Chat with us, powered by LiveChat

Kültéri fűtés aszfaltba / térkő alá

SnowTec Tuff vagy a Likewarm 300-400 W/m2 Fűtőszőnyeg jó választás kültéri fűtés esetén.

Egy kültéri felületfűtésnél első feladat a fűtendő rész meghatározása.

  • Teljes felületetLikewarm 300x187
  • Csökkentett szélességet
  • Nyomsávfűtés  

 

Kültéri (230V/400V)Kültéri burkolatfűtésre, térkő alá (pl. Viacolor) gépkocsifeljárók, parkolóhelyek, rakodórámpák fűtésére szolgál. Jó hír, hogy a fűtőszőnyeg akár már aszfaltba is helyezhető: ez a termék úgy lett kifejlesztve, hogy a külső köpenye HFFR (Halogen-Free Flame Retardant: halogénmentes tűzálló anyag).

A fűtőszőnyegek (60 cm. széles) különböző hosszban kaphatók.

Nem igényelnek rögzítő elemeket, így a beépítési idő lényegesen lecsökken. Használatához szükség van termosztátra és fagy-eső-hó érzékelőre, és fontos tudni, hogy vezérlő termosztát nélkül nem használható!

Kültéri termosztát vezérlések

Fűtés aszfaltba/térkő alá

Fűtőkábelek összes kategóriája elérheti itt. Vissza a fűtőkábel gyűjtőoldalához.

A fűteni kívánt felületek kiválasztása

Ha valaki fűtést szeretne szereltetni a térkövek alá, az első és legfontosabb lépés annak eldöntése, hogy mekkora felületű fűtött sávot szeretne. E tekintetben teljes, csökkentett és nyomsáv megoldásokról beszélhetünk.

Legtöbb esetben elegendő a térkő burkolat alatt két nyomsávban kialakítani a fűtést, sávonként 60 cm szélességben. A kapu bejáró közelében és a garázsajtó közvetlen környezetében javasolt egy összefüggő terület fűtése, a kapunyitás és a gyalogos közlekedés megkönnyítése érdekében.

A fűtőkábel teljesítményének megválasztása a térkő vastagságának függvényében

Azt, hogy pontosan milyen típusú fűtőkábel építhető be a térkő alá, a burkolat vastagsága határozza meg. Ha a térkő vastagsága nem több 6-8 cm-nél, akkor 300-360 Watt / m2 teljesítményű fűtőkábel alkalmazása javasolt. Ez a kategória kapható 230 voltos és 400 voltos változatban is.

Valamivel drágább, viszont sokkal könnyebben beépíthető termék az úgynevezett fűtőszőnyeg, ez azonban a 300 Watt / m2 teljesítményével maximum 6 cm-es térkövekhez alkalmazható.

A 2-3 cm-es járólapok vagy terméskő burkolatok alá a 240 Watt / m2 fűtő teljesítménnyel bíró változat is elegendő, nyilván ez a legolcsóbb és legkisebb energiaigényű változat.

Hogyan tehető gazdaságossá a térkő fűtés?

A vezérlő egység más fűtésekhez hasonlóan egy termosztátos rendszer, digitális kijelzővel és menüvel, vagy analóg tekerőgombokkal. Sajnos mindkettő változat százezer forintos árfekvésű, de töredékére csökkenti az áram fogyasztást a direkt kapcsolós módszerhez képest. Ugyanis az automatikus ki- és bekapcsolás szabályozható a hőmérséklettől, a csapadéktól és a napszakoktól függően, így a fűtés tényleg csak akkor fogyaszt energiát, amikor szükséges.

Térkövekkel kapcsolatban keresse bizalommal a KOVI TÉRKŐNYÁR-at.