Ha kisgyermek születését várjuk, vagy ha van egy helyiség, amelyet kicsit nehezebben tudunk felfűteni és folyamatos diszkomfort érzetünk van a lakás egy részében vagy ha a fürdőszobánkat szeretnénk megfelelően fűteni, kiváló választás lehet az infrapanel. Mekkora az infrapanel fogyasztása?

Infrapanel Merete 20220803 1

Kezdjük az elején. Mi az az infrapanel?

Az infrafűtés legközismertebb és legrégebb változata. Számos méretben, kialakításban és teljesítményben léteznek. Felszerelése egyszerű, falra vagy mennyezetre szoktuk felhelyezni. Az infrapanel az infrafűtés technológiájával melegíti fel az embereket és a szobában lévő tárgyakat. A technológia az infravörös sugárzásra épül, emiatt szoktuk azt mondani, hogy az infrapanel a Nap melegét hordozza magában.

Miért érdemes infrapanelt választanunk?

Általában kiegészítő fűtésként szoktuk használni, de önálló fűtésként is használható. A hagyományos módszerekkel ellentétben nem a levegőt melegíti fel először, hanem közvetlenül az embert, a tárgyakat és a falakat, ezért olyan helyekre szoktuk javasolni a beépítést, ahol nagy a belmagasság és a beépített fűtés nem ad elég meleget. Érdemes emiatt nappalikba központi helyre szerelni, vagy hálószobába az ágy fölé, vagy fürdőszobába a tükör mögé. Ebben az esetben úgy néz ki a fűtésünk, mintha nem is lenne. Az infrapanel lehet éppen ilyen „eldugott” rendszer, noha nagyon is szem előtt tud lenni, csak éppen a világon senki sem sejti, hogy amikor a falra kitett képet csodálja, valójában a fűtőegység tetszik neki. A lakberendezők imádják, mert annyira sokrétűen és kreatívan lehet vele a házak utólagos fűtését (vagy akár teljes fűtését) megoldani.

Infrapanel Fogyasztasa Kepfutes

Másik nagy előnye, hogy gyönyörű designelemként is használható, a mai modern infrapanelek remekül hozzájárulhatnak házunk letisztult, elegáns stílusához.

Az infrapanelt magában is felhelyezhetjük a falra, ezenfelül egy népszerű felhasználási módja, hogy külső felületén kép vagy tükör van, így teljesen láthatatlanná tudjuk tenni a fűtést.

Megéri az infrapanel? Az infrapanel fogyasztása mekkora?

Az infrapanel fogyasztása elsőre könnyen kiszámíthatónak tűnik, hiszen egy panel annyit fogyaszt, amennyi a névleges teljesítménye. Például egy 500 W-os infrapanel 0,5 kWh-t fogyaszt. Azonban nem mindegy, hogy egy nap hány órát kell működnie, van, akinek elég napi egy üzemóra, van, akinek ennél is többre van szükséges. Összességében elmondható, hogy az infrafűtés alacsonyabb hőmérsékleten biztosítja ugyanazt a komfortérzetet, mint más fűtési megoldások. Ezen kívül sokat számít az infrapanel fogyasztása szempontjából a helyiség belmagassága, alapterülete és a falak és ablakok szigetelése. Amennyiben az adott helyiség belmagassága nem haladja meg a három métert és a falak is szigetelve vannak, nagyon egyszerű dolgunk van. Ebben az esetben hozzávetőlegesen 100 W teljesítménnyel számolhatunk négyzetméterenként. Ha pontos számítást szeretnénk végezni, ajánljuk online fogyasztáskalkulátorunkat, ahol pontosan ki tudjuk számolni, hogy mekkora fogyasztással kalkulálhatunk.

Infrapanel Fogyasztasa Tukorfutes

Az infrapanel fogyasztása számításánál fontos szempont lehet az energiahatékonysági érték is, vagy a megfelelő hővezérlő kialakítása is.

Hogy pontosan mekkora infrapanelre is van szükségünk? A cikkben leírt összes tényező megvizsgálása után könnyű megmondani, kész infrapanelek pedig ezen az aloldalon érhetők el.

Írd meg, hogy mit gondolsz arról, hogy az infrapanel fogyasztásához képest mire képes!

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]