Az alacsony gázáraknak köszönhetően érthető, hogy miért olyan népszerű még napjainkban is a gázfűtési rendszer, hiszen a gáz az egyik legolcsóbb megoldás. Ennek ellenére, mint tudjuk, a pénz nem minden. Amennyiben lakásfelújításban, vásárlásban gondolkodik, célszerű megvizsgálnia néhány alternatívát. Egészen pontosan az elektromos fűtés nyújtotta lehetőségeket. Az elektromos fűtési rendszer rengeteget fejlődött az elmúlt évek során és ennek köszönhetően már közel sem ugyanaz, mint 20 évvel ezelőtt. Az elektromos radiátorok és az egyéb fűtőberendezések fejlesztéseinek hála, az elektromos fűtés felkerült a térképre, így egyre többen választják ezt a megoldást. Ha továbbra is kételyekkel küzd, most elmagyarázzuk, miért nem érdemes aggódnia. Elmondjuk, milyen előnyökkel jár az elektromos fűtési rendszer és összehasonlítjuk a gázfűtéssel is, hogy a lehető legészszerűbb döntést hozhassa meg. Elektromos fűtés összevetés más módokkal, 7 érv az elektromos fűtés mellett.

Elektromos Futes Osszevetes 1024x683

1. Nem függ a kazántól

A gázfűtéses rendszerek kulcsfontosságú eleme a kazán, amely felmelegíti a vizet, ami később a csöveken keresztül a radiátorokba jut, ezzel felmelegítve a helyiséget. A kazán lényegében nem más, mint egy forrás, a csövek pedig az elosztók. Az elektromos fűtés összevetés tekintetében ez nem igaz. Az elektromos készülék mindezt egyszerre jelenti.

Ez miért fontos? Gondoljon bele, mi történik, ha elromlik a kazán, vagy csőtörés van a házban. Ebben az esetben nem fog tudni fűteni. Ez nem fordulhat elő, ha elektromos fűtése van. Amennyiben elmegy az áram, természetesen szüksége lesz egy takaróra, de ez a gázfűtés esetében is igaz, ugyanis a kazánoknak is szüksége van áramra.

2. Nincs több kattogás és idegesítő zajok

Az egyik legbosszantóbb dolog a gázközponti fűtési rendszerekben, az a hang, amit bekapcsoláskor adnak ki. Olyan, mintha valaki dobogna a fejünkben. Az egészben az a „legszebb”, amikor ez reggel történik, abban a pár percben, amikor a reggeli kávédat szürcsölgeted és nem vágysz másra, csak egy kis nyugalomra. Ha ezt szeretnéd elkerülni, érdemes elgondolkodnod az elektromos fűtésen, ami biztosítja a csendes reggeleket, ugyanis az egyetlen hang, amit hallani fog, az a kávé kortyolgatása lesz.

3. Teljes ellenőrzés

Nem lenne csodálatos, ha minden este előre beállíthatna egy időzítőt, hogy reggel felkelve már kellemes meleg legyen az egész házban? Természetesen rengeteg termosztát közül választhatsz, ami alkalmas mindezekre és kompatibilis a gázfűtéses rendszerekkel is, de ez mind plusz költséget jelent és nagyvalószínűséggel nem fogja tudni egyedül megoldani. Nézze meg lehetőségeit a futofolia.hu oldalon, ahol számos olyan elektromos radiátor közül választhat, ami internet segítségével programozható és számítógépről, vagy akár telefonról irányítható!

Amellett, hogy meglehetősen kényelmes megoldásról beszélünk, jelentősen gazdaságosabb is. Hiszen gondoljon bele! Minek fűtené feleslegesen lakását és fizetné a számlákat, ha nincs is otthon? Állítson be egy programot, amellyel rengeteg energiát és pénzt takaríthat meg!

4. Felejtse el az éves karbantartási és szervizköltségeket

Van egy dolog, amiről az emberek hajlamosak megfeledkezni. Ez pedig nem más, mint a gázfűtéses rendszerek éves karbantartási költsége. Ez akár a 30 ezer forintot is meghaladhatja és nincs rá garancia, hogy semmi nem romlik el a jövőben. Ha elromlik a kazán, elrepednek a csövek, az rettentően magas szervizköltségeket von maga után. Mint általában minden ilyesmi, ez is a legrosszabbkor következik be általában. Más szóval nem a nyári kánikulában, hanem január közepén, így még egy kellemetlen megfázás is benne lehet a pakliban. Az elektromos fűtés összevetve ennyivel kevesebb aggodalmat jelent.

5. Könnyen telepíthető

Az egyik legjobb dolog az elektromos fűtési rendszerekben, hogy szinte gyerekjáték felszerelni őket. Ellenben az alternatívával, ahol a folyamat általában napokig, esetleg hetekig eltart és nem valószínű, hogy egyedül meg tudja csinálni. Ezek a radiátorok általában a padlón vagy a falon vannak. Ezután már csak be kell dugnia őket a konnektorba és kész.

6. Energiahatékony

A gáz olcsóbb, ez tagadhatatlan. Viszont, ahogy említettük, a víznek a kazántól el kell jutnia a radiátorokig, ami alatt rengeteg hő veszik kárba. Ha a csövei nincsenek szigetelve, akár a hő 50%-át is elveszítheti.

Ha a hatékonyságról beszélünk, semmi nem tudja legyőzni az elektromosságot, hiszen nem jár hőveszteséggel. Az energiahatékonysággal kapcsolatos további információkért tekintse meg az escroline.org oldalt.

7. Környezetbarát

Annak ellenére, hogy a gáz a legtisztább fosszilis tüzelőanyag, még mindig vannak káros hatásai. Az Egyesült Királyságban a gáz a szén-dioxid-kibocsátás első számú forrása a gáz. Biztosan sejti, hogy az elektromos rendszereknél nincs ilyen, hiszen ezek a berendezések 100%-ban környezetbarát megoldást nyújtanak.

Ez a 7 ok megmagyarázza, miért érdemes az elektromosságot választani a gázzal szemben. Környezetbarát, gazdaságos, csendes, hatékony és Ön is be tudja állítani, mialatt elolvassa a cikket.

Írd meg, hogy az elektromos fűtés összevetés tekintetében mennyire voltak meggyőzők érveink!