Napjainkban egyre népszerűbbek a napelemmel kapcsolatos megrendelések, hiszen egyre növekszik az úgynevezett „passzívház”-igény, melynek célja a rezsiköltségek minimalizálása. Ennek köszönhetően nem csupán környezetbarát fűtési rendszereket tudunk használni, de a kiadásainkra is kedvező hatása lesz. Ennek ellenére még ma is sokaknak a „drága” kifejezés az első reakciója, amikor a napelemmel kapcsolatban teszünk fel kérdéseket. Cikkünkkel ezt a tévhitet szeretnénk eloszlatni. Arra is választ adunk, hogy a fűtőfólia és napelem kombinációja miként alakíthatja rezsiköltségeinket.

20220624 Futofolia Blog Cikk Boritokepek Csere Futofolia Es Napelem Jol Kiegeszitik Egymast 1000x625px V01 05w

Szóval tisztázzuk, milyen költségeket is jelent igazából ez a megoldás hosszútávon és milyen lehetőségeink vannak a kiadásaink további csökkentésére.

Elektromos fűtés akár 0 Ft-ra csökkentett rezsiköltséggel fűtőfólia és napelem kombinálásával

Cégünk az elmúlt két évben együtt dolgozott a Liget Solar Kft.-vel, melynek során sikerült népszerűsíteni a komplex napelem-beruházásokat a fűtőfólia és a napelem ötvözésével. Elsőre furcsának tűnhet, hogy miért van mindkettőre szükség, miért nem elég az egyik vagy a másik. Nos, amennyiben csak csökkenteni szeretné a költségeit, természetesen elég, ha az elektromos fűtési rendszerünket alkalmazza. Személyes tapasztalat alapján kijelenthetjük, hogy egy régi típusú, szigeteletlen és (a nyílászáróktól eltekintve) felújítatlan ház évi 240 ezer forintból felfűthető és tartható állandó hőmérsékleten. Ezt az összeget fűtőfólia- és napelem-rendszer alkalmazásával akár 0 Ft-ra is csökkenthetjük. Ezzel akár majdnem teljes mértékben búcsút inthetnénk a havi szintű rezsiköltségeknek.

Érdekességként megemlítenénk, hogy a lakásban tartott házi kedvencek számára sem okoz problémát, még abban az esetben sem, ha a padlóba szeretnénk beszereltetni az elektromos fűtési rendszerünket. Tapasztalatunk szerint, a kutyák és macskák egyaránt rajonganak a felmelegített padlóért, sőt a mieink annyira oda vannak érte, hogy még a kanapéra való felugrálásról is leszoktatta őket.

A Liget Solar Kft. székhelye Egerben található. Itt személyesen megtekinthető a különböző szolárpanelek és infrafűtések működése egy 200 négyzetméteres teszthelyiségben. Tapasztalataink alapján fontos a megfelelő kivitelező cég és szakember kiválasztása, a körültekintő döntéshez pedig a személyes egyeztetés elengedhetetlen. Sajnos napjainkban a megemelkedett kereslet és a rengeteg pályázat miatt sok a piacon a kezdő cég, amely szolgáltatásokat hirdet megfelelő tapasztalat nélkül. A kivitelező kiválasztása során érdemes az infrafűtésnél és a napelem-szolgáltatásnál is olyan szakembert választani, aki jelentős referenciával rendelkezik. A kiválasztás folyamán az is egy remek szempont lehet, ha az adott cég tagja a Nemzeti Napelem Szövetségnek (MNNSZ). A szövetség csak olyan cégekkel és kivitelezőkkel tartja a kapcsolatot, akik szakképzett munkaerőt és megfelelő termékeket biztosítanak.

Írd meg a véleményedet, hogy az elektromos fűtés és napelem összeállításról mit gondolsz!

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]