A Kisfaludy Program magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek fejlesztését támogató pályázat július 15-ig benyújtható!

Nemcsak vállalkozások adhatnak be támogatási igényt, hanem magánszemélyek is, akik adószámos magánszemélyként szálláshelyet üzemeltetnek. A jelenlegi pályázata, az ország egész területén elérhető, a magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek számára, kivéve Budapest belterületén.

 

Kisfaludy ProgramVISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS

A Kisfaludy ProgramVISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS-t biztosít, 100.000-8.000.000 Ft között, olyan szálláshelyeknek, amelyek maximum 8 szobával és maximum 16 férőhellyel rendelkeznek.

A pályázat egyedisége, hogy a támogatási intenzitás 100%-os, ez azt jelenti, hogy a kívánt fejlesztéseket a támogatásból lehet megvalósítani, NEM IGÉNYEL ÖNERŐT.

 

Feltételek a beadáshoz

Aki be akarják adni a pályázatukat azoknak az alábbi feltételeknek kell eleget tenniük:

  1. 2020 május 18. napján, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. által kiadott, NTAK szálláshely regisztrációs számmal rendelkezik.
  2. Vagy ha ezzel nem rendelkezik, abban az esetben a 2019 évben működött és érvényes működési engedéllyel rendelkezett és vállalja, hogy a pályázat beadásáig rendelkezni fog az NTAK regisztrációs számmal.

 

A nyertes pályázóknak vállalnia szükséges, hogy a fejlesztéseket 2020.12.31-ig megvalósítja és ezt követően, 3 évig a szálláshelyet üzemeltetni fogja (3 év fenntartási kötelezettség).

 

Pontosan mire használható fel a támogatás?

Szobánként 1 millió Ft a maximálisan igényelhető támogatási összeg, amely az alábbi fejlesztésekre használható fel:

  • Külső és belső építészeti felújítások fejlesztések, ez alatt elszámolható pl. a fűtésrendszerek korszerűsítése is.
  • A szálláshely szobáinak és azokhoz kapcsolódó helységeknek az átalakítása, felújítása.
  • Szálláshely közvetlen szolgáltatásaihoz kapcsolódó eszközök beszerzése. (pl: bútorok)
  • Akadálymentesítés.
  • Megújuló energia rendszerek telepítése. Ide tartozhatnak a napkollektorok, NAPELEM rendszerek kiépítése.

 

Előleg formájában lehívható a támogatás

Miután pozitívan bírálták el a benyújtott pályázatot, a megítélt támogatási összeg teljes egészében lehívható előleg formájában.

Ennek köszönhetően a teljes felújítást, a támogatás összegéből tudja a pályázó finanszírozni, nem kell számára megelőlegezni a kivitelezés költségét.

 

Gazdasági szempontokból, a legkiemelkedőbb eredményt biztosító projektek:

  • Fűtéskorszerűsítés: Ez a tétel az elmúlt években egyre több pályázatban jelent meg, hiszen tapasztaltok azt mutatják, hogy a régi rendszerek fenttartása évről-évre egyre magasabb költséget tesznek ki. Az új fűtésrendszer esetében az látható, hogy egyre több az elektromos fűtés. Nem hiába, hiszen ezeknek a fenttartása, napelemmel kombinálva sokkal gazdaságosabb, mint bármilyen egyéb más fűtésrendszeré. Itt emelném ki, a harmadik generációs intelligens infra fűtőfóliát, amely szintén kivitelezhető támogatásból. Az infra fűtőfólia legkiemeltebb szakértője Magyarországon, a Fűtőfólia.hu. Ezzel a rendszerrel nemcsak komfortos meleget lehet elérni a helységekben, hanem egy egészséges és gazdaságosan fenntartható fűtésrendszer alakítható ki, amely lehet akár padló-, mennyezet- vagy akár falfűtés is.
  • Napelemrendszerek kialakítása az elmúlt években egyre inkább támogatott, nemcsak állami, hanem EU-s pályázatokban is. Ennek nem más az oka mint, hogy a megnövekedett károsanyag kibocsátást mindenképpen csökkenteni szükséges és erre a kormány és az Európai Unió is óriási hangsúlyt fektet. Egy jól megtervezett és kivitelezett napelem rendszer elektromos fűtéssel (infra fűtőfóliával) kombinálva képes arra, hogy az adott ingatlan rezsiköltsége, közel 0 Ft legyen. Ez pedig egy szálláshely üzemeltetése esetében, fontos tényező tud lenni. Arról nem is beszélve, hogy ez a rendszer, okos otthon vezérléssel is működtethető, amely biztosítja, hogy a helységek hőmérsékletét külön-külön lehet szabályozni, akár távolról is, illetve azt is be lehet állítani, hogy az adott helység mikorra érje el a kívánt hőmérsékletet.

 

Kisfaludy program összefoglalása

Így az a szálláshely üzemeltető, aki a pályázatot egy harmadik generációs infra fűtőfólia és napelem kombinációjára fordítja, okos otthon vezérléssel, az egy olyan beruházást fog létrehozni, amellyel szálláshelye nem csak kényelmesen üzemeltethető, hanem gazdaságosan fent is tartható.

 

Ideális esetben a Kisfaludy Program pályázattal teljes mértékben finanszírozható az infa fűtőfólia rendszer és a napelem kivitelezése is.

 

Te benyújtottad már a pályázatodat?

 

Ha még nem, akkor keresd fel a pályázatnekem.hu-t!

 

A palyazatnekem.hu, Magyarország első olyan pályázatfigyelő rendszere, amely nemcsak arra specializálódott megtalálja, mint a magánszemélyek, mint pedig a vállalkozások számára legmegfelelőbb pályázati lehetőséget, hanem abban is segít, hogy az adott pályázati anyag elkészítéséhez, mindenki megtalálja a legmegfelelőbb pályázatírót.

Viszont, ha pályázat benyújtása nem igényel, komoly és összetett dokumentáció elkészítését (ezáltal pályázatíró részvételét). Abban az esetben a palyazatnekem.hu kialakított egy olyan egyedi szolgáltatást, amely segítségével, saját magad, minimális felkészülés után, könnyedén be tudod nyújtani a pályázatod.

Így megóv attól, hogy felesleges költségeket kelljen kifizetned különböző pályázatíróknak, olyan munkákért, amelyeket te magad is el tudsz végezni.

Ismerd meg a számodra elérhető pályázatokat, és ne maradj le egyetlen támogatási lehetőségről sem a jövőben!

Ismerd meg Magyarország leggyorsabb pályázatfigyelőjének szolgáltatásait az alábbi oldalon:

www.palyazatnekem.hu

Mond el a cikk után hozzászólásba, neked mi a véleményed az ilyen pályázatokról? Mire tudnád te használni ezt a támogatást?

panzió | kft | támogatott projekt | kedvezményezett | rendezvények keretében | turisztikai fejlesztési program keretében |  támogatás összege |

 
Share This