Chat with us, powered by LiveChat

” Alexa, kapcsolj fűtést!”

Vezéreld a vezeték nélküli infrapaneled Alexa segítségével

 

Soha nem volt ilyen könnyű vezérelni a fűtést, és ezzel pénzt és energiát spórolni. Azonnal csatlakozási lehetőség a Prémium smart infrapanel és Alexa hangvezérlése között. Egyszerűen, csak kérd meg Alexát, milyen meleget állítson be, majd dőlj hátra, és élvezd a komfortos meleget.

Termosztát – szobatermosztát

Ha az elektromosfűtés mellett tettük le a voksunkat, fontos, hogy a legmegfelelőbb termosztátot válasszunk hozzá. Nem csak a biztonság, hanem az energiatakarékosság miatt is. Választhatunk digitális vagy manuális termosztátot. A manuális szobatermosztátok tartalmazzák a padlóérzékelőt. A kívánt hőfokot egyszerű tekerőgomb segítségével állítjuk be, ez lesz a padló tiltási hőmérséklete is. Padlóérzékelővel ellátott termosztát használata kötelező, ha fűtőszőnyeget vagy fűtőfilmet alkalmazunk. Más esetben, ha kiegészítő, temperáló fűtésről van szó, megfelelő lehet az egyszerű, manuális termosztát is. Amikor az elektromosfűtés az elsődleges fűtési megoldás, kiemelten fontos, hogy a hőmérsékletet precízen tudjuk szabályozni. Ebben a helyzetben érdemes digitálisan programozható termosztátot választani, ezek ugyanis tartalmazzák a padló érzékelő szondát is. Egyes esetekben jó lehet a szonda nélküli termosztát is, például infrapanelek
vagy infra sötétsugárzó alkalmazásánál.

Programozható digitális szobatermosztát választék itt található

Jelenleg nem rendelhető vezérlések

Okos termosztátok fűtéshez

A legkomfortosabb fűtési élmény érdekében elengedhetetlen a jó  vezérlés. A Sundirect intelligens termosztátok az első, kifejezetten infrapanelhez  tervezett vezérlőrendszerek. Ezekkel az Intelligens termosztátokkal mostantól teljes mértékben átveheti a Wifi-s infrapanelek  irányítását, és proaktív módon takaríthat meg energiát egyedülálló fejlett funkciókkal.

Smart1.0 - akkumulátorral működtethető, programozható Wireless / RF termosztát.

Smart1.0 Pro - vezetékes, Wifi-kompatibilis vezeték nélküli termosztát

Smart Plug - Wifi-kompatibilis vezeték nélküli konnektor termosztát.

Vezérlések működési módjai

A szobatermosztát vezérlést végez (zárja, nyitja az érintkezőit, mikor megfelelő a hőmérséklet illetve ha alacsonyabb a beállított értéknél) a fűtési  eszközöket kapcsolja ki – be. A termosztátunk fő feladata, érzékelni a hőmérsékletet és a felhasználó által beállított értékekre fűteni. Az infrafűtés esetén fontos, egy másodlagos, külső padlóérzékelő bekerülése a padlóba, ezzel lehet szabályozni a padlóburkolat maximális hőfokát. Ez a korlátozás a burkolatunk garanciájának megőrzésében is segít, de leginkább a megfelelő komfort elérésében.

 

Manuális szobatermosztát

A manuális termosztátok a hőmérséklet változását jelzik a központi fűtőrendszernek, így az
hideg esetén bekapcsol, majd adott érték elérését követően pedig kikapcsol.
Ezekben a manuális termosztátokban, csak bimetálos kapcsoló van, ha a hőmérséklet a
beállított fölé vagy alá kerül akkor kapcsol ki-be. A használatuk ebből adódóan nagyon
egyszerű, az elhelyezésre azonban fontos figyelmet fordítani. A termosztátot ne tegyük
fűtőtest, ablak, illetve egyéb zavaró tényező közelébe. Érdemes abban a helyiségben elhelyezni, ahol a legtöbb időt
töltjük. Az északi tájolás pedig különösen hasznos lehet, ha szeretnénk kizárni a napsugarak
befolyásoló hatását.

 

Digitális programozható szobatermosztát

Ha Te is a leghatékonyabb, legkényelmesebb megoldást keresed, a programozható termosztát
lesz a megfelelő választás. A legújabb digitális termosztátok már programozhatóak falba sülyeszthetőek, és az
időkapcsolás is megoldható, érzékenységüknek köszönhetően pedig a fogyasztást is
optimalizálják, így valóban hatékonyak és energiatakarékosak.
A kijelzőn folyamatosan láthatjuk az aktuális hőmérsékletet és előre beállíthatjuk a be- vagy
kikapcsolás idejét is. A precizitás itt különösen nagy hangsúlyt kap, hiszen egyetlen fokkal
magasabb hőmérséklet, akár 6%-kal képes növelni a költségeket. A több költség pedig további kiadások hoz magával.

 

Wifi szobatermosztát

A wi-fi / rádiófrekvenciális termosztát  az általános vezérlési lehetőségen túl biztosítja a távoli vezérlési lehetőséget, ami vezeték nélküli programozást eredményez, így kényelmesé és gazdaságossá teszi a fűtésünk vezérlést. Okos telefonunkkal megfelelő applikáción keresztül távolról tudjuk vezérelni lakásunk hőmérsékletét.

Többzónás vezérlők 

Ténylegesen univerzális beviteli eszközként szolgál a termosztát, a redőny vezérlők, a villanykapcsolót, és még sok más. Az energiatakarékos e-tintával működő kijelző mindig bekapcsolt állapotban található.

Jellemzők

• Funkcionális területek: Fűtések, hűtések, redőnycsoportok, világítási jelenetek, ventilátor tekercsének sebessége, kapcsolási események
• Szobahőmérséklet-érzékelő és relatív páratartalom- érzékelő a fedélzeten

• Terminál az opcionális padlóhőmérséklet-érzékelőhöz • Egy terminál a CO2 csatlakoztatásához
• Zóna választó  (funkcióválasztó). A zónák /funkciók maximális száma 10.

 

Tartozékok, kiegészítők

termosztátokA termosztát felhelyezésénél, és üzembehelyezésénél, előfordulhat, hogy egyébb tartozékok is szükségesek. Ilyen lehet utólagos felhelyezésnél a kiemelő keret. Ennek célja, ne kelljen a falat szétvésni a vezérlő felhelyezéséhez, falon kívül könnyen telepíthető.

Másik kötelező tartozék / szett az elektromos fűtések vezérléséhez a padló érzékelő. Ennek segítségével lehet a kívánt hőmérsékleten tartani a padlót.

Mire figyeljünk

A termosztát vásárlásánál alapvető szempont a villamos feszültség. A szobatermosztátokat12 V, 24 V és 230 V feszültségre gyártják. Az eltérő feszültségű kivitelek egy-egy márkán belül külsőleg nem különböznek egymástól, viszont a rajtuk lévő felirat elárulja, hogy milyen feszültségre készültek.
Fontos, hogy a termosztát mindig a készülék belső elektronikáján keresztül avatkozik be a működésbe!

 

A termosztát elhelyezésénél tartsuk szem előtt, hogy ez lesz a mérési pont. Ne helyezzük olyan pontra, aminek a hőmérséklete befolyásolhatja a helység általános értékét. Ilyen lehet pl. közvetlen az ablak mellett, esetleg kandalló, vegyes tüzelésű kazán, vagy radiátorok közelében. Figyeljünk arra, hogy az elektronikus berendezéseink is termelnek hőt, így azok közelsége szintén befolyásoló tényező, ugyan úgy, mint a konyhában található sütő..

 

A piacon számos vezérlés érhető el gyártók (Kriston, Bosch, Kriston, honeywell t6360, siemens, computherm, ariston cube, immergas,  vaillant, bosch, siemens, computherm)  fűtendő területek (bidé, mosdó, mosogató, szolár, zuhany, ötrétegű cső, kád, víz tartály, és egyébb helységek) vagy vezérelni kívánt eszközök (vegyestüzelésű vagy kondenzációs kazánok, keringető szivattyú, konvektor, klíma, iszapleválasztó, tartályok, szerszámok, parapetes gázkonvektor ventilátor, víz tartály, keringető, radiátor, gáz kazán, faelgázosító kazán, átfolyós vagy hagyományos gáz fűtő berendezések, rendszerek) szerinti bontásban.

A legkedvezőbb feltételek megtalálásához a vásárlás, illetve a kosárba helyezés előtt kérje ki szakértőnk véleményét.

Szállítás

12 óra előtt leadott rendelések következő napon kiszállításra kerülnek. Kérjük a kapcsolattartói adatok pontos megadására (név, cím, telefon)

Hírek

Kötelezettség nélkül, regisztráció után fel tud iratkozni rendszeres hírlevél sorozatunkra, ahol egyéb hasznos részletek, információk birtokába juthat.

Egyébb információ

Bevaljuk őszintén, vannak témák, amiben nem mi vagyunk a legképzettebb szakember (szolár, bojler, aluminium csaptelep, lapradiátor, vízmelegítő,honeywell kiegészítők,  kondenzációs gáz kazán, szivattyú, radiátor kiegészítők, egyéb flexibilis cső berendezések, fűtő tartály,  egyébb önnek fontos kéményes, tágulási, ötrétegű, zárt – külső, álló, indirekt tároló, hagyományos szűrés, ki a legjobb kondenzációs gázkazán gyártó, ariston VS computherm a megbízhatóbb….. kérdések,

Infrafűtés esetén szükséges valamilyen vezérlés helységenként (direkt vagy indirekt)!

lcd kijelzővel digitális szobatermosztát

egyéb programozható computherm rádiófrekvenciás fali termosztát kategóriák.

akciós termékek ár szerint

rendezés árak alapján is lehetséges.

rádiófrekvenciás raktáron lévő fali készülékek gyártó szerint

Az alapértelmezett érzékelők helyes beállítása segít a gazdaságos működtetésben.