Chat with us, powered by LiveChat

A teraszfűtés olyan kényelmi funkció, amely lehetővé teszi, hogy élvezni lehessen az otthon körüli szabadban töltött időt az év bármely időszakában. Ez különösen akkor előnyös, amikor az időjárás hideg vagy esős, és az otthoni teraszok, udvarok nem hívogatóak. A teraszfűtés használatával azonban ezek az otthoni területek átalakíthatók, és meleg és kényelmes környezetté válnak a család és barátok számára. A hagyományos teraszfűtő berendezések használata sokszor magas költségekkel és biztonsági kockázatokkal járhat, de szerencsére a technológia fejlődése lehetővé teszi számunkra, hogy hatékonyabb és gazdaságosabb megoldásokat találjunk a teraszfűtésre, például a fűtőfilm használatával.

Shutterstock 1924106672

A teraszfűtés használata során elsődleges az energiamegtakarításra való törekvés, és az esztétika. Ezért az alábbiakban néhány pontban összeszedtük a teraszfűtés hatékony, gazdaságos és dekoratív előnyeit a hagyományos fűtőrendszerekkel szemben.

5 érv a teraszfűtés mellett

  1. Esztétika:

A padló alatt telepítve nem zavarja a látványt, így nem rombolja az otthonunk kialakítását. A fűtőfólia csendes és szag nélküli, mivel nincs égési folyamat, amely hangot vagy illatot eredményezne. Továbbá, a fűtőfólia nincs kitéve az időjárás viszontagságainak, így kevésbé fog meghibásodni, szervizelésre sincsen szükség.

 

  1. Környezetbarát fűtés:

Az elektromos fűtőberendezések használata sokkal környezetbarátabb megoldás, mivel nem bocsájt ki semmilyen káros anyagot a használata közben.

 

  1. Fűtési hatékonyság:

Az egyik legnagyobb előnye a fűtőfóliának az energiahatékonyság. A hagyományos teraszfűtő berendezésekhez képest a fűtőfólia sokkal kevesebb energiát használ, mivel közvetlenül a padló alá van telepítve. Ez azt jelenti, hogy a hőenergia közvetlenül a területre kerül, és nem megy veszendőbe az ég felé, mint a hagyományos teraszfűtő berendezések esetében.

 

  1. Kiválasztás:

A teraszfűtő berendezések kiválasztásakor fontos figyelembe venni a méretet és a hatékonyságot. A túl nagy berendezések hatékonysági szempontból nem előnyösek, mivel több energiát fogyasztanak, mint szükséges lenne. A fűtőfólia olyan vékony, flexibilis fűtőelem, amelyet a padló alá vagy a teraszburkolat alá helyeznek el. Az elektromos áram segítségével melegítik fel, amely átjárja a terasz felületét, így egyenletes hőeloszlást biztosítva az egész területen.

 

  1. Ellenőrzés:

A fűtőfólia esetében fontos, hogy a telepítést szakképzett személy végzi, hogy megfelelően legyen felszerelve és ne jelentsen veszélyt. Fontos megfontolni, hogy milyen méretű teraszt szeretnénk fűteni, milyen hőmérsékletre van szükségünk és milyen gyakran használjuk a teraszt, hogy meghatározzuk, mennyi energiát fogunk használni. A hagyományos fűtőrendszerekkel ellentétben nem kell távol tartani a gyermekektől és állatoktól a berendezéseket, hiszen a padlóba vagy a falba telepítve nem is érintkezhetnek vele.

Összegezve

A fűtőfólia egy hatékony és gazdaságos megoldás lehet a teraszfűtésre, különösen akkor, ha a hagyományos teraszfűtő berendezések magas költségeit és biztonsági kockázatait szeretnénk elkerülni. A fűtőfólia energiatakarékos, biztonságos, és lehetővé teszi számunkra, hogy akár egész évben élvezzük a kültéri területeinket.

Ha teraszunkra nem beépített megoldást szeretnénk, mivel nincs fedett része, remek megoldás lehet a sötétsugárzó, amely nagy belmagasságú terek és kültéri terasztok befűtésére tökéletes. A sötétsugárzó nem bocsát ki semmilyen fényforrást, csak infravörös sugarakat. Telepíthető falra, mennyezetre és remek megoldás lehet a hidegebb időszakokra is.

Amennyiben cikkünk felkeltette érdeklődését és szeretné optimalizálni teraszfűtését, fűtőfilmmel vagy sötétsugárzóval, kérje ingyenes árajánlatunkat, vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeink valamelyikén.

Telefonszám: +36 20 400 7400
Email-cím: info@futofolia.hu
www.futofolia.hu

Ajánlatkéréshez keresheted ezt az oldalt.

További kellemes napot kíván:
Tóth Tamás
és az Intelligens Fűtőfólia csapata