Nem is gondolná az ember, hogy milyen drága lehet a magas belmagassággal rendelkező épületek befűtése telente, így tehát az sem meglepő, hogy a hatalmas légtérrel rendelkező templomokat szinte nem is lehet hagyományos módon fűteni. Amennyiben mégis, akkor horrorisztikus költséggel járnak. Nem elfogadható viszont, ha az embereknek akár több órát a hidegben kell eltölteniük, de természetesen van megoldás erre a problémára is, és nem a pokrócokról vagy meleg takarókról beszélünk. hanem az infra templomfűtésről.

Infra Templomfutes

Infra templomfűtés?

Szerencsére nem is kell állandóan melegen tartani a templomokat. Vannak olyan időszakok, amikor nem tartózkodnak ott az emberek huzamosabb ideig. Egy templomban a legtöbb esetben a szertartások idejére üzemeltetik a fűtést. Ilyenek például a misék, keresztelők, vagy a házasságkötések. Azonban ezek az események nem tartanok tovább pár óránál, így annál tovább nem célszerű fűteni. Azonban ennek kivitelezése hagyományos módszerrel szinte kivitelezhetetlen. Ekkora légtér felmelegítéséhez több óra, akár napok is szükségesek lennének.

Azonban az infrafűtés tulajdonságainak köszönhetően elegendő 10 perccel a hívek érkezése előtt elindítani az elektromos infrapaneleket. A panelek szinte azonnal érezhető meleget biztosítanak. Ezeket a fűtőpaneleket legtöbb esetben a padok közé szokták elhelyezni. Erre a célra az alacsony felületi hőmérsékletű infrapanelek a legalkalmasabbak.  A padban ülő személyek azonnal érzik a kellemes meleget egészen közelről, így könnyedén komfortossá válik a hűvös templomban eltöltött idő.

Infrapanel 330w 300x300 1

Az elektromos infrafűtés nem csak, hogy olcsó, de megfelelő tervezéssel és hatékony telepítéssel a templomok esztétikája sem változik, hiszen rengeteg mód van az infravörös fűtőfilmek szinte láthatatlan és funkcionális elhelyezésére. Mint egy lakóház esetében a templomokban is van mód a az intelligens fűtőfilmet a padozat alá elhelyezni, így biztosítva a kellemes tartózkodást a magas belterű épületekben. Rövid idő alatt célzottan tudják befűteni a tárgyakat, padokat, falakat  és természetesen az ott tartózkodó személyeket, ezzel rengeteg energiát, időt és pénzt spórolva a fenntartónak.

Jo

Nem csak templomokba…

Természetesen a nagy belmagasság nem csak a templomokra jellemző, hanem számos intézményre: múzeumokra, színházakra és egyéb kulturális építményekre. Továbbá, az előző században épült lakások jellemvonásai közé tartozik az akár 3-4 méteres belmagasság. Ha te is egy ehhez hasonló nagy belmagasságú polgári lakásban élsz, akkor tudhatod, hogy milyen nagyságrendű energia és pénz ráfordításról beszélhetünk a fűtésszezon alkalmával főleg, ha nyílászáróid sem szigetelnek kellően.

Hidd el, ha egy hatalmas templomban komfortos hőmérsékletet lehet teremteni az infrafűtés segítségével, akkor a magas belmagasságú lakásokban, galériás házakban és különféle intézményekben sem lesz gond a megfelelő hőmérséklet megteremtése az infra fűtőpanelek vagy intelligens fűtőfilm segítségével.

Amennyiben elnyerte tetszésed az infrafűtés, mint fűtési alternatíva és kíváncsi vagy, hogy mennyibe kerülne ennek kiépítés az otthonodban, akkor használd online kalkulátorunkat vagy kérd ingyenes árajánlatunkat.

Amennyiben kérdésed merült fel az infrafűtéssel vagy bármely más elektromos fűtéssel kapcsolatban, akkor keress minket elérhetőségünk valamelyikén!

Telefonszám: +36 20 400 7400
Email-cím: info@futofolia.hu
www.futofolia.hu

Ajánlatkéréshez keresheted ezt az oldalt.

További kellemes napot kíván:
Tóth Tamás
és az Intelligens Fűtőfólia csapata