Chat with us, powered by LiveChat

Infra padlófűtés telepítés. Mostani Fűtőfólia kivitelezés Magyarország egy csodás kis eldugott településén valósult meg, Mátraszentimrén. 135 m2 alapterületű most épülő házba padlófűtés lett kialakítva IQotthon vezérléssel. Lépésről lépésre mutatjuk be a kivitelezés folyamatát.

Infra padlófűtés – Fűtőfólia kivitelezés Mátraszentimre – Magyarország

Az ügyfél előkészítette a kivitelezési helyszint. Szerelőink a szigetelésre kezdték el munkájukat lépésről lépésre.

Kivitelezési lépések

Első feladat a hűtükör lerakása teljes felületen. Ezt követi az Intelligens Fűtőfólia elhelyezése egyenlő távolságra egymástól, ezzel biztosítva a legjobb komfortot fűtésidényben. A vezérléshez szükséges padlóérzékelőt minden helységben a fóliára kell elhelyezni, így tudja a leggyorsabban kontrolálni a fűtést. Jelen esetben egy IQotthon vezérlés lett kialakítva, így távolról is bármikor elérhető a ház vezérlése. A fűtésrendszert 2 rétegben zárjuk párazáró fóliával, hogy a betonzásnál a legjobban meg tudjuk védeni.

Itt jön az észrevétel, hogy a legtöbb fűtőfilmet forgalmazó cég terméke nem alkalmas a beton alá történő telepítésre (ezért is van különbség az árban), viszont kár nem kihasználni a beton jó hőtároló képességét. A fogyasztásunk ebben az esetben se lesz magasabb, hisz ezt az épület energia vesztesége határozza meg, nem pedig a kivitelezés módja.

Az infrafűtés nagy előnye, hogy más elektromos fűtésekhez képest lényegesen gazdaságosabban lehet fűteni vele. Mostani kivitelezésnél egy könnyűszerkezetes házba történt a padlófűtés kialakítása. A jó szigetelésnek köszönhetően az éves fogyasztás is alacsony lesz, ami napelemmel le is nullázható.

A kivitelezésről készített rövid film, itt nézhető meg:

 

Padlófűtés rétegrend hideg burkolat esetén

Hidegburkolat
Csempe ragasztó
Vagy 5-4 cm beton, vagy rigirdúr száraz exctrit
Földelő háló
Párazáró fólia
Inteligens fűtőfólia
5mm hőtükör
Szigetelés (pl.: lépésálló hungarocell)
Beton

 

Nézze meg több padlófűtés kivitelezési beszámolónkat.

Rövid emlékeztető a padlófűtésről még:

Kivitelezési munkáink közel 60%-át a padlófűtés teszi ki, mint fűtési rendszer. Az infra fűtőfólia nagy előnye, hogy gyorsan telepíthető, kicsi a fűtésrendszer magassága, és kedvező a beruházási költsége.

A padlófűtés ezen változatának nagy előnye, hogy a hagyományos padlófűtéssel ellentétben  itt nem alakul ki szállópor (erről korábban it írtunk) , így a légúti betegségekben szenvedőknek egészséges környezetet biztosít.

Megfelelő rétegrend mellett, bármilyen burkolat kialakítható padlófűtésként (hidegburkolat, lamináltparketta, szőnyeg, hajópadló…)

Szakszerű telepítés mellett a káros sugárzás kibocsátása a rendszernek minden hazai jogszabályban meghatározott határértéken belül van, alacsonyabb, mint egy baby őr vagy mobiltelefon sugárzása. Igény esetén szinte nullára is csökkenthető. Itt olvashatod korábbi cikkünket erről: Brutális elektroszmog van az Intelligens Fűtőfólia esetében? Nem, sőt akár nulla is lehet…

Infra padlófűtés telepítés Mátraszentimrén

 

További érdekes cikkek:

Laki László Kornél – luxus lakás építész

Infrafűtés előkészület – Ilyen egy jól előkészített helyszín infrafűtés kivitelezés előtt

Adj egy pofont a fűtésköltségnek – napelem ár a valóságban

Az infraszauna jótékony hatásai

Melyik termosztát / szobatermosztát a jó?