Gyakori kérdések – Infrafűtés

Milyen felületekre lehet használni az intelligens fűtőfóliát?

Padlófűtés, mennyezetfűtés, falfűtés. Ha plafonra szerelik, előny lehet, hogy nem kell figyelni, hol vannak a bútorok.  De padlófűtésként is tökéletesen működik.

Hogy lehet, hogy a gázfűtésnél többször hatékonyabb az infra fűtés?

A hagyományos gázfűtésnél a levegőt fűtjük. Köztudott, hogy a levegő az egyik legjobb hőszigetelő, ezért is nehéz a levegőn keresztül hőt vezetni.

A gázfűtésnél az energia a következő képen csökken:

–          A gáz átalakul tűzzé

–          A tűz felmelegíti a hőcserélőt

–          A hőt átadjuk a radiátornak

–          A radiátor elkezdi felmelegíteni a levegőt

Referenciák
Több mint 2.000 sikeres telepítés Európa számos országában. Az elmúlt időszakban számos kihívással találkoztunk, amit sikeresen oldottunk meg. Infra Padlófűtésmennyezetfűtés, falfűtés, kiegészítőfűtés vagy speciális fűtés.

Családi házak, üzletházak, irodák, gyárak, templomok.

Tekintsen meg pár referencia telepítést itt.

Hogy tudja a mennyezetfűtés felmelegíteni a padlót?

Ahogy a nap felmelegíti az utat, járdát, ugyan úgy melegíti fel a fűtőfólia a padlót.

Lehet telepíteni a fűtőfóliát hidegburkolat (járólap) alá?

Természetesen igen. A hidegburkolat és az intelligens fűtőfólia közé egy tároló réteget kell létrehozni, mert közvetlenül nem lehet ragasztani a fóliára. A sugárzás szárítja a ragasztót. A tároló réteg lehet 5 cm beton, vagy ennek helyettesítésére 1,5 cm száraz esztrich ( pl. Rigidur)

Mi történik ha a fóliát átszúrom, vágok rá egy lyukat?

Az egyedülálló technológia, lehetővé teszi a második generációs fűtőfóliánál a lyukasztást, vágást (pl villanykapcsoló, lefolyó…). Szigetelni kell a vágást, és a fólia tovább működik. Mi történik, ha átszúr egy vizes-rendszert, elektromos fűtőkábelt, vagy egy első generációs fűtőfilmet?

Mi a különbség a párhuzamos és a soros kötés között?

A második generációs fűtőfólia teljesítménye magasabb elődjénél ( 220-240 w/m2). Párhuzamos kötésnél maximális teljesítménnyel működik, kevesebb mennyiség szükséges a telepítésnél, sorba kötés esetén 1/4 a teljesítmény.

Alacsony fedés a telepítésnél?

Az alapterület 30-40 % os, fóliával történő fedése is jóval magasabb, mint a vizes rendszereknél használt csövek fedése.

Az infrasugárzás nem veszélyes?

Az emberi szervezet is bocsát ki sugárzást, a fólia ugyan ebben a tartományban sugároz, így nagyon is optimális számunkra, egészséges. Csökkenti a hátfájást, elősegíti a sebek gyorsabb gyógyulását.

Milyen hullámhosszon sugároz a fólia?

5-10 mikrohulláma  kibocsátott sugárzás hossza. Az emberi test által kibocsátott sugárzás 9,4 mikrohullám. Legjobb az, ha ezen a hullámhosszon kapjuk mi is a sugárzást a természetből. A fólia ezen a hosszon bocsát ki infrasugarakat.

Mi a fűtőfilm hatótávolsága?

5-6 méter

Mi a fő alkotó eleme a infravörös fűtőfilmnek?

Szénszál és szénpaszta.

Saját telepítés

Nem lehetséges, csak minősített szerelő végezheti a telepítést. Nagyon fontos a garancia miatt, hogy szakszerű legyen a kivitelezés, ezzel garantálva a  hosszú élettartamot.

Milyen gyorsan melegszik fel az intelligens fűtőfólia más rendszerekhez képest?

Nagyon gyorsan. Egy hagyományos rendszernek kell 24-48 óra, mire megfelelően működő  állapotba kerül. A harmadik generációs fűtőfilm 3  perc alatt eléri a maximális teljesítményét, és negyed órán belül érezhető a kellemes meleg.

Egyéb alkatrészek

A legjobb anyagok – Hőtűkőr, bitumenes ragasztó, párazáró fólia, termosztát. Fontos a rendszer 100 %-os működéséhez.

Vezérlési lehetőségek

Korlátlan lehetőségek a cég által javasolt termosztátokkal. Az elektromos infrafűtés megadja a lehetőséget központi vezérlésekkel való összehangolásra is.

Miben nyilvánul meg az antioxidációs hatása a fűtőfóliának?

A fűtőfólia anionokat hoz létre.  Nagyon egészséges, ha 1000-2000 anion van cm3-nyi levegőben. Nagyvárosokban ez a szám 200 körül van. Vízesés környékén akár 10.000 anion is található 1 cm3 levegőben, ettől érzünk jóleső frissességet.

A fólia létrehoz elektromágneses szmogot?

Ha az emberek sugárzásról hallanak, gyakran eszükbe jut az elektromágneses szmog. Ez akkor alakul ki, ha indukció képződik drótok közt, amikben elektromos áram folyik. Sokan gondolják, hogy a 2 rézszál közt elektromos szálak futnak. Ez azonban nincs így. A hagyományos rendszertől sokkal kevesebb drót szükséges a fólia működéséhez.

Penész kialakulása?

Az infrafűtés jótékony hatása közül az egyik, hogy megakadályozza a penész kialakulását a lakásban.

Infrafűtés vélemények

Új Fűtőfólia bemutató terem Budapesten, infrafűtés kipróbálási lehetőséggel

Az elmúlt hetekben azon dolgoztunk, hogy a hideg beálltával ki tudjátok próbálni az infrafűtést működés közben, egyedi fűtésként. Jelenleg Magyarországon egyedüliként biztosítunk ilyen lehetőséget számotokra. Mennyezetfűtés, padlófűtés, falfűtés, mint infrafűtés.

 

A videó szövege itt olvasható:

 

“Sziasztok! Tóth Tamás vagyok, a Fűtőfólia cégvezetője, és a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke. Az elmúlt 10 évben több ezer kivitelezést végeztünk itthon és külföldön, padlófűtés, mennyezetfűtés és falfűtés területen. A legtöbb érdeklődő azt kérdezi, hol tudja kipróbálni az infrafűtést a valóságban. Hol tudják megtapasztalni, hogy mi ez. Hol tudnak beszélni, olyan elégedett ügyféllel, aki már évek óta használja.

A legtöbb esetben nem szívesen engednek be idegeneket a saját házukba, de ez teljesen érthető. Ezért, az elmúlt hetekben egy hatalmas felújítást végeztünk itt az irodában. Azért, hogy el tudjuk mondani, amikor hozzánk érkeztek, ki tudjátok próbálni az infrafűtést, mint egyedi fűtés. Kialakítottunk egy új álmennyezetet a mennyezetfűtésnek, falfűtést itt mögöttem, a tárgyaló asztalnál, illetve padlófűtés van szintén az irodában. Bármikor beérkeztek hozzánk, minden fűtési módot meg tudtok tapasztalni.Következő képekben, videókban láthatjátok az előkészületeket, kivitelezést, és a végeredményt. Nézzétek meg!

Első lépésként ki kell alakítani az álmennyezet szerkezetét, erre fog rákerülni a hőtükör és a fűtőfólia. A zöld fólia a hőtükör, ez fogja a sugarakat a lakótér felé visszafordítani. A zöld fólia a hőtükör, ez fogja a sugarakat a lakótér felé visszafordítani. Alulról ráhelyeztük a szerkezetre a fűtőfóliánkat, majd gipszkartonnal eltakartuk. Lépésről lépésre feltettük a gipszkarton lapokat. Az álmennyezet felszerelése után glettelés jön, majd festés. Az iroda festésében, tök jó fej kollégáink munkaidőben segítettek, hogy ilyen szép fehér legyen.  A fűtőfólia bekötését, minden esetben szakképzet villanyszerelőnek kell elkészíteni. Az iroda új világítást kapott, majd pedig egy új laminált parketta került a padlóra. A mennyezetben kialakítottunk egy külön részt, ahol meg tudjátok nézni, hogyan kell szakszerűen előkészíteni az álmennyezet szerkezetét. Wifi termosztát került bekötésre a fűtés vezérlésére, így azt is ki tudjátok próbálni. Szeretettel várunk Titeket is az irodánkban! Sziasztok! “

Időpont egyeztetés miatt hívjátok a következő telefonszámot: 0620 400 7 400

 

Infrafűtés előkészület – Ilyen egy jól előkészített helyszín infrafűtés kivitelezés előtt

A Fűtőfólia kivitelezés egy igazi csapat munka a megrendelő és a kivitelező cég között. Ugyan olyan fontos szerepe van a sikeres kivitelezésben az ügyfélnek, mint a szerelő csapatnak. Sőt elengedhetetlen az ügyfél visszajelzés a termosztát beüzemelését követően is, hiszen az igazi komfortos meleg ezzel valósulhat meg.

Öröm a kivitelezőknek, amikor az infrafűtés szerelési elvégzéséhez minden úgy van előkészítve, ahogy kell. Mai fűtőfólia szerelés Zalaszentlászlón történt.

A gyógynövények völgye szövetkezet vezetője infra padlófűtést rendelt tőlünk. Egy korábban nem használt ingatlanba került padlófűtés és mennyezetfűtés. A cégünk által előre megadott ellenőrző lista alapján Péter mindent úgy készített elő, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Infrafűtés szerelőnk a videóban bemutatja milyen egy ideálisan előkészített helyszín.

Futofolia Elokeszulet 170x300

Előkészület videó (kattints a képre)

Bakos Péter a Gyógynövények Völgye szövetkezet elnöke elmondja, miért volt szükségük inrafűtésre.

Infrafutes Ugyfel 223x300

Miért választotta Péter a Fűtőfóliát? (kattints a képre a videóhoz)

Egy újabb tevékenység elindításához egy korábban nem használt ingatlanba került infra padlófűtés kialakítása Zalaszentlászlón.  A rendezvényteremben alkalmi rendezvények és sport (judó, jóga …) tevékenységek fognak megvalósulni. A teremben a követelmény a szakaszos üzemeltetés miatt a gyors és komfortos meleg. Az infrafűtés 1-2 órára vagy egy napra is gyorsan felfűti a termet, majd napokig ki lehet kapcsolni. Erre a fűtési üzemeltetésre a Fűtőfólia látszik a legjobbnak.

A rendezvény terem beüzemelését követően a tulajdonos szívesen látja az érdeklődöket az ingatlanban vendégként.

 

Infrafutes Boci

Fűtőfólia és boci (videó lejátszáshoz kattints a képre)

 

Futofolia Infrafutes 300x287

Video lejátszásért kattints

 

Hokamera Infrafutes

Videó lejátszás a képre kattintva

Mostani kivitelezésünkbe padlófűtés lett kialakítva a rendezvény terembe. A fűtőfólia alatt megfelelő szigetelés lett előkészítve fölötte pedig Rigidur , majd parketta lett a kiválasztott rétegrend. Mellék és vizes helységekben infra mennyezetfűtést terveztünk a könnyű telepítés végett, és a komfortos meleg biztosítására. A gipszkarton mennyezet felett helyezkedik el az infra fűtőfilm, így a kivitelezés is gyorsan ment. Ezekben a helységekben jelenleg kész volt a padló hidegburkolása, azt nem volt értelme felverni, megbontani. A mennyezetfűtés esetén gyorsan és gazdaságosan lehet a fűtést megoldani.

A telepített helységek vezérlése jelenleg termosztáttal történik, később okos otthon kerül kialakításra a távoli vezérlés megoldásához.

A kivitelezési munka előtt nagyon fontos az infrafűtés előkészület szakszerű megléte. Ezzel a kivitelezés gyors és pontos. A tökéletes és minőségi munka garantált.

 

A megfelelő rétegrend a következő képeken is megtekinthető:

Padlófűtés rétegrend laminált parketta esetén

Laminált parketta

Iszappapír
Beton vagy rigidúr (nem kötekező csak lehetőség)
Földelő háló
Párazáró fólia
Inteligens fűtőfólia
5mm hőtükör
Szigetelés (pl.: lépésálló hungarocell)
Beton

Infrafűtés előkészület

További hasznos cikkek:

Padlófűtés tervezés, de mégis mivel? TOP 3 elektromos padlófűtés

Mivel fűtsünk? Gázfűtés vagy villanyfűtés?

Jobb a fólia fűtés?

Új Fűtőfólia bemutató terem Budapesten, infrafűtés kipróbálási lehetőséggel

A Nap melege a fürdőszobánkban

Kerekes Lászlóné

„Mindenkinek ajánlanám a céget és a technológiát is: hamar kiderült, hogy hosszú távon megéri az árát és előnyös befektetés volt számunkra a fűtőfóliák beszereltetése. A technológia gazdaságosabb, modern, ráadásul sokkal kellemesebb érzetet nyújt, mint a hagyományos rendszerek fűtése. Többen is küszködnek porallergiával a családban, ezért nekik is nagy megkönnyebbülést jelent.”

Kerekes Lászlóné

Veres Béla

„Bevallom, eleinte szkeptikus voltam a dologgal kapcsolatban (mint mindennel, ami különösen újszerűnek hirdeti magát), de mivel annyira rossz tapasztalataim voltak a régi típusú fűtéssel és eleve lakásfelújításon estünk át, úgy döntöttem, teszek egy próbát. Nem bántam meg, egy valóban innovatív megoldásról van szó.”

Veres Béla

Magyar Vilmosné Edit

„Nagyon régóta szerettem volna belevágni a ház fűtésrendszerének korszerűsítésébe, hosszabb mérlegelés után döntöttem úgy, hogy a harmadik generációs fűtőfóliákat választom. Nagy megelégedésemre a technológiáról leírtak beigazolódtak: gyors beszerelési és beüzemelési idő, egyenletes meleg, takarékosság. Ajánlom mindenkinek!”

Magyar Vilmosné Edit

Horváth Tibor

„Mindenfélét hall az ember a piacon újonnan meghódító fűtési technológiákról, szinte nem is tudja, hova, kihez forduljon zavarában. Hála az égnek, jól döntöttem, amikor Önöket kerestem fel igényfelmérés és a későbbi vásárlás, kivitelezés céljából. Készségesen segítenek, pontosan dolgoznak, a rendszer pedig kifogástalanul működik!”

Horváth Tibor

Péteri Valéria

„Rendszeresen megjelenő penészesedés miatt döntöttünk úgy a párommal, hogy lecseréltetjük a meglévő padlófűtéses rendszert a lakásban. A pozitív eredményekre nem kellett sokáig várni.  Mindenképp jól jártunk az infrafűtéssel, sokkal korszerűbb és környezetkímélő.”

Péteri Valéria

Kelemen Imre

„Sokat olvastunk és hallottunk az infrafűtésről, fűtőfóliákról, régóta érdekelte a családot ez a lehetőség, de csak néhány hónapja jutottunk el odáig, hogy beszerezhessük és használhassuk. Beváltotta a hozzá fűzött reményeket, nagyon kellemes meleget biztosít, és valóban jobb minőségű tőle a levegő!”

Kelemen Imre

Tóth Károly

„Köszönöm szépen a cégüknek a széleskörű felvilágosítást, kedvező árakat, gyors beszerelést és folyamatos segítséget. Még nagyon új nekem ez a módszer, de tudom, hogy bizalommal fordulhatok Önökhöz bármilyen problémával. Bízom benne, hogy a fűtésszámla is meghálálja a felújítást.”

Tóth Károly

Nemes Dorottya

Nemes Dorottya vagyok, tanárnőként dolgozom Pest megyében. Mivel gyermekem asztmás és különböző allergiáktól is szenved, égető probléma volt a házba évtizedekkel ezelőtt beszerelt padlófűtés cseréje. Légtisztító hatása és egészségügyi előnyei miatt döntöttünk a fűtőfóliák mellett. Mindkettőnk közérzete sokkal jobb lett, mióta ez a rendszer működik nálunk.”