Az infrafűtés és a fűtőfólia története

Futesi Alternativa01

Infrafűtés története

Az infrafűtés napjainkban egyre elterjedtebb fűtési alternatíva, azonban gondoltad, hogy az eredete egészen a 17. századig nyúlik vissza?

Az infravörös sugárzást Sir William Herschel brit-német csillagász fedezte fel az első ipari forradalom hajnalán. Az infrasugárzást mint fűtési alternatívát a második világháború idején kezdték el alkalmazni.

Fűtőfólia története

Az infratechnológián alapuló fűtőfólia története a második világháború idejére nyúlik vissza. Ekkor kezdték el alkalmazni leginkább katonai gépek fűtésére, ahol a katonákat tudták közvetlenül felmelegíteni. Ezzel rendkívül sok energiát meg tudtak spórolni, mivel már nem kellett az óriási energiaigényű konvekciós fűtőtesteket használniuk.

A századfordulón a zöld energia iránti érdeklődés hatására újult erővel kezdtek kísérletezni az infravörös sugárzású fűtőtestek fejlesztésén. Ez idő alatt sikerült az infrafűtések integrálása több helyre is, így könnyen beszerelhetővé vált különböző épületekben, helyekre járművekbe és nem utolsó sorban otthonokba is. A második világháború óta rengeteget fejlődött a technológia, ma már a 3. generációs fűtőfóliát használjuk, amelyet szinte tökéletessé fejlesztettek a szakértők.

Ennek a gyors technológiai fejlődésnek – és persze az infravörös sugárzás hatékonyságának köszönhetően –  hamar utat tört magának ez a fűtési alternatíva a köztudatban, ami folyamatos növekedéshez és fejlődéshez vezetett.

Napjainkban rendkívül széles körben hasznosítjuk az infravörös sugárzást fűtésre. Legyen szó az ipari környezetről, ahol az egyik leghatékonyabb és közel biztos, hogy a legtisztább fűtési mód (nincs szálló por), illetve a mezőgazdaságban is rendkívül hatékonyan alkalmazható az állatok melegen tartására.

Ezek után bátran kijelenthetjük, hogy otthonunk melegét is tökéletese létre lehet hozni az infravörös sugárzás segítségével. Ha szeretnél többet megtudni nézd meg videónkat:

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet és esetleg te is szeretnél otthonodban egy hatékony, gazdaságos, tiszta fűtési alternatívát alkalmazni, akkor keress fel minket elérhetőségeink valamelyikén és munkatársaink minden felmerült kérdésre szíves válasszal fordulnak feléd!

 

Telefonszám: +36 20 400 7400
Email-cím: info@futofolia.hu
www.futofolia.hu

Ajánlatkéréshez keresheted:
www.futofolia.hu/ajanlatkeres

További kellemes napot kíván:
Tóth Tamás
és az Intelligens Fűtőfólia csapata