Mostani Balatonfenyvesi Intelligens Fűtőfólia kivitelezés érdekessége, hogy egy fából készített modulházba történt a kivitelezés. Padlófűtés és mennyezetfűtés lett kialakítva infrafűtés megoldással.

Dr. Pataki Gergelynek nem ez az első infrafűtése. Korábban már beszámoltunk, hogy a plasztikai sebészet műtőjében is fűtőfóliával lett kialakítva a mennyezetfűtés, most pedig egy modulházba rendelte meg ezt a komfortos és egészséges meleget.

Ház építés villám sebességgel

Ki ne szeretne egy új nyaralót, családi házat a telkére pár nap alatt készen látni.Többünk találkozott már azzal a problémával, ha otthonunktól távolabb szerettünk volna építkezni, hogy nem ismerjük a helyi szokásokat, cégeket, nincs lehetőségünk az építkezési munkák folyamatos ellenőrzésére. Erre kínál kész megoldást a Németh-Fa.

 

A modulok összekapcsolása, tetőfedése és teljes műszaki átadása pár nap alatt megtörténik, és már birtokba is lehet venni az új házat.

 

Faház fűtés, infrafűtés modulházban

modulház

Fűtőfólia kiosztása a modulházban

A ház fűtés kialakítása a megfelelő műszaki tervezéssel indul. Infrafűtés szakértőink gondosan megtervezik a szükséges fűtőfólia mennyiségét, figyelembe véve az épület energiaveszteségét, és az ügyfél elvárásait a fűtéssel kapcsolatban. Gyakran előfordul, hogy a szükséges fűtési energiához képest nagyobb mennyiségbe kerül a fűtőfilm beépítésre, ez akkor találkozhatunk, amikor egy jól szigetelt házban az elvárás a teljes padlófelület komfortos melege. Energetikailag lehet, hogy elég lenne csak pár csík fólia a szükséges meleg biztosításához, de a teljes padlófelület lefedéséhez mégis több fűtőfólia szükséges. 

 A mostani kivitelezésben padlófűtés és mennyezetfűtés ki található. Ennek oka, hogy az ügyfél szereti a kellemesen meleg padlót, viszont a vastag svédpadló lassabban melegszik át, nagyobb a tehetetlensége. Jelen építkezés nyaralóként működik, így elvárás a gyors felfűtés. Ennek okán lett pluszban mennyezetfűtés is kialakítva. A gipszkartonnal borított plafon felett elhelyezkedő fűtőfólia percek alatt felmelegíti a lakókat, a padlóban lévő infrafűtés pedig komfortos meleget biztosít a talpaknak is.

 

A mennyezetfűtés kialakítására még a modulház gyártó telephelyen került sor. A Fűtőfólia és hőtükör rögzítése könnyű volt a plafonhoz, majd ezt burkolták gipszkartonnal, hogy semmilyen fűtő test ne legyen látható a lakótérben.

A svédpadló alá szintén infra Fűtőfólia került beépítésre a komfortos meleg elérése érdekében. A polifonos hűtükör a vezetékek alatt ki kellett vágni, hogy teljesen sík felület legyen a felső padló részére. A fűtésrendszer teljes magassága 6 mm. A vezérlése okos otthonnal történik, helységenként külön állítási lehetőséggel. A vezérlés fogja szabályozni a bojlert és a redőnyöket is. Mivel az ingatlan felhasználási jellege nyaraló, így az IQotthon vezérlés jó megoldás, hisz így távolról elindítható a fűtés, télen könnyen temperálható a ház.

Mond el a cikk után hozzászólásba, neked mi a véleményed a modulházakról?