűtésrendszer által biztosított meleggel és komforttal, úgy cégünk visszavásárolja kérdés nélkül a rendszert.

 

MOEFSZ AJÁNLÁS

A Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség kiemelt ajánlásával működik a vállalkozásunk. Ennek feltétele a folyamatos etikus tevékenység, és magas minőségű termék és szolgáltatás értékesítése.

 

 

Mennyezetfűtés

Fűtés mennyezetre – cikkek, referenciák