Jelen kivitelezést egy új épületgépész partnerünk hozta nekünk. Érdekes volt hallgatni milyen érveket sorolt fel az infrafűtés mellett és a hőszivattyú ellen.

Az épületgépész tervező egész idáig hőszivattyúkat tervezett új építésű lakásokba. Hosszas és alapos utánajárást követően megismerte az infra fűtőfólia technológiáját, és napelemmel kombinálva most már ő is ezt ajálja az ügyfeleinek. A legelső ilyen telepítéséről készítettünk rövid bemutatót.

Érvek egy épületgépész szemszögéből :

Hőszivattyú ellen, Fűtőfólia mellett:
– alacsony telepítési költség,
– egyszerű telepítés
– 1/6-od bekerülési ár
– 1/10ed telepítéssel eltöltött idő!!!

Hagyományos fűtéssel szemben 0 költségű üzemeltetés napelemek telepítésével!

Hőszivattyú vagy fűtőfilm

Jelen kivitelezésnél az ügyfél előre tudott tervezni a fűtőfóliával, mert az épületgépész végig korrekt adatokkal látta el, így könnyű volt a kivitelezés, hisz egy jól előkészített helyszín fogadta a villanyszerelő csapatot.

Padlófűtés

Elektromos padlófűtés lett kialakítva ebben az ingatlanba. Az infrafűtés a beton alá került, így az jó hőtárolóként fog működni a jövőben. A szigetelés fogadott minket a helyszínen, és arra kezdtük el kiépíteni a saját padlófűtés rétegrendünket (tőtükör, fűtőfólia, párazáró fólia, földelés). Erre jött rá a 4-5 cm beton. Amennyiben a betonsás után jutott volna a megbízó eszébe, hogy szeretne padlófűtést, akkor sajnos már csak elektromos fűtőszőnyeg kerülhetett volna a csemperagasztóba ( ami tudta volna biztosítani a komfortos meleg padlót, de lényegesen magasabb fűtés költség mellett).

 

Termosztát

A helyiségek vezérlése külön-külön programozható termosztát segítségével történik. Ezzel a megoldással további energia megtakarítás érhető el, hiszen nem kell olyan helyiségben is fűteni, ahol nem indokolt. Megoldás lehetett volna még a távoli vezérlésre egy okos otthon vagy akár wifi termosztát üzembehelyezése is, de itt nem volt rá szükség.

Hőszivattyú összefoglaló

Fontos, hogy ne csak a villanyszerelők képezzék magukat rendszeresen az elektromos fűtésekről, hanem a tervezők és az épületgépészek is. Nem szabad, hogy rutinszerűen a régi drága, és kevésbé komfortos fűtésmegoldásokat tervezzék be egy új családigáz esetében.

Jöjjön el hozzánk az irodánkba, és tapasztalja meg személyesen, milyen egy infrafűtéses lakásban lenni.  1138 Budapest, Úszodaru u. 10

 

További érdekes és hasznos cikkek:

Káros az infrafűtés?

Miért érdemes az infrafűtést választanunk?

Új Fűtőfólia bemutató terem Budapesten, infrafűtés kipróbálási lehetőséggel