Korszerű (fűtőfólia) fűtési rendszerek Magyarország területén

 

Milyen korszerű fűtési rendszerek vannak?

 

A ház fűtésének tervezésekor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen megoldás mellett döntünk. Mint minden más döntésnél, itt is több tényező fogja azt befolyásolni, hogy mi a legkedvezőbb az épület számára. Milyen típusú házról van szó? Mennyibe fog ez nekünk kerülni? És milyen előnyökhöz fog minket juttatni az adott rendszer majdani használata? Az egy szilárd tény, hogy az a legjobb megoldás, ahol anyagi szempontból a legjobban jövünk ki az éves fűtési szezon költségeit és a rendszeres karbantartást tekintve.

 

A leggyakoribb fűtési rendszerek

 

Magyarországon a leggyakoribb fűtési rendszerek a következők: gázcirkó és gázkazán, szilárd tüzelésű kazán, elektromos fűtés, infrafűtés, és a hőszivattyú. Elektromos kazán lakossági felhasználásban nincs.

 

A gázcirkó olyan fűtési típus, aminél egy központi kazán termeli a hőt. Tartozik hozzá egy keringető rendszer, amikhez a csöveket és a hőleadó egységeket kötik. Ez a berendezés a csövekben körbe-körbe forgatja a meleg vizet, így a kazánban felvett hőmennyiséget máshol adja le a folyadék. Manapság, új építésű fűtési rendszerek esetében már csak kondenzációs gázkazán építhető be, ami az égéstermék egy részéből vissza tudja nyerni a hőt.
A szilárd tüzelésű kazánok leginkább olyan helyeken elterjedtek, ahol nincs kiépítve gázhálózat. Szinte bármilyen tüzelőanyaggal használhatók: fa, brikett, szén vagy hasonlók. Modern változatuk a faelgázosító kazán. Ennek a kazántípusnak két külön égéstere van. Az egyikben történik a faanyag tökéletlen égése, a másikban pedig a szénmonoxidot és szénhidrogéneket tartalmazó füstgáz hasznosítása. A vegyes tüzelésű kazánokban szilárd tüzelőanyaggal vagy gázzal is lehet fűteni.

 

 

Az infrafűtés olyan fűtési technológia, ahol az elektromos áramból infravörös tartományba tartozó hőhullám készül. A szétterjedő hullám felmelegíti a tárgyakat. Eléggé hasonlít a napsugár melegéhez. Többféle képen lehet alkalmazni. Vagy infrapaneleket helyezünk el a mennyezeten vagy falakon, melyek az adott helyiséget melegítik, vagy pedig fűtőfilmet építünk a  padlóba, amivel padlófűtést hozunk létre.

 

A hőszivattyúval ellátott fűtési rendszer a természetben begyűjtött hőt juttatja be az épületbe. Speciális gázzal működik úgy, hogy azt összenyomja és elpárologtatja. Többféle típusa létezik.  A szállított hőmennyiség származhat levegő, víz vagy más közeg közé helyezett csövekből.

 

A geotermikus energiát használó rendszer a hőszivattyú egy speciális fajtája. Itt a csöveket 60-100 méter mélyen a földbe fúrják. Speciális engedélyek szükségesek hozzá.

 

Jobb Folia

Mitől jobb a fólia fűtés, mint más fűtés rendszer?

 

A fűtőfólia beruházás szempontjából töredéke más fűtésrendszerekhez képest. Felhasználható padlófűtésként, mennyezetfűtésként, vagy akár kültéri fűtésként is. A kivitelezésé rendkívül gyors, az esetek többségében 1 nap alatt meg van. Fontos, hogy Magyarország területén több minőségben is elérhető ez a fűtés, de mi ragaszkodjunk a jobb fólia beszerzéséhez, mivel ezzel csökkenteni tudjuk a villanyköltségünket, alacsonyabb fogyasztással üzemeltethető.

 

A megfelelő rétegrend betartása mellett mindegy, hogy milyen burkolat (laminált parketta, hidegburkolat…) kerül a fűtésünkre.

 

 

A legmegfelelőbb fűtési rendszer kialakítása

 

A korszerű fűtési rendszerek nagy előnye abszolút abban mutatkozik meg, hogy a használat során komoly költségcsökkentést tudunk véghez vinni. Több megoldás áll rendelkezésre, és még a legolcsóbbnak a kiépítése is komolyabb összeget jelent. Ezért tényleg fontos alaposan megfontolni, hogy melyik számunkra a legjobb megoldás.

Mindenképp érdemes szakemberek segítségét kérni. Ők nemcsak megtervezik a megfelelő fűtési rendszert, de a várható megtérülést megállapításában is a segítségünkre tudnak lenni.

 

Kérjen ingyenes műszaki javaslatot most.

 

# jobbfolia #infrafűtés #padlófűtés #elektromosfűtés