A nyár sokak számára a pince és alagsor kitakarításának időszaka, ami kiváló lehetőséget kínál arra, hogy ezeket a helyiségeket egyúttal kellemesen meleggé varázsoljuk a hidegebb napokra is. Akár csak rendszerezésről, akár teljes átalakításról van szó, érdemes közelebbről megvizsgálni a melegen tartás problémakörét.

Shutterstock 1103729561 1

De miért is olyan hideg a pince?

Számos tényező okozhatja: az elégtelen szigetelés, szellőzési problémák és a nedvesség is. Valójában a nem megfelelő szigetelés az egyik leggyakoribb oka annak, hogy a pincékben a kellemesnél alacsonyabb a hőmérséklet. Ha hiányzik a szigetelés a betonfalakon, a hideg levegő behatolásával drasztikusan csökkenthet a hőmérsékletet a téli hónapokban. A szellőzési problémák szintén gyakoriak a pincékben, amelyek már ősszel is hideg levegőt engednek be, tovább rontva a helyiség hőmérsékletét. Emellett a nedvesség is problémát okozhat a pincékben, mivel a meleg nyári levegő kondenzálódik a hűvös pince levegőjével találkozva. A nedvesség egy másik jelentős problémát is okozhat, ami a penészesedés. Ez a jelenség mind az egészségre, mind az ott tárolt tárgyakra élelmiszerekre negatív hatással van. De vajon mi a megoldás ezekre a kellemetlenségekre?

Infrafűtés!

A pincében kialakított infrafűtés számos pozitív hatással lehet a helyiségre. Egyrészt a működéséből kifolyólag a sugárzó hő könnyedén kiszárítja a nedves falakat, így a penészedés nem okoz többé gondot. Másrészt a kiépítése pont olyan egyszerű, mint a használata. Az infrapanelek kiépítésénél nem sok egyszerűbb dolog létezik, ugyanis szinte csak egy konnektor szükséges a működésükhöz. Ennél egyel hatékonyabb és időtállóbb megoldás az intelligens fűtőfilmmel való fűtés. Ennek kiépítése is, rendkívül gyors és költséghatékony. Akár 1 nap alatt kivitelezhető és jelentősen olcsóbb, mint a többi hagyományos fűtési alternatíva. Arról nem is beszélve, hogy a jelentősen gazdaságosabb az infra technológiával való fűtés. Azonban azt ne feledjük, hogy lehet bármilyen jó és modern fűtés, ha a helyiség szigetelése nem megfelelő, így arra is kellő figyelmet kell fordítani.

Amennyiben te is szeretnéd komfortosabbá tenni pincédet, kérd ingyenes árajánlatunkat vagy keress minket az alábbi elérhetőségeink valamelyikén!

Telefonszám: +36 20 400 7400
Email-cím: info@futofolia.hu
www.futofolia.hu

Ajánlatkéréshez keresheted ezt az oldalt.

További kellemes napot kíván:
Tóth Tamás
és az Intelligens Fűtőfólia csapata