Szeretjük azokat a kihívásokat, amelyek eltérnek a rutintól, ahol problémát kell megoldani és amelynek a végén a sikerünket közösen ünnepelhetjük az ügyféllel. Ilyen élmény volt a Nemzeti Lovas Színházban a fűtőfólia-telepítés május elején. A Nemzeti Lovas Színház üzemeltetői megkerestek minket az alábbi problémával; a nézők nagyon fáznak az előadások alatt. Ahhoz, hogy hosszútávon szívesen érkezzenek a színházba a nézők, a szervezőknek meg kell oldani a problémát, és be kell fűteniük a teret. Azonba számos problémával szembesültek az elmúlt évek alatt a szervezők. A legnagyobb probléma, hogy a Nemzeti Lovas Színház egy hatalmas sátor, amelynek hatalmas az alapterülete. A sátor fűtése külön kihívás. A nézőtér több mint 60 méter hosszú, amin nem segít a nagy belmagasság sem.

Sator Futese

A sátor fűtése: eddigi próbálkozások a hagyományos fűtési rendszerekkel

Eleinte próbálkoztak hősugárzókkal, amelyeket a nézősor fölé rögzítettek. Később a hőbefúvásos rendszerrel is, ami annyit jelentett, hogy a sátor oldalából és a nézőtérről meleg levegő segítségével próbálták melegíteni a nézőket. Azonban ezek a technológiák nem tudtak teljes meleget varázsolni a közönség körében és ez a módszer hatalmas fűtésszámlát is eredményezett. Egy átlagos előadás 3 óra a színházban, ami alatt átlagosan 200 ezer forint volt a fűtés költsége.

Az üzemeltetők célja az volt, hogy a problémákat megoldják; a 3 órás előadás alatt a nézők ne fázzanak és meg akartak szabadulni a felfoghatatlanul magas rezsiszámláktól.

Mi történt ezután? Hogy lett megoldva a sátor fűtése?

A probléma megismerése után feltérképeztük a helyszínt és kiszámoltuk, hogy hova, mekkora mennyiségben ajánlunk fűtőfóliát a partnernek. Ehhez azt ajánlottuk, hogy a fűtőfólia-paneleket közvetlenül a székek alá telepítsük be, így a telepítés első lépése az volt, hogy leszereltük a székeket és a padló alá helyeztük be a fűtőfólia-filmeket. A fűtőfólia-filmek telepítése után beüzemeltük, majd leszigeteltük parkettával a felületet. Így a partner majd úgy fog tudni kellemes meleget varázsolni, hogy a nézők észre sem fogják venni, hogy honnan érkezik a meleg levegő.

Technológiánk előnyei

A fűtőfólia nagy előnye, hogy sátor fűtése esetén is kellemes meleget varázsol annak ellenére, hogy:

  • magas a belmagasság,
  • nyitott a sátor,
  • vagy fűtetlen a szék.

Mivel a közönséget alulról fűtik a panelek, nem lesz szükség sem padlófűtésre, sem ülésfűtésre. A döntő érv, ami miatt a partner a mi technológiánkat választotta pedig az, hogy hatalmas mértékben tudja csökkenteni a fűtési költségeit a jövőben. A korábbi 200 ezer forint helyett most 5 ezer forintba fog kerülni a fűtés költsége egy 3 órás előadáskor.

További beszámolóért kattints a videóra!

 

Ha a számodra is inspiráló volt ez a történet, írd meg a véleményedet, oszd meg barátaiddal vagy vedd fel velünk a kapcsolatot!