Norvég Fűtőpanel webshop

Elektromos fűtőpanelek nagy választéka. Segítünk lakásának fűtés kialakításában. NordArt Norvég fűtőpanel teljes választéka elérhető kínálatunkban. Letisztult forma, elegáns desig, komfortos meleg. 

Azt tudjuk, hogy sok országban gyártanak elektromos fűtőtesteket. De miért pont a norvég fűtőpanelek váltak világszerte fogalommá?

Talán azért is, mert a norvég fűtőpanelek nem csak a nevükben norvégok, a skandináv ország háztartásainak nagy részében valóban ilyen fűtési rendszereket használnak. Minden norvég fűtőpanel valóban Norvégiában készül, szakértő kezek által és valóban minőségi anyagokból. Nincs bennük semmilyen mozgó vagy kopó alkatrész, ezért is nagyon hosszú élettartama van minden darabnak. A norvég gyártó 5 év teljes körű cseregaranciával árulja termékeit. Akár önálló fűtésre szeretnénk használni, akár kiegészítő fűtésként, minden esetben remekül működnek. Gyakorlatilag bárhol alkalmazhatóak, ahol elektromos áram van. Bátran ajánljuk lakásokba, házakba, nyaralókba, üzlethelyiségekbe. Ráadásul a legtöbb típus fröccsenő víz ellen is védett, így fürdőszobák és egyéb vizes helyiségek fűtésére is nagyszerű megoldás lehet.

 

Teljesítmény

A Fűtőpanelek széles választéka kapható teljesítmény szerint csoportosítva. Fontos tisztában lenni az épület fűtési energiaszükségletével. A komfortos meleg, csak is megfelelő teljesítménnyel érhető el. 400 W – 2000 W

 

Méret

Különböző méretekben vásárolható, hogy a legpraktikusabban lehessen telepíteni a lakásban. 

Termékek

GLAMOX fűtőpanel

A legkedvezőbb árú fűtőpanelek közé tartozik. Vezérlése manuális vagy digitális termosztáttal történik, megfelelő telepítéssel okos otthon vezérléshez is csatlakoztatható. Szélességének köszönhető egy hosszú légfüggöny kialakítására képes, amihez a hajlított felső része még hatékonyabbá teszi. Kevésbé jól szigetelt házak fűtésére is kiválóan alkalmas. A TPVD típus fürdőbe, vizes helységbe is helyezhető.

fűtőpanel

ADAX NEO fűtőpanelek

Ezen letisztult, modern és szép fűtőpanel minden lakás esztétikáját fel tudja dobni. A jó és közepesen szigetelt lakásokba ajánljuk első sorban. 4 alap színben érhető el, így szinte minden stílusú lakásba be tud illeszkedni. Digitális és manuális termosztáttal vezérelhet. Vizes helységekbe és fürdőbe ez a típus sajnos nem alkalmas.

fűtőpanel

ADAX WIFI fűtőpanelek

Mobiltelefonról, távolról vezérelhető fűtőpanel. Minden tipusú szigetelt házba telepíthető. A piacon egy magasabb ár kategóriát képvisel ez a fűtőpanel család. Fehér színben érhető el az ügyfelek részére. Vizes helyiségekben és fürdőben is használható. 2 különféle előlappal érhető el design szerint.

fűtőpanel

BEHA fűtőpanel

Egy egyszerű megoldás fűtésre. A norvég Beha céget fűtőpaneljeit az egyszerűség, megbizhatóság és könnyű kezelhetőség jellemzi. Ezen model fejlesztésénél is az előbbi irányelveket tartották szem előtt. Távoli vezérlés, egyszerű kinézet.

fűtőpanel

SOPRANO fűtőpanel

Prémium kategóriás elektromos fűtés. Elektronikus vezérlés számos kiegészítő funkcióval, különösen nagy igényességgel kidolgozott forma és dizájn. Energiahatékony elektromos fűtés digitális vezérléssel és időzítő funkcióval.

fűtőpanel

Kedvezményes termékek:

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

Norvég elektromos fűtő panel

 

A következőkben felsorolt jellemzők az összes, a Nordart által forgalmazott elektromos fűtőpanel típusra érvényesek.

Hogyan fűt?

A fűtőpanel belsejében nincs ventilátor, hanem a konvekciós elv alapján működik. A készülék alján beáramlik a hideg levegő, áthalad a fűtőbetéten és azt felmelegítve távozik a helyiség légterébe. Amint a hőmérséklet elérte az általunk kívánt szintet, kikapcsol, ha szükséges magától visszakapcsol. Ebből adódóan a fűtési időszaknak nagyjából csak az egyharmadában használja az áramot. A fűtőbetét egy kerámiaházban lévő speciális ötvözet, melynek hőmérséklete alacsony, nem izzik, ezért élettartama gyakorlatilag végtelen.

Mennyire hangos?

Aki használt már gázkonvektort, tudja, milyen, amikor csak halkan kattog, és milyen, amikor hirtelen durranásokra ébred az ember éjszaka. A infra panelekbe nem építettek semmilyen mozgó alkatrészt, ennek köszönhetően a működésük szinte hangtalan, így bátran telepíthetjük akár hálószobába is.

Hogyan szabályozható?

Minden norvég fűtőpanel processzor vezérelt termosztáttal felszerelve érkezik a gyárból, amik annyira érzékenyek, hogy már 0,5 fokos hőmérséklet különbségre is reagálnak. Ezzel az okos, szabályozható technológiával a helyiség soha nem lesz sem alul, sem túlfűtött, a panel pontosan a beállított hőfokot tartja, ezzel rengeteg energiát és pénzt spórol meg nekünk.

Bonyolult a beszerelés?

Ha hiszik, ha nem, a fali fűtőpanel felszerelése és beüzemelése egyáltalán nem igényli szakember segítségét (még a nagyobb teljesítményű 1000w, 2000w -os készülékek se). Bárki, aki valaha szerelt már össze IKEA-bútort, képes otthon könnyedén és gyorsan telepíteni a paneleket. 4 csavarral a tartókonzolt a falhoz kell erősíteni, ráakasztani a fűtőpanelt, a gyárilag szerelt dugvillát a hálózatra csatlakoztatni és a panel azonnal árasztja a meleget.

Hogyan szabad és hogyan NEM szabad felszerelni?

A fűtőpaneleket kizárólag függőleges falfelületre, a padlótól 10-20 cm-re kell elhelyezni. Ha magasabbra szereljük fel őket, akkor veszítenek a fűtés hatékonyságukból. A legjobb, ha nyílászáró alá kerül, de ha ez nem megoldható, helyezhetjük a helyiség egyéb részeire is. A lényeg, hogy csak vízszintes, fekvő helyzetben működnek megfelelően, függőleges felhelyezésük TILOS!
Ha több elektromos fűtőpanellel fűtünk egy helyiséget, akkor lehetőség szerint helyezzük a paneleket minél távolabb egymástól

A fűtőpanelek tartólábra is helyezhetők, amit külön kell megvásárolni a fűtőpanelekhez. A tartólábakat nem tartalmazza a csomagolás. Viszont így hordozhatóvá válik a panel.

Elegendő a meglévő, háztartási elektromos hálózat?

A fűtőpanelek üzemeltetéséhez egy fázisú, 230 V feszültségű hálózat is elegendő, nem szükséges kiépíttetnünk a három fázist. Az egyes típusokhoz szükséges áramerősséget az adott fűtőpanel terkmékoldalán találja. Mégis amennyiben több panelt tervez vásárolni, mindenképpen egyeztessen egy villanyszerelővel, mert szükséges lehet a hálózat fejlesztése, hogy elkerüljük a későbbi kellemetlenségeket.

Eddig jó, de mennyit fogyaszt?

Az örök kérdés, amire mindig minden ügyfelünk kíváncsi a vásárlás előtt. Természetesen előre, anélkül, hogy ismernénk a pontos részleteket, nagyon nehéz fogyasztási adatokat becsülni, mert rengeteg tényező befolyásolja azt. Nagyban befolyásolják a fűtendő épület fizikai tulajdonságai, a külső hőmérséklet, a felhasználói szokásoktól. De azt mondhatjuk, hogy a számtalan vásárlói visszajelzés alapján elmondhatjuk, hogy egy átlagos cirkó gázfűtéshez képest 0-20 %–al magasabb költséggel kell számolni.

Mégis miért éri meg akkor?

Mert ha a költségeknél nem csak magát a fogyasztást számoljuk, hanem magának a rendszernek a telepítését is nézzük, akkor látjuk, hogy egy 50 nm-es lakás fűtése norvég infra panelekkel kb 250 000 Ft-ból is megvalósítható, viszont a cirkó gázfűtéses rendszer kiépítése minimum 1 500 000 Ft. Ha nagyjából 100 000 Ft éves rezsi különbséggel számolunk, akkor ezt a különbséget a bekerülési költségen megspórolt összegből 12 évig fedezhetjük. Ezért ajánljuk, hogy amikor fűtést tervezzük, mindenképpen érdemes számításba venni.

Lehet-e fő fűtésként használni az infra paneleket?

Ha a fűtőpanelekben rendszerszinten gondolkodunk, azaz a teljes ház/lakás fűtését panelekkel szeretnénk megoldani, akkor az egyik fontos figyelembe vennünk, hogy az elektromos radiátorokkal kialakított fűtési rendszer egyik legnagyobb előnye a rugalmasság. Csövek szerelése, bontás és drága szakemberek nélkül fejleszthetjük, cserélhetjük, vagy akár át is helyezhetjük bármikor. A rendszerbe különféle teljesítményű és gyártmányú készülékek is gond nélkül beköthetők.

Normál belmagasságú helyiségekben szinte bármelyik készülék megfelelő lehet, de nagyobb belmagasság esetén inkább olyan készülékeket érdemes választanunk, ahol a meleg minél nagyobb része hősugárzás formájában kerül a helyiségbe, azaz, amelynek speciális fűtőpanele és ennek megfelelő lyukacsos készülékháza van.

Nem állandó használatra alkalmas-e a fűtő panel?

A nyaraló, vagy időszakosan használt épület fűtésénél két fontos szempont szokott felmerülni. Az egyik a fagymentesítés, azaz a téli, hidegebb időszakban is biztonságban legyen az ingatlan, illetve a másik, hogy tudjuk akár távolról is szabályozni, hogy mikor és mennyire fűtsön a rendszer.

Szinte minden elektromos konvektor rendelkezik fagyvédelem funkcióval, így az olcsóbb típusok is megfelelnek erre a feladatra, tehát ez a szempont máris kipipálva. A programozhatóság szempontjából már fontosabb, hogy olcsóbb-e vagy drágább a készülék. Egy esetleges hosszabb áramszünet esetén, az olcsóbb panelekben törlődik a beállított érték, és amikor visszaáll az áramszolgáltatás, akkor normál hőmérsékleten kezdenek majd fűteni. Egy egész szezonra magára hagyott készülék komoly, nem várt költségeket okozhat, ha emiatt folyamatosan fűti az üres lakást. De ma már szerencsére ez sem jelent problémát.

Az egyik megoldás, hogy olyan készüléket veszünk, amely elektronikus termosztáttal, de manuális beállítási lehetőséggel rendelkezik. De a legjobb,ha a nyaraló fűtésére valamelyik WiFi termosztátos fűtőpanelt választjuk. Ennek egyetlen feltétele van, hogy folyamatos, vezeték nélküli internetkapcsolat legyen – a téli, nem használt hónapokban is – a házban. A WiFi panelek az erre kialakított okostelefon alkalmazásban csoportosíthatók, beállítható a hőmérsékletük, akár az autópályán utazva is ki/be kapcsolhatók. Lekérdezhetjük az alkalmazás segítségével a helyiség hőmérsékletét és egy esetleges áramszünet esetén sincs ‘adatvesztés’, mert az ADAX fiókból a rendszer a beállított programot újra tudja szinkronizálni. Ráadásul az sem elhanyagolható kényelmi szempont, hogy az alkalmazás segítségével folyamatosan nyomon követhetjük otthonunk, vagy nyaralónk aktuális hőmérsékletét.

Nagyon sok gyártó található a magyar piacon, sok jó készülékkel. Az egyedi vagy eco kivitelek nem mindenhol vannak raktáron, minimális várakozási idő szükséges. Az akciós hagyományos programozható változatok szinte azonnal vásárolható bármely üzletben. A termék információk tanulmányozása javasolt vásárlás és beüzemelés előtt is.

 

atlantic | 1000 w | termékek | termosztát | általános adatkezelési tájékoztató | blog | megoldások | radiátor | feltételek | impresszum | atlantic | noirot | elektromos radiátor | atlantic | Adax neo