Chat with us, powered by LiveChat

Idei nyáron került sor szüleim házának a felújítására. Nézzétek meg, mit alakítottunk ki a régi fa tüzelés helyett. Életem egyik legnagyobb sikere közé tartozik, hogy 10 év győzködés után végre megvalósult ez a kivitelezés.

 

 

Fatüzelés helyett infrafűtés

Szüleim kiskorom óta fatüzeléssel fűtöttek otthon, aminek nagy előnye volt az olcsóság, mellette viszont gyerekként minden hátrányát megtapasztaltam. Nyáron a legnagyobb melegben érkezett rendszeresen 2 nagy autónyi rönk fa, amit fel kellett vágni kugliba, majd fejszével összehasogatni. A hasított fát összerakni száradni, majd hónapok múlva behordani a pincébe. Télen minden nap begyújtani, majd óránként megrakni a kazánt, nehogy kialudjon.

Szerintem ebben az időszakban fogadtam meg, ha nagy leszek tuti nem lesz az én házamban fa, csak is a lehető legkényelmesebb fűtés. Most szerencsésnek érzem magam, hisz azzal foglalkozok, amivel szeretek, és másokat is meg tudok kímélni a felesleges favágástól.

Szüleim se lesznek már fiatalabbak, így felelőséggel tartozok feléjük, hogy könnyítsem a mindennapjaikat. Az elmúlt hetekben végeztek a házuk felújításával, ezt mutatom be nektek a lenti videóban. A lakásban padló és mennyezetfűtés lett kialakítva. Külön öröm számomra, hogy ez a kivitelezés megtörtént, mivel majdnem 10 évbe került, mire eljutottunk eddig a pontig. Lépésről lépére elmesélem, hogy sikerült meggyőzni a szüleimet az infrafűtésről…

A videó szövege itt olvasható egyben:

Infrafűtés Csorna. Sziasztok! Tóth Tamás vagyok, a Fűtőfóliának a cégvezetője, tulajdonosa, és a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

 

Napi szinten kérdezitek tőlem, hogy milyen fűtést tennék a saját házamba, mi az, amit javaslok Nektek. Most egy elég belsőséges dolgot fogok nektek megmutatni. Csornán vagyok a szüleim családi házában, és megmutatom nektek, hogyan lett beépítve itt az elektromos fűtés.

 

Valószínűleg már láttál olyat a szomszédban, hogy valami jót akarsz a barátodnak, családtagodnak, Minden létező dolgot megfogad, amit idegenek mondanak, de amit te ajánlasz neki, az mégse érdekli. Az az igazság, ez történt nálunk is. Több, mint 10 éve foglalkozok infrafűtéssel. Kezdetektől ajánlom szüleimnek, hogy próbáljátok ki, milyen jó lesz nektek, de valahogy minden más fontosabb volt náluk. Édesapám fa tüzelést használ évek óta, imádja annak a melegét, amit biztosít.  Ódzkodott eddig az elektromos fűtéstől. Idei évben jutottak el addig, hogy felújításra került sor. Én ekkor mondtam, hogy gyertek, megkapjátok tőlem ajándékba az infrafűtést, próbáljátok ki. Volt korábban is már tapasztalatuk vele, egy félszer fél méteres mintadarab, amit arra használtak, hogy a kiskutya alá került fűtésnek, és a kutyus nem akart lejönni róla. Ez volt az első személyes tapasztalatuk az infrafűtéssel.  Utána jött a következő édesanyámtól, hogy van neki egy kisebb medencéje kint a kertben, mi lenne, ha kipróbálnánk ott a fűtést. Bekerült az infrafűtésünk a medence alá, ö pedig elkezdte élvezni, hogy fűt.

20180804 181624 225x300

medence fűtés

Lépésről lépésre ismerkedtek meg az infrafűtéssel

Következő szint az volt, hogy a saját szobájába falfűtés lett kialakítva, hogy ne kelljen mindig bekapcsolni a fő fűtést, amikor kicsit hidegebb van.

 

Megérkeztünk az egyik hálószobába. Korábban itt volt kialakítva falfűtés. Ennek nagy előnye volt, hogy nem kellett az egész házban elindítani a fűtést, amikor csak itt kellett fűteni. Maga a szoba nem nagy. Van benne egy hatalmas ágy, kis közlekedő résszel. Megfordítom a kamerát, és megmutatom. Azért fontos, hogy amikor eldöntjük, padlófűtést, fal fűtést vagy mennyezetfűtést alakítunk ki, mindig az ügyfél igényeit kell megnéznünk, a lehetőségeit. Ebben a szobában nagyon kicsi a szabad padló felület, ahol fűtést lehet kialakítani. Pont ezért felraktuk a mennyezetbe az infrafűtést. Bekapcsolás után kellemesen melegít bennünket. Padlófűtés esetén meglett volna a kockázat, hogy a sok bútor elfoglalja a helyet, és kevés helyen valósulna meg a fűtés. Ebben a helységben ez volt a legjobb döntés.

 

IMG 4112 225x300

mennyezet fűtés

Megérkeztem egy másik szobába. Itt szintén mennyezetfűtés lett kialakítva a sok bútor miatt. A legegyszerűbb megoldás a sok bútor pakolás helyett egy álmennyezet kialakítása volt. Felraktuk a fűtőfóliát, és azonnal működik a fűtés. A vezérlés egy termosztáttal történik, itt látjátok. Minden helységben külön vezérlés van kialakítva, így külön tudja mindenki a saját hőigényének megfelelő hőmérsékletet beállítani. Mutatom a következő helységet.

 

Megérkeztünk a fürdőbe. Itt fent a mennyezeten infra panelek lettek kialakítva. Igazából, ez volt az első komolyabb kapcsolata a szüleimnek az infrafűtéssel. A nappaliban voltak korábban felhelyezve az ágy felett, így pont akkor melegítette őket, amikor szükség volt rá. Annyira megszerették, hogy nem akarták kidobni, egyszerűen ebbe a kisebb helységbe felszereltük őket.

 

Padlófűtés a nappaliba

20200803 144813 225x300

padlófűtés

Megérkeztünk a lenti nappali szobába, ahol padlófűtés lett kialakítva. Ö az a kiskutyus, aki először tapasztalta meg az infrafűtésünk. A Fűtőfóliáról nem akart lemászni. Itt voltak fent az infra panelek egy éven keresztül, amíg ismerkedtek a szüleim az infrafűtéssel. Ebben a helységben mindenképpen komfortos fűtést szerettek volna, ezért padlófűtést alakítottunk ki. Laminált parkettát tettünk le a régi szőnyeg padló helyére. A parketta alatt ott van a Fűtőfóliánk, és külön be lehet állítani, hány fokos legyen a parketta. Nagyon imádják.

 

Megyünk ki az előtérbe. Itt szintén laminált parketta lett kialakítva, és a Fűtőfólia pedig alatta van. Maga. a vezérlés nagyon egyszerű. A termosztáton egyszerűen be tudom kapcsolni a fűtést, és már indul is.

 

Innentől kezdve, ha valaki megkérdezi tőlem, hogy milyen fűtést szeretne, akkor egyetlen egy megoldást tudok mondani. Méghozzá azt, én a saját házamba, szüleim házában csak is infrafűtést tennék be. Tudom, hogy ez a lehető legmodernebb, ami jelenleg elérhető, és gyakorlatilag gazdaságosság szempontjából, szinte bármely más fűtésrendszerrel vetekszik. Most, hogy egyre szigorúbbak az építési szabályok, a szigetelési szabályok, olyan minimális az épületek energiaszükséglete, hogy majdnem mindegy mivel fűtötök. Olyan kevés az évi fűtés költségek közötti különbség, hogy nem éri meg egy drága hőszivattyús rendszer kiépítése, amikor elektromos fűtéssel töredékéből megvalósítható egy nagyon komfortos, meleg, gazdaságos fűtés. Nem kell több millió forinttal többet fizetni.

 

Ha ki szeretnétek próbálni ezt a fűtésrendszert, az ország bármely részén laktok, írjatok ránk. Mondok számtalan lehetőséget, ahol meg tudjátok tapasztalni. Azzal jártok a legjobban, ha meglátogattok minket az irodánkban Budapesten, és ott ki tudjátok próbálni a padlófűtést, falfűtést, mennyezetfűtést is. További szép napot! Sziasztok!

20200803 114604 225x300 20180804 181624 225x300 20200713 195631 225x300 20200803 144813 225x300 IMG 4105 225x300 IMG 4107 225x300 IMG 4111 225x300 IMG 4112 225x300

 

Fatüzelés vagy elektromos fűtés? Szerinted mi az előnye a fafűtésnek? Milyen fűtést építenél be a házadba?