Az infrafűtés sugárzó hővel működik, képzeljük el a szituációt, hogy nyáron kimegyünk az utcára és azonnal melegünk van, mert az infrasugarak felmelegítik a testünket. Ugyanez van akkor, ha télen síelni megyünk és annak ellenére, hogy mínusz fokok vannak, a téli napsugarak is feltudják melegíteni a testünket. Ismerjük meg, hogy az infrafűtés hogyan működik!20220624 Futofolia Blog Cikk Boritokepek Csere Hogyan Mukodik A Futofolia 1000x625px V01 03w

Hogyan tapasztalhatjuk meg az infrasugarak melegét? Az infrafűtés hogyan működik?

Otthonunkban is az infrasugár feltölti energiával a házat, a mennyezetet, a falat vagy például a bútorotokat infrafűtés esetén és ezek később ugyanúgy leadják az infrasugarakat.

Ezért is fordulhat elő az, hogyha kiszellőzteted a lakást egy gázfűtéses lakásban, akkor a fűtési energiáknak a nagy része kimegy az ablakon. Az emberek nagy része azt tapasztalhatja a téli napokon is, hogy a szellőztetés során teljesen kitudjuk hűteni a lakást akár percek alatt is. Viszont az hagyományos fűtéssel szemben az infrafűtésnél, a reggeli szellőztetés alkalmával is csak körülbelül 10-15%-a megy ki a fűtési energiának.

Kültéri sátor fűtése? Infrafűtéssel akár pólóban is!

Tavaly Debrecenben egy kültéri rendezvénysátornál segítettünk egy rendezvényen. Októberi rendezvény volt, ahol egy kültéri sátorban várták a vendégeket, ahonnan az emberek ki-be mászkáltak. A szervezők el akarták kerülni, hogy a vendégek fázzanak, így infrafűtést építettünk be a sátor mennyezetéhez. A vendégek a rendezvény ideje alatt az infrafűtés közelében akár pólóban is beszélgethettek, olyan meleget csinált a technológiánk.

Infrafűtéses ház és a hőérzet

Az energetikai törvény minden egyes Celsius-fokon, ha állítok a termosztáton az kb. 6% energiatöbbletet vagy veszteséget jelent. Tehát ha azt mondjuk, hogy most egy kicsit hideg van és 3 fokkal feljebb tekerem a termosztátot, az azonnal 20%-kal több fűtésköltséget jelent. Egy infrafűtéses házban általában a termosztát sokkal alacsonyabb hőmérsékletet mutat, mint amilyennek a hőmérséklet érződik. Más a hőérzetünk épp azért, mert az infrafűtés minket melegít. Ez is egy fontos eleme annak, hogy akár általánosságban véve a fűtési energiák 20%-át is megtudjuk spórolni.

Ha felkeltettük az érdeklődésed, kérj ajánlatot kollégáinktól.

Elérhetőségeink:
Tel: +36-20-400-7400
E-mail: info@futofolia.hu
Web: https://www.futofolia.hu/ajanlatkeres/

Írd meg a véleményedet, hogy mennyire értetted meg a fentiek alapján, hogy az infrafűtés hogyan működik!