Infra padlófűtés telepítés. Mostani Fűtőfólia kivitelezés Magyarország egy csodás kis eldugott településén valósult meg, Mátraszentimrén. 135 m2 alapterületű most épülő házba padlófűtés lett kialakítva IQotthon vezérléssel. Lépésről lépésre mutatjuk be a kivitelezés folyamatát.

Infra padlófűtés – Fűtőfólia kivitelezés Mátraszentimre – Magyarország

Az ügyfél előkészítette a kivitelezési helyszint. Szerelőink a szigetelésre kezdték el munkájukat lépésről lépésre.

Kivitelezési lépések

Első feladat a hűtükör lerakása teljes felületen. Ezt követi az Intelligens Fűtőfólia elhelyezése egyenlő távolságra egymástól, ezzel biztosítva a legjobb komfortot fűtésidényben. A vezérléshez szükséges padlóérzékelőt minden helységben a fóliára kell elhelyezni, így tudja a leggyorsabban kontrolálni a fűtést. Jelen esetben egy IQotthon vezérlés lett kialakítva, így távolról is bármikor elérhető a ház vezérlése. A fűtésrendszert 2 rétegben zárjuk párazáró fóliával, hogy a betonzásnál a legjobban meg tudjuk védeni.

Itt jön az észrevétel, hogy a legtöbb fűtőfilmet forgalmazó cég terméke nem alkalmas a beton alá történő telepítésre (ezért is van különbség az árban), viszont kár nem kihasználni a beton jó hőtároló képességét. A fogyasztásunk ebben az esetben se lesz magasabb, hisz ezt az épület energia vesztesége határozza meg, nem pedig a kivitelezés módja.

Az infrafűtés nagy előnye, hogy más elektromos fűtésekhez képest lényegesen gazdaságosabban lehet fűteni vele. Mostani kivitelezésnél egy könnyűszerkezetes házba történt a padlófűtés kialakítása. A jó szigetelésnek köszönhetően az éves fogyasztás is alacsony lesz, ami napelemmel le is nullázható.

A kivitelezésről készített rövid film, itt nézhető meg:

 

Padlófűtés rétegrend hideg burkolat esetén

Hidegburkolat
Csempe ragasztó
Vagy 5-4 cm beton, vagy rigirdúr száraz exctrit
Földelő háló
Párazáró fólia
Inteligens fűtőfólia
5mm hőtükör
Szigetelés (pl.: lépésálló hungarocell)
Beton

 

Nézze meg több padlófűtés kivitelezési beszámolónkat.

Rövid emlékeztető a padlófűtésről még:

Kivitelezési munkáink közel 60%-át a padlófűtés teszi ki, mint fűtési rendszer. Az infra fűtőfólia nagy előnye, hogy gyorsan telepíthető, kicsi a fűtésrendszer magassága, és kedvező a beruházási költsége.

A padlófűtés ezen változatának nagy előnye, hogy a hagyományos padlófűtéssel ellentétben  itt nem alakul ki szállópor (erről korábban it írtunk) , így a légúti betegségekben szenvedőknek egészséges környezetet biztosít.

Megfelelő rétegrend mellett, bármilyen burkolat kialakítható padlófűtésként (hidegburkolat, lamináltparketta, szőnyeg, hajópadló…)

Szakszerű telepítés mellett a káros sugárzás kibocsátása a rendszernek minden hazai jogszabályban meghatározott határértéken belül van, alacsonyabb, mint egy baby őr vagy mobiltelefon sugárzása. Igény esetén szinte nullára is csökkenthető. Itt olvashatod korábbi cikkünket erről: Brutális elektroszmog van az Intelligens Fűtőfólia esetében? Nem, sőt akár nulla is lehet…

Infra padlófűtés telepítés Mátraszentimrén

 

További érdekes cikkek:

Laki László Kornél – luxus lakás építész

Infrafűtés előkészület – Ilyen egy jól előkészített helyszín infrafűtés kivitelezés előtt

Adj egy pofont a fűtésköltségnek – napelem ár a valóságban

Az infraszauna jótékony hatásai

Melyik termosztát / szobatermosztát a jó?