Újítsd fel lakásod pályázati pénzből.  Végre nem csak cégeknek, magánszemélyeknek is elérhető lesz pályázási lehetőség napelemre és lakás felújításra.

Az elmúlt hónapokban nagyon sokszor találkoztunk ezzel a kérdéssel ügyfeleinktől, amikor infrafűtés iránt érdeklődtek nálunk. Sajnos sokáig azt kellett válaszolnunk, hogy erről nem tudunk hiteles információt nyújtani.

Az elmúlt napokban jelent meg kormány oldalról pályázati lehetőségek megemlítse, ami végre az átlagember részére is elérhető lesz. A pontos pályázati kiírás még nem ismert, ennek nyilvánosságra hozatalát még várjuk, az viszont biztos, hogy nagyon régóta nem látott támogatások érkeznek a lakosság számára.

, Családi ház felújítás pályázati pénzből – 2020Pályázat napelem rendszerre:

Hamarosan meg fog jelenni egy olyan pályázat, amely az előzetes információk szerint, 30-40% vissza nem térítendő támogatást fog biztosítani, napelemes rendszer kialakítására. Ezt a pályázatot hatalmas várakozás övezi, hiszen az elmúlt években csak visszatérítendő támogatás volt elérhető (0%-os hitel), ahol legalább 10% önerővel rendelkeznie kellett a pályázónak. Most viszont megérkezett a hír, hogy LESZ VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS.

Ezt Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter jelentette be Zalaegerszegen, szeptember 25-én.

Otthonfelújítási támogatás:

Családi ház felújítás támogatás fog érkezni, ezt jelentette be Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter. 2021. január 1. után lesz elérhető a pályázat.

Azok a családok, akik legalább egy gyermeket nevelnek, és otthonuk felújításába kezdenek, a felújítási költségeknek az 50%-át vissza tudják igényelni az államtól. Ez az összeg  maximum 3.000.000 Ft lehet, így egy 6.000.000 Ft-os felújítás felét tudják majd megspórolni a családok. Az előzetes információk alapján a támogatás ki fog terjedni az anyagbeszerzésre és a munkadíj költségeire is.

Arra a kérdésre pedig, hogy „Milyen felújítási munkálatok lesznek támogathatók?”, azt a választ adta a miniszter, hogy a támogatás igényelhető lesz energetikai korszerűsítésre vagy fürdőszoba-, konyha-, vagy az önálló otthon felújításra is. Ez már azt is előre jelzi, hogy az infra fűtésre is igénybe lehet majd venni ezt a támogatást Természetesen a maximum 3.000.000 Ft visszaigényléséhez, a költségeket számlákkal kell igazolni. Az „otthonfelújítási program” további részleteire, még azért néhány hetet várni kell, mert az még kidolgozás alatt van. Az viszont biztos, hogy ez hatalmas segítség lesz azoknak, akik már régóta tervezik az otthonuk felújítását

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a pályázatról, a pályázatnekem.hu oldalon van lehetőség regisztrálni pályázati értesítésre.

Te mire költenéd a pályázati pénzt? Írd le hozzászólásként!

 
Share This