Chat with us, powered by LiveChat

Teraszfűtés

 

Frissítés: Egyre gyakrabban kapunk felkérést egy rosszul szigetelt ingatlan, vagy helyiség elektromos fűtéses kialakítására. Így volt ez Debrecenben is 2018-ban. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy az infra padlófűtés tökéletes megoldás a terasz fűtés kialakítására. Nem kell csúnya, látható fűtőtesteket alkalmazni, el lehet tüntetni a padlóba fűtőfóliát, így több hely marad és esztétikusabb marad az étterem.

A debreceni Nonna Rosa étterem kért fel minket az új teraszrész fűtés kialakítására. A híres étterem szeretett volna a hűvösebb időben is szolgáltatni a vendégek részére. A terasz télen is üzemel, így a fűtéssel szemben komoly elvárások voltak.

A terasz körben üvegfelület, így a szigetelése nem mondható a legjobban. Ilyen esetekben jó döntés az infrafűtés, mint terasz fűtés. A sugárzó hő nem a levegőt melegíti, hanem az embereket, így a rossz szigetelési adottságokkal rendelkező helységekben is komfortos, meleg biztosítható.

 

Teraszfűtés padlóba (száraz padlófűtés)

A fűtőfólia padlófűtésként lett kialakítva, így nem kellett csúnya radiátorokat, vagy álló fűtőtesteket alkalmazni a vendéglátó egységben. A padlóra hidegburkolat került, így esztétikusan lett megoldva az étterem kialakítása.

Téli időben gyönyörű látványt biztosít a fűtött terasz a debreceni nagy templomra, és közben finom ételeket lehet fogyasztani udvarias kiszolgálás mellett.

Érdemes hűvösebb időben meglátogatni az éttermet, így könnyen megtapasztalható az infrafűtés kellemes meleg érzete rossz szigetelés mellett is.

Az étterem elérhetősége: Debrecen, Piac u. 12,

Teraszfűtés esetén figyelembe veendő tényezők

Nagyon fontos ismerni az ügyfél elvárását a fűtésrendszerrel szemben.

  • Nem mindegy, hogy főfűtésként vagy kiegészítő fűtésként szeretnék használni
  • Állandó fűtés vagy időszakos fűtés
  • Padlófűtés vagy mennyezetfűtés legyen kialakítva
  • Milyen burkolatot fognak használni
  • A fűtésnek egyszerre kell mindenhol működni, vagy sziget szerűen szeretnék használni (pl csak azoknál az asztaloknál, ahová éppen leülnek)

Amint a fenti kérdésekre választ kaptunk, ki kell alakítani a megfelelő rétegrendet. Gyakorlatilag minden tipusú burkolat tud a fűtőfóliára kerülni teraszfűtés esetén, de a megfelelő rétegrend elengedhetetlen. Amíg egy laminált parketta közvetlenűl a fűtési rendszerre kerülhet, addig egy hidegburkolat ragasztása sajnos nem lehetséges. Utóbbi esetébe egy szilárd felületet ki kell alakítani, amihez a csempe ragasztása biztonságosan és fixen meg tud történni.

Az infrafűtés kialakítása mint teraszfűtés jó megoldás, mivel gyorsan tudja felmelegíteni az ott tartózkodókat, kedvező üzemeltetési költsége van más fűtésrendszerekhez képest, komfortos és állandó meleget tud biztosítani. A kedvező beruházási költséghez gyors kivitelezés társul. A teraszfűtés egy nap alatt kialakítható, és nem szükséges hozzá bonyolult engedélyeztetési eljárás, vagy körülményes kivitelezési előkészület.

 

Elektromos fűtés kalkulátor

Amennyiben érdekel, hogy milyen fűtés költség várható a te esetedben, tekintsd meg elektromos fűtés kalkulátor oldalunkat. Tervezd meg milyen teljesítményű fűtőtestre lesz szükséged.

Nézd meg a következő érdekes cikkeket is:

Sószaba fűtése – Mi az a sószoba és mire jó?

Miért jó a garázs fűtés?
Vadászbolt infrafűtés mennyezetre

Kutyaház fűtés: luxus vagy szükséges?

Infrafűtés fából készült modulházban