Chat with us, powered by LiveChat

Küldetésünk: 

“Modernizálni a társadalom fűtési szokásait, hogy egészségesen és gazdaságosan tudjanak fűteni.”

Infra mennyezetfűtés

Mennyezetfűtés ( infra fűtőfilm), de kinek és mikor?

 

Napjainkban rohamos mértékben emelkedik a mennyezetfűtések elterjedése. A gyors és egyszerű kivitelezés mellett számos előnye is van ennek a rendszernek.

 

Mennyezetfutes 300x205Az infra mennyezetfűtés esetén nem szükséges még attól se félni, ami sok ember fejében azonnal beugrik „ A meleg levegő felfelé száll”, hiszen az infrasugarak fentről lefelé 4-5 méteres hatótávolságban fűtenek. Ez a fűtési mód, először a helységben tartózkodókat melegíti fel (10-15 perc), majd szép lassan az egész épület. Akármilyen hihetetlen, de 24 óra elteltével nem lehetséges megkülönböztetni, hogy fentről vagy lentről jön a kellemes meleg, egyenletes hőmérséklet alakul ki az egész helységben. A belső fal, a padló, a mennyezet, a bútorok hőmérséklete egyenletes és komfortos lesz.

 

 

Vezérlés

 

Az infra mennyezetfűtés esetén is, helységenként alkalmazunk vezérlést, ami vagy egy termosztát, vagy egy okos otthon rendszer. Ennek köszönhetően lényegesen nagy energia megtakarítás érhető el, hisz csak ott, azt,  és akkor fűtünk, amikor indokolt, nem utolsó sorban, helységenként más-más hőmérséklet is beállítható. (egy fürdőben pl. jóval melegebbet szeretünk, míg az alváshoz egy alacsonyabb hőmérséklet kívánatos)

Kinek és mikor javasolt a mennyezetfűtés?

  • Új építésű ingatlanok esetében azonnal a gipszkarton fölé telepíthető, így gyorsan és plusz költség nélkül beépíthető.
  • Jó döntés a lakáson belül vegyesen használni a padló és mennyezetfűtést. Olyan helységekben, mint pl. egy hálószoba, sok bútor található, és kevés szabad padló felület. Ilyenkor jó döntés a mennyezetre telepíteni a fűtést, és az infra sugarak kellemesen melegítenek minket fentről, és még a padló hőmérsékletét is komfortossá tudják tenni.
  • Felújítás esetén, ha lehetetlen a burkolatot felszedni, indokolatlan, vagy csak szeretnénk elkerülni a padlóburkolatok között szintkülönbséget, de szükség van a fűtésünk korszerűsítésé, jó megoldás lehet a mennyezetre telepített fűtőfólia.
  • Egy iroda esetén szintén szempont a gyorsabb és nagyobb dinamikus fűtés igény, ilyenkor szintén okos döntés az infra mennyezetfűtési technológia alkalmazása. Munka kezdés előtt kicsivel elindul a fűtés, és gyorsan biztosítja a kívánt meleget.
  • Raktárak, keveset használt helységek esetében, még a mennyezet-fűtés eltakarása se kell, közvetlenül felkerülhet a fűtőfilm a mennyezetre, és onnét biztosítja a kívánt kellemes meleget.

Dinamikus infrafűtés mennyezetre

Az infravörös fűtőfólia mennyezetfűtésként történő alkalmazása során annak élvezheti előnyét, hogy a sugárzás nem ütközik tárgyakba, hanem közvetlenül Önt fűti. Így a padlófűtéssel összehasonlítva a mennyezeti fűtésünk dinamikusabb.

A mennyezetfűtés, ezen változata esetében nem kell félni a hideg padlótól sem, az infrasugarak, ugyan úgy felmelegítik. Nem lehet felismerni, hogy padlóba, vagy mennyezetbe telepített fűtés van a lakásban, mindenhol egyenletes a meleg érzete. 

Mennyezeti fűtési megoldás – Infrafűtés

1200x628 2018081716

Fűtésünk a mennyezetre utólag is könnyen kialakítható, maximalizált a fűtőfelület, láthatatlan és magas hatékonyságú fűtési megoldás, melyet ügyfeleink közül egyre többen választanak.

Milyen előnye van, ha mennyezetre telepítjük fűtésünket

A legfontosabb, hogy a mennyezet-fűtés esetében nem kell a felület csökkenésétől tartani. A mennyezetet nem fedik bútorok, így a fűtőfelület maximálisan kihasználható. Mivel a plafon szabadon van, utólagosan is könnyedén kialakítható az infrafűtés mennyezetre. Kis lakásokban ezzel rengeteg helyet lehet spórolni, ugyanis nincs szükség fűtőtestekre. A mennyezet felett a fűtésünk lényegében láthatatlan, így a legesztétikusabb fűtési módok közé tartozik.

Az infrafűtés előnyeit is magáénak tudhatja a mennyezetben kialakított rendszer. Az egyenletes hőeloszlás és a kimagasló komfortérzet biztosított, mindez ráadásul különösen gazdaságos módon. A padlófűtéssel ellentétben a mennyezetfűtésünk nem keringteti a lakásban található port, így sokkal egészségesebb környezetet képes teremteni.

A mennyezet-fűtés ideális olyan helyiségek esetén, melyek funkciójukból fakadóan nem feltétlenül igényelnek változatlan hőmérsékletet – ilyenek lehetnek például az irodák, hotelszobák, vagy a különböző üzlethelyiségek. Közvetlen mennyezeti fűtés esetén –az alacsony hőtehetetlenségből kifolyólag– nem kell órákig várakoznia a felfűtésre; a gyors lehűlésnek, valamint az egyenletes hőelosztásnak hála pedig költségein is könnyebben spórolhat.

Felújítás előtt áll? Ha kihagyná a padlófűtés újraépítésével járó hosszadalmas padlóbontást, itt az alkalom, hogy az Ön háztartásába is mennyezetbe telepített fűtés kerüljön bevezetésére. Ez ugyanis jóval egyszerűbb és kevésbé időigényes folyamat– gyakorlatilag nincs olyan érv, ami ellene szólhatna. Az igazán esztétikus, rejtett kialakítás érdekében a mennyezetfűtő fóliát álmennyezet felé szereljük fel.

A hagyományos, tehát nem infrafűtést alkalmazó padlófűtéssel szemben, mely gyakran felső légúti, asztmás tüneteket okoz az arra érzékenyeknél, a sugárzó rendszerek ezen típusának – a szállópor minimális koncentrációja miatt – nincsenek negatív egészségügyi hatásai, sőt, telepítésükkel a penészedésről is végleg elfeledkezhet.

Rétegrend mennyezet fűtés esetében

0
6
5
4
3
2
1

Gipszkarton
Gipszkarton tartó szerkezet
Intelligens fűtőfólia
Hőtükör
Szigetelés
Födém

Így dolgozunk – less be a kulisszák mögé!

Mennyezetfűtés

Szerző: | okt 13, 2017

ITT TALÁLKOZHATTÁL VELÜNK

Pr

100% ELÉGEDETTSÉGI GARANCIA 

10 éves szakmai tapasztalat áll a cégünk mögött, pontos technológiánk és minőség ellenőrzési rendszerrel rendelkezik a cégünk, aminek köszönhetően nem csak a munkatársaink munkájáért tudunk 100 % felelőséget vállalni, hanem az előttünk és utánunk dolgozó szakemberekért is.

 

MELEG OTTHON GARANCIA

Teljes felelőséget vállalunk infrafűtés szakértőink által tervezett fűtésrendszerért. Abban az esetben, ha az általunk javasolt Intelligens Fűtőfólia típus és mennyiség kerül beépítésre az Ön otthonába, és ennek ellenére nem elégedett egy teljes fűtés szezon után a fűtésrendszer által biztosított meleggel és komforttal, úgy cégünk visszavásárolja kérdés nélkül a rendszert.

 

MOEFSZ AJÁNLÁS

A Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség kiemelt ajánlásával működik a vállalkozásunk. Ennek feltétele a folyamatos etikus tevékenység, és magas minőségű termék és szolgáltatás értékesítése.

 

 

Moefsz Ajanlasaval Csalad 2

Fűtés mennyezetre – cikkek, referenciák

IMG 0093 1

Infrafűtés fából készült modulházban

Ki ne szeretne egy új nyaralót, családi házat a telkére pár nap alatt készen látni.Többünk találkozott már azzal a problémával, ha otthonunktól távolabb szerettünk volna építkezni, hogy nem ismerjük a helyi szokásokat, cégeket, nincs lehetőségünk az építkezési munkák folyamatos ellenőrzésére. Erre kínál kész megoldást a Németh-Fa.

bővebben
Infrafutes Mennyezet Muto 400x250

Infrafűtés előnye a műtőbe, egészségügyben

Infra mennyezetfűtés használata a rendelőkben. Nem csak a gazdaságosság fontos, hanem az egészség is. Mostani cikkünkben az infrafűtés gyakorlati előnyét mutatjuk be egy műtőbe az egészségügy számára. Egy 4 évvel ezelőtti mennyezetfűtés eredményéről, tapasztalatáról...

bővebben

Erzsébet infrafűtés tapasztalata az első tél után

  Erzsébet régóta tervezte a lakás felújítását. Interneten talált meg minket, alaposan utána nézett minden lehetséges megoldásnak. Természetesen voltak félelmei az új technológia miatt, de hamar sikerült megnyugtató választ kapni mindenre.Szimpatikus volt neki,...

bővebben

Infra mennyezetfűtés jó megoldás az Ön lakásába is!

Érdemes pár szót a hűtési lehetőségekről is beszélni, amit sokan kerülnek. A fűtőfólia mennyezethűtés megoldásra sajnos nem alkalmas, ezek a termékek csak a meleget biztosítják.  A hűtés elvégzésére elég klímát beszerezni , amivel a levegő kellemesen hűvös lesz nyáron.  Minél jobban szigetelt az épület, annál kisebb gondot jelent a hűtés nyáron, hisz nem feltétlen szükséges hűtési feladatok ellátására gépet beszerezni. Sok tulajdonos fejében meg sem fordul, hogy  klíma legyen a házában.

A Toma Family kft szívesen áll rendelkezésére mos és a jövőben is.

 

Toma Family Mobil kft biztosítja a meleget adó rendszereket.