Az Elektromos Fűtés Konferencia idén is érdekesebbnél érdekesebb előadásokkal, szakmai eszmecserékkel volt megtartva, amelyen Cégünk is részt vett. Cégvezetőnk, Tóth Tamás is jelen volt és részt vett egy kerekasztal-beszélgetésen a szakmai nagyjaival: Szász Jánossal (Nordinova Energy Kft.), ifj. Czinege Károllyal (Czinege és Fiai Kft.), Czirják Zoltánnal (DEVI). A beszélgetésen a résztvevők arról vitáztak, hogy szakmai véleményük szerint melyik a legjobb elektromos fűtési megoldás, melyek a szakma kihívásai és mit ajánlanának szélsőséges helyzetekben a vásárlók számára.

Elektromos Futes Konferencia 01

Érdekes visszaemlékezni! 3 évvel ezelőtt, amikor legutoljára részt vettük ezen a konferencián, a résztvevőket hihetetlenül megosztotta a Fűtőfólia. Sokan kételkedtek a technológiában, sokan nem hittek abban, hogy tényleg működik a rendszer. De azonban amit felépítettünk, ma már vitathatatlan. Cégünk piaci jelentésége hatalmasat nőtt, ma már egyértelműen piacvezetők vagyunk. Több mint 4000 kivitelezésen vagyunk túl Európában és több, mint 1000 szakembert képeztünk ki idáig.

Egyedi kötéstechnika

A legfontosabb kérdés, amit a szakemberek (és a kritikusok) általában feltesznek, hogy milyen a fűtőfólia kötéstechnikája és cégünk hogyan figyel arra, hogy ez megfelelő legyen a kivitelezéskor?

Abban az összes szakember egyetért, hogy fűtőkábelről, vagy fűtőfóliáról legyen szó, ez az alfa és az origo, ez az a lépés, ami meghatározza, hogy a fűtési rendszer zavartalanul működjön. Sok cég ezt gyári kötéstechnikára bízza, a mi cégünk pedig villanyszerelőkre bízza. Ugyan az emberi hibalehetőség kockázatos, mi mégis a helyi kivitelezésben bízunk a leginkább. A fűtőfólia-tekercs egy nagyon vékony fóliarész, aminek a két szélén van egy elektromos rézcsík és erre kötjük rá a kábeleket. Ezt megfelelő módon szigetelni kell. Emiatt is fontos, hogy mi az értékesítés során fűtési rendszert értékesítünk, magát a fóliát nem értékesítjük, mert nagyon kockázatos lenne és ránk is rossz fényt vetne, ha az emberek saját maguknak kötnék be otthon a fűtési rendszerüket.

Minőségbiztosított termékek az Elektromos Fűtés Konferencián

Mivel emberek készítik, egy saját minőségbiztosítási rendszert dolgoztunk ki, ez alapján ellenőrizzük le a kivitelezési folyamatot. Elmondjuk az ügyfélnek, hogy milyen ellenőrző listát kell átadnia a következő szakembereknek.

Annyira jól a kidolgozott a minőségbiztosítási rendszerünk, hogy még egyszer sem volt olyan, hogy fel kellett volna törni a betont, hogy kicseréljük a fűtőfólia-paneleket.

Számunkra elengedhetetlen, hogy ezt a típusú precíz munkát és jó hírnevet vigyük tovább egész Magyarországon. Emiatt nekünk nem érdekünk, hogy esetleg más, konkurens cég rossz munkát végezzen, hiszen a termékre sokkal rosszabbul hat hosszútávon, ha valami baj történik. Emiatt szívügyünk a szakemberképzés. Kialakítunk mindent, megtanítunk mindenkit, hogy az összes magyar ember számára egészséges és biztonságos fűtési rendszert alakíthassunk ki.

Alacsonyabb rezsiköltség – az Elektromos Fűtés Konferencia sarkalatos témája

Fontos kérdés, amit általában mindenki feltesz, hogy mennyibe kerül és mennyivel lesz drágább a rezsiköltség bármilyen elektromos fűtési rendszerrel?

Az Elektromos Fűtés Konferencia keretében is felvetődött azon általános tévedés, hogy az elektromos fűtés 3-szor annyiba kerül, mint a gáz, pedig ez nem igaz! Ha a legjobb gázfűtések bármelyikével is összehasonlítjuk, a legjobb gázfűtésnek is legjobban 92%-os lehet a hatásfoka akkor, ha a kondenzáció egyáltalán létrejön (padlófűtés). Ezzel szemben bármilyen más elektromos fűtés hatásfoka 99%. Ettől fogva, a hatásfok alapján nem versenyez sem a hőszivattyúval, sem az infrafűtéssel. Ezeknél a fűtési rendszereknél optimális, ha a ház szigetelésénél nagyon figyelünk, jó szigetelőanyagot választunk ahhoz, hogy kevésbé kelljen fűteni a házat. Ennek mentén az Elektromos Fűtés Konferencián a szakértők az 5000 négyzetméter feletti háznál hőszivattyút ajánlanak, 200 négyzetméterre meg inkább infrafűtést.

Fűtési probléma megoldása alternatív fűtési rendszerrel

Ehhez kapcsolódó kérdés, hogy ha hirtelen kell megoldani egy fűtési problémát és alternatív fűtési rendszerrel kell pótolni. Például egy rossz állapotú, 40 négyzetméteres panellakásban mit ajánlanának a szakértők?

Erre egyhangúan minden szakember a fűtőpaneles megoldást javasolta, amely a legjobb, leggyorsabb és amelynek az üzemeltetése sem annyira drága. Sajnos egy rossz állapotú panellakásnál kell számolni azzal, hogy a villanyszámla akár háromszorosára is megugorhat, mivel a régi típusú házaknál gyakran nem optimális a szigetelés. Azonban, ha egy 1 emeletes családi házról van szó, akkor napelemmel is megtudja termelni a család az áramot, amelynek köszönhetően akár 0 Ft-ra tudja kihozni az üzemeltetési költséget.

Ez mind szép és jó. Azonban, ha egy vásárló úgy dönt, hogy ezt a fűtési rendszert szeretné, szerencsére nem kell éveket várnia a kivitelezésig! A fűtőfóliánál jelenleg, kb. 2-3 hét a várakozási idő, a kivitelezés pedig 1-2 munkanap, ami a területtől függ. Ezt hogyan tudjuk megtenni? Dolgozunk saját kivitelezőkkel és rengeteg olyan vállalkozóval tartjuk a kapcsolatot, akiket mi tanítottunk be, így akár villámgyorsan is elvállaljuk a kivitelezéshez szükséges feladatokat.

Írd meg a véleményedet, hogy az elektromos fűtés melyik megoldása szerinted a legjobb!