A gyermekek megbetegedési ranglétráján az elsők között szerepelnek a legúti fertőzések. Főképp télen, hidegben. Minderre a fűtési szezon, a hagyományos fűtési technikákkal csak rátesz egy lapáttal. Létezik azonban „tüdőbarát” fűtési mód, amely ráadásul az egész szervezetre jótékony hatással bír. Kicsiknek különösen melegen ajánlott!

 

Attól a ponttól kezdve, hogy gyermekünk születik, nem csak az életünk fordul fel fenekestől, de átalakul a gondolkodásmódunk, és az életünket addig vezérlő fontossági sorrend is átrendeződik. Aggódunk érte, főként csecsemő- és kisgyermekkorban védjük az őt a fenyegető, külső hatásoktól, igyekszünk a legjobb körülményeket teremteni számára és őrködünk lelke békéje felett. Vannak azonban tényezők, melyekre sajnos nincsnek ráhatásunk, de szerencsére sok mindent igenis befolyásolni tudunk. Ilyen például az otthonunk helyének, s nem utolsósorban az igényeinknek megfelelő fűtéstechnikának a kiválasztása. A lakásunkban, házunkban töltjük életünk során a legtöbb időt, ennek a felét fűtés mellett, így fontos, hogy kiválasztáskor ne csak a korszerűségre vagy a költséghatékonyságra fektessünk hangsúlyt, hanem azt is vegyük figyelembe, hogy az saját és legfőképp gyermekeink egészségére is jótékony hatással legyen. Mert hogy létezik ilyen!

Porban az igazság

A hagyományos, radiátoros fűtés számos fejlődésen ment keresztül az utóbbi évtizedek során, de sajnos még mindig vannak hátrányos tulajdonságai. Az egyik ilyen, hogy a meleg levegő áramoltatása révén, felkavarja és folyamatosan keringeti a helységekben a port, mely az egészséges embereknél is kellemetlenséget jelenthet, de az arra fogékonyaknál hosszú távon irritációt, köhögést, különféle légúti betegségeket is okozhat. A légszennyezettség, a dohányfüst, a légkondicionálás, állati szőr, füst, virágpollen mellett, a házipor is elősegíti az allergiás eredetű és légúti betegségek, például az asztma kialakulását, vagy meglévő betegség esetén jelentősen fokozhatja a kínzó tüneteket. A gyerekek szervezete a felnőttekénél érzékenyebb, védtelenebb, jobban ki van téve a különféle betegségeknek, így ők különösen nagy odafigyelést igényelnek. Fokozottan igaz mindez azokra a kicsikre, akik már eleve küszködnek ilyen problémákkal. Sokan nem tudják, de az asztmát ma a leggyakoribb, nem fertőző, krónikus kezelést igénylő, gyermekkori betegségként tartja számon a szakirodalom. Érdemes tehát megelőzni vagy nem fokozni a bajt. Főképp, ha van erre egy tökéletes megoldás!

Padlofutes Gyerek 2

padlófűtés

100% megoldás: infrafűtés

Az infrafűtés szinte gyógyír a fenti problémákra, ugyanis hatására a levegő megtartja nedvességtartalmát, nem lesz száraz és ami még fontosabb: az infrafűtéssel ellátott helységekben nincs szálló por. Nincs levegő cirkuláció, nincs légáramlás, mivel a hőt sugárzással közvetíti. Ez már önmagában nem kevés, de az infrafűtésnek számos egyéb, egészségre pozitív hatása van, melyet egyetlen technológia sem mondhat magáénak. Javítja a levegő minőségét és az emberi szervezet számára biológiailag optimális meleget sugároz. A harmadik generációs infra fűtőfólia által kibocsátott sugárzás hullámhossza azonos az emberi szervezettel, ezért saját hullámhosszú sugárzásként érzékeljük ezt. Továbbá a fűtőfilm igazoltan antibakteriális hatású, megszűnteti a vizesedést, a penészt.

Amikor tehát a család életében építkezéskor vagy lakásfelújításkor a fűtés kiválasztása van porondon, érdemes a szempontok mellé a kicsik egészségének védelmét is felvenni, hiszen az egészségbe fektetett energia, tőke mindig megtérül. A gyermekeink esetében pedig többszörösen.

 

Mi a véleménye az infrafűtésről, mennyire fontos az egészséges fűtés a lakásban? Mondja el véleményét a cikk alatt.