Fűtőszőnyeg kalkulátor

Tervezze meg fűtőszőnyeg igényét kalkulátorunkkal!

Fűtőszőnyeg – Fűtőháló

Minden építkező álma: hatékony fűtés, alacsony telepítési költség

 

Futoszonyeg​Igen, ez mind igaz. Amikor felújításon, építkezésen gondolkodunk, és fűtésként elektromos rendszert választanánk, ha a fűtőszőnyeget választjuk, akkor modern, gyors és olcsó elektromos padlófűtést telepíthetünk otthonunkba. Akár kiegészítő, akár teljes értékű fűtésre van szükségünk, okos választás. Mivel a csemperagasztóba, vagy aljzat betonba közvetlenül lefektethető, így a járólap, vagy kövezet alá kerül beépítésre. Ráadásul kövezet feltörés nélkül, utólagos beépítésre is alkalmas kis helyigénye miatt, hiszen a csemperagasztót vagy aljzatkiegyenlítőt is legalább ekkora vastagságban kell bedolgozni. A fűtőszőnyeg a fektetés után a rendszert azonnal üzembe helyezhetjük, 2,5 méteres gyárilag szerelt bekötő kábelének segítségével közvetlenül a termosztátba köthetjük.

 

Miért annyira egyszerű és olcsó a telepítés?

Mert nem kell feltörni a meglévő padlóburkolatot, egyszerűen telepíthető vésés és bontás nélkül. A szőnyegszerű padlófűtést egyszerűen elhelyezhetjük akár már meglévő padlóburkolat felületére legyen az csempe vagy padlólap. A fűtőszőnyeg a telepítés során a csemperagasztó rétegbe fektethető le, közvetlenül a hidegburkolat alá. A telepítési eljárásnak köszönhetően, a padló gyorsabban melegszik fel.

A mindössze néhány mm vastag fűtőszőnyeg beszerelése gyors és nem igényel különösebb gépészeti kialakítást, így természetesen szakember munkájára sem kell számítanunk. Nem szükséges bonyolult előzetes tervezés, nincs szükség speciális beépítési rétegrend kialakítására. 

Fűtőszőnyeg és fűtőháló szakszerű telepítése:

 

Fűtőszőnyeg kalkulátor

Tervezze meg saját magának lakása fűtőszőnyeg szükségletét!

Adja meg a helység méreteit, és a kalkulátor rögtön kiszámítja Önnek, hogy mennyi fűtőszőnyegre van szüksége. Az ajánlatot emailben a kitöltés után rögtön megkapja.

 

Az ajánlat feldolgozását megkezdtük. Kérem, várjon egy kicsit, míg átirányítjuk a következő oldalra.

Helyiségek adatai

×

Helyiség funkció

Méret (m2)*

Köszönjük megkeresését! Kollegáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

Fűtőszőnyeg, Fűtőháló típusok

Futohalo 100w

Fűtőszőnyeg, Fűtőháló 100 w/m2

Futohalo 150w

Fűtőszőnyeg, Fűtőháló 150 w/m2

Futohalo 200w

Fűtőszőnyeg, Fűtőháló 200 w/m2

Tippek és praktikák

Fűtőháló telepítésre

A videó segít a fűtőszőnyeg / fűtőháló tökéletes kivitelezésében, ha nem a mi szakemberünkkel szeretné csináltatni.

 

Praktikák

Fűtőháló telepítésre

A videó segít a fűtőszőnyeg / fűtőháló tökéletes kivitelezésében, ha nem a mi szakemberünkkel szeretné csináltatni.

 

Nézze meg a telepítési videót!

Egyenletes hőmérséklet és magas komfort érzetet

Ha a fűtőszőnyeget választjuk, egységes hőmérséklet és magas komfort érzetet érhetünk el. Soha többé nem fázik majd a lábunk. Az egyik legbiztonságosabb elektromos padlófűtés, melyet gyorsan telepíthetjük bármilyen helyiségben, legyen az előtér, fürdőszoba, konyha, garázs, illetve éppen nappali.

A fűtőszőnyegnek mindössze 3,8 mm vékony helyre van szüksége a járólap alatt, ezért utólagos beépítésekhez, felújításokhoz is használhatjuk, akár a meglévő, régi padlóburkolat megbontása nélkül, megspórolva a rengeteg munkát és a sitt elszállításának költségét.

Futohalo Video

A fürdőszobák legtökéletesebb megoldása fűtésre. Az öntapadó felülettel ellátott elektromos fűtőszőnyeg telepítése egyszerű, hogy akár házilag is kivitelezhetjük. Csak az elektromos bekötést, a termosztáthoz történő csatlakozást bízzuk villanyszerelőre. A rendszerünk nem igényel karbantartást, sem garanciális felülvizsgálatokat. A beépítést követően azonnal üzembe helyezhetjük, ráadásul a többszörös szigetelésüknek köszönhetően a környezeti hatásoktól teljesen függetleníthetők, azaz jöhet csőtörés, beázás, bármi.

Ha hidegburkolatok alá szeretnénk használni, mint pl. járólap, kerámia burkolatok, kőlap, gránit, márvány, gresslap, stb. akkor flexibilis csemperagasztót vagy aljzatkiegyenlítőt szükséges helyeznünk a fűtőszőnyegre. Ha laminált parketta, hajópadló, PVC, padlószőnyeg, vinyl padló alá szeretnénk telepíteni a fűtőszőnyeget, akkor javasoljuk, hogy vékony rétegben önterülő cement réteget tegyünk a fűtőszőnyegre.

 

Miért annyira hatékony?

Egyrészt jól szabályozható, így pénztárcabarát megoldás. Egyaránt alkalmas lakásfűtésre nappaliba, konyhába, fürdőszobába, szobába, illetve garázsfűtésre, esetleg műhely fűtés készítésére is. A fűtőszőnyeg fűtési idejét, és időzítését hozzá tudod hangolni a saját igényeidhez. Javasolt minden helységbe külön-külön termosztátot használni annak érdekében, hogy mindig az adott helységben tartózkodók igényének megfelelő hőmérsékletet lehessen beállítani. Az elektromos padlófűtések esetében mindenképp duplaszenzoros termosztátok használata ajánlott. A termosztát nem csak a szoba levegőjének, hanem a fűtőszőnyeg felszínének, és ezáltal a padlóburkolat felszínének hőmérsékletét is tudja mérni és szabályozni.
Lehetőség van akár otthonától távol, interneten keresztül – okostelefonos applikációval – beállítani a kívánt hőfokot.

Másrészt, az elektromos fűtőszőnyegek a hagyományos padlófűtésekkel ellentétben nem az aljzatbeton rétegbe kerülnek beágyazása, hanem a csemperagasztóba, ennek köszöngetően jelentősen lerövidül a felfűtéshez szükséges idő, elkerülhető a beton tömegéből adódó túlfűtés és az ezzel járó többletköltség.

A helyiségben használt burkolattípus, a helyiség funkciója és mérete is meghatározzák, milyen fűtőszőnyeget érdemes választanunk. Az elektromos fűtőszőnyeg mindig csak annyira melegszik fel, amennyire szükséges, mivel a burkolat alatt helyezkedik el, nem kell sok rétegen áthatolni a hőnek, mire mi is érezzük. Ráadásul a rendszer kihasználja az aljzat hőtároló képességét is, amikor kikapcsol, akkor is megmarad a kellemes meleg.

 

Miért gondoljuk, hogy a fűtőszőnyegek, az egyik legjobb technológia padló fűtésére ?

 

– Ezek a termékeket öntapadó felületeivel könnyen és gyorsan telepíthetjük akár magunk is
– Csak egy oldalon csatlakozik közvetlenül a termosztáthoz
– A bekötő kábel 2,5 méter hosszú, nem okoz gondot a telepítése, elhelyezése
– Egyenletes hőeloszlása van, nincs többletfűtése a sok rétegnek, maximális komfortérzet, nincs több zoknis, fázós láb
– A könnyű és pontos szabályozhatóság miatt alacsony fogyasztással számolhatunk
– Gyakorlatilag karbantartásmentesen működtethetjük a rendszerünket
– Rövid felfűtési idővel számolhatunk, azaz azonnali hőleadás kezdődik, ahogyan bekapcsoljuk
– Extra vékony szerkezet, elfér a csemperagasztóban is, azaz a padlószint minimális emelkedésével telepíthető
– Elektroszmog mentes termékek, tehát az egészségünkre nézve is veszélytelenek
– Dupla szenzoros termosztáttal egyszerre szabályozható a padlóhőmérséklet és a helyiség levegő hőmérséklete
– A fűtőszőnyeg egyaránt használható kiegészítő vagy fő fűtési rendszerként
– A termosztátok vezérlése egyszerű, és helységenként állíthatunk be különböző hőmérsékletet
– Ha megújuló energiaforrásokkal kombináljuk, nagyban csökken a fűtési költségünk