Chat with us, powered by LiveChat

Infrafűtés kalkulátor

Hogyan tudsz beruházási, és fogyasztási költséget számolni magadnak?

Toth Tamas Futofolia Profilkep

Tóth Tamás - infrafűtés szakértő

„Jó szívvel ajánlom ezt a fűtési rendszert annak, aki meleg, komfortos és gazdaságos fűtést szeretne. Intelligens Fűtőfólia segítségével a Nap melege kerül otthonába.”

Alairas 300x88

Itt találkozhattál velünk

Pr Uj
IMG E15E2C954C86 1

Infrafűtés beruházás kalkulátor 

 

Fűtőfólia beruházás esetében figyelembe veendő dolgok:

 

 • Helységek szélessége és hosszúsága
 • Helységek felhasználási jellege
 • Fűtendő helységekben elvárt hőmérséklet
 • Fűtési rendszer dinamikája (nyaraló esetében más a felfűtési idő , mint egy folyamatosan lakott ház esetében)

Infrafűtés fogyasztás kalkulátor 

 

Infrafűtés fogyasztás kalkulátor  számolásához szükséges adatok:

 • Épület energiavesztesége négyzetméterenként
 • Ingatlan fűtendő alapterülete
 • Épület felhasználási jellege
 • Vezérlés módja
 • Elvárt hőmérséklet
Infarfutes Fogyasztas

Infrafűtés beruházás kalkulátor

Infrafűtés beruházás napjainkban egyre elterjedtebb, nem csoda, hiszen beruházási költsége töredéke más fűtésrendszerekhez képest, és a kivitelezése is a legtöbb esetben egy nap alatt elkészül. A gazdaságos beruházási költség mellett nem kell félni, hogy a komfort, vagy a meleg érzet kárt szenved a beruházást követően. Infrafűtés estén helységenként külön vezérlés kerül kialakításra, a padló és a levegő hőmérséklete külön állítható az ott lakók komfort érzetének megfelelően termosztáttal, vagy akár okosotthon segítségével telefonról.

 

Számos kivitelezési módja van:

 

 • padlófűtés
 • mennyezetfűtés
 • falfűtés
 • kiegészítő fűtés
 • kültéri fűtés
Infra Padlofutes

Infrafűtés fogyasztás kalkulátor

Infrafűtés fogyasztás

Infrafűtés fogyasztását minden esetben az épület energiavesztesége határozza meg. Nem mindegy, hogy egy most épülő jól szigetelt házat kell fűteni, vagy egy régi, szigeteletlen épületről van szó. Természetesen az energiaveszteség minden más fűtés esetében is a fogyasztás alapját képezi. 

Fontos tudni, hogy infrafűtés esetében a levegő hőmérséklete 2-3 fokkal alacsonyabb hőmérsékletet mutat, ugyan annál a hőérzetnél, mint egy hagyományos fűtés. Energetikusok egyöntetű véleménye alapján minden egyes Celsius fok, amit a termosztáton állítunk felfelé, vagy lefelé, az 6% energia fogyasztást, vagy többletet jelent. Ezért is tud az infrafűtés gazdaságosabban működni, más elektromos fűtésekhez képest, vagy hagyományos régi gázfűtéshez képest.

Fontos szempont a fogyasztás mellett a fűtésrendszerek karbantartási költsége, hisz ezeket ugyan úgy sok esetben évente ki kell fizetni. Más fűtésrendszereknél ez gyakori költség lehet, sok esetben a garanciális feltételek kötelező részét képezi. Infrafűtés esetében nincs mozgó alkatrész, nincs mi meghibásodjon, így karbantartási költség nulla Ft.

A beruházó, vagy felújító sok esetben nem tudja az épület energiaveszteségét megadni, így sajnos a pontos fogyasztást nem lehet kiszámolni. 2 példát mutatunk régi, vagy új építésű ház esetében mivel lehet számolni.

 

Most épülő jól szigetelt ház esetében:

 

Energiaveszteség: 25 W/m2

Alapterület 100 m2

 

Infarfutes Haz

Várható éves fogyasztás:

2.520 KW

 

Régebbi átlagosan szigetelt ház esetében:

 

Energiaveszteség: 60 W/m2

Alapterület 100 m2

 

Infarfutes Haz2

Várható éves fogyasztás:

6.048 KW

 

Online teljesítmény kalkulátor

Infrafűtés kalkulátor

Számold ki a várható energiafelhasználásod. Kövesd az alábbi útmutatót, hogy megtudd, mire számíthatsz a termék használata közben. A számításokat szobáról szobára végezd.

Milyen típusú ingatlanról van szó?

Hány fal határos az utcával?

Hány rétegű ablakai vannak a szobának?

Mekkora a szoba mérete?

Hosszúság:

Szélesség:

Magasság:

Az ingatlanod várható energiafogyasztása:

Alaphelyzet

ITT TALÁLKOZHATTÁL VELÜNK

Pr

100% ELÉGEDETTSÉGI GARANCIA 

10 éves szakmai tapasztalat áll a cégünk mögött, pontos technológiánk és minőség ellenőrzési rendszerrel rendelkezik a cégünk, aminek köszönhetően nem csak a munkatársaink munkájáért tudunk 100 % felelőséget vállalni, hanem az előttünk és utánunk dolgozó szakemberekért is.

 

MELEG OTTHON GARANCIA

Teljes felelőséget vállalunk infrafűtés szakértőink által tervezett fűtésrendszerért. Abban az esetben, ha az általunk javasolt Intelligens Fűtőfólia típus és mennyiség kerül beépítésre az Ön otthonába, és ennek ellenére nem elégedett egy teljes fűtés szezon után a fűtésrendszer által biztosított meleggel és komforttal, úgy cégünk visszavásárolja kérdés nélkül a rendszert.

 

MOEFSZ AJÁNLÁS

A Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség kiemelt ajánlásával működik a vállalkozásunk. Ennek feltétele a folyamatos etikus tevékenység, és magas minőségű termék és szolgáltatás értékesítése.

 

 

Moefsz Ajanlasaval Csalad 2

Infrafűtés kalkulátor beruházás és fogyasztás számításhoz