Intuitív, kifinomult és hatékony – az elektromos fűtés gyorsan népszerűvé vált a modern otthonokban az alacsony széndioxid-kibocsátása végett. Nemcsak környezetbarát, de hihetetlenül sokoldalú is, hiszen a fűtőpanel vagy infrapanel, vagy az egyéb elektromos fűtési megoldások egyaránt tökéletesek alkalmi illetve állandó fűtés kivitelezéséhez is.

Infrapanel Vagy Futopanel

Elektromos fűtőpanel kontra infrapanel

Mind az elektromos fűtőpanel, mind az infrapanelek valami egyedit hoznak az asztalra és az egyik fő különbségük a melegítés módja. Annak érdekében, hogy fény derüljön arra, hogy melyik a számodra legmegfelelőbb megoldás, először nézzük meg mindkettő működését.

Hogyan működik az elektromos fűtőpanel?

A fűtőpanel belsejében nincs ventilátor, hanem a konvekciós elv alapján működik. A készülék alján beáramlik a hideg levegő, áthalad a fűtőbetéten és azt felmelegítve távozik a helyiség légterébe. Amint a hőmérséklet elérte az általunk kívánt szintet, kikapcsol, ha szükséges magától visszakapcsol. Ebből adódóan a fűtési időszaknak nagyjából csak az egyharmadában használja az áramot. A fűtőbetét egy kerámiaházban lévő speciális ötvözet, melynek hőmérséklete alacsony, nem izzik, ezért élettartama gyakorlatilag végtelen

Hogyan működik az infrapanel?

Az elektromos radiátorokkal ellentétben az infrapanelek 100%-ban sugárzó hőt termelnek, ami azt jelenti, hogy nem kell a környező levegőre hagyatkozniuk a hőellátásban. Az infravörös hő hullámban halad, hogy közvetlenül melegítse fel az embereket, tárgyakat és felületeket. Ezek a panelek mélyebb szintű meleget biztosítanak, amelyet a környező falak könnyen elnyelnek, ami azt jelenti, hogy kiválóan alkalmasak a nedvesség elleni küzdelemre is. Emiatt tökéletesek megoldást jelentenek minden helyiség melegen tartására, beleértve a fürdőszobát, a régebbi ingatlanokat és a magasztos belső tereket.

Az elektromos fűtőpanel és az infrapanel 5 előnye

 1. Hatékony melegítés

Mindkét megoldás kellemes meleget teremt a relatív rövid időn belül. Az infrapanel könnyen átmelegíti a falakat és tárgyakat, így tovább tart a meleg.

 1. Könnyű telepítés és karbantartásmentes

Nincs szükség kazánra vagy csővezetékekre, és sok elektromos fűtőtest barkácsbarát, így könnyen felszerelhetők. Nem áll fenn a szénmonoxid-szivárgás kockázata az elektromos fűtésnél, vagyis nem kell fizetnie az éves szervizellenőrzésekért.

 1. Pontos hőkezelés

Sok fűtőpanel vagy infrapanel precíz digitális termosztáttal van felszerelve, amelyek pontossága gyakran ±0,5 °C. Ez biztosítja, hogy a helyiség mindig a kívánt hőmérsékletű legyen a hatékonyabb fűtés érdekében.

 1. Intuitív intelligens vezérlés

Egyes készülékek még az intelligens vezérléssel is kompatibilisek, lehetővé téve a fűtés programozását WiFi vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül. Egyszerűen használjon egy praktikus alkalmazást telefonján vagy táblagépén a gyors és egyszerű beállítások elvégzéséhez – kiváló azok számára, akik modern megoldást keresnek fűtési rendszerük kezelésére.

 1. Gazdaságos

A beruházási költségek töredékei egy hagyományos fűtési rendszer kialakításához képest, illetve a fűtés hatékonyságának köszönhetően az üzemeltetési költségek is vetekednek a hagyományos társaik költségeivel.

Akár az intelligens elektromos fűtőpanelt, akár az elegáns infrapanelt választod, a számodra legmegfelelőbb fűtési rendszer végső soron ingatlanodtól és az egyéni preferenciáidtól függ. Bármelyik fűtési megoldást is választod, biztos lehetsz benne, hogy elektromos fűtőpaneljeink és infrapaneljeink változatos kollekciója a számodra legmegfelelőbb kifinomult fűtőtestet kínálják. Tekintsd meg teljes kínálatunkat még ma.

A fűtőpanel kiválasztása nem csak egy egyszerű vásárlás; ez befektetés otthonunk kényelmébe és energiahatékonyságába. A megfelelő fűtőpanel kiválasztása kulcsfontosságú a hatékony és költséghatékony otthoni fűtés szempontjából. Ebben a cikkben hasznos tippeket adunk, hogy segítsünk Önnek a legjobb döntés meghozatalában.

 

TIPP a választáshoz 

 1. Értsd Meg a Különböző Típusokat:
  • Infravörös Panelek: Ideálisak a közvetlen hő érzetéhez, gyorsan felmelegítik a teret.
  • Konvektoros Panelek: Egyenletes hőeloszlást biztosítanak, ideálisak nagyobb helyiségekhez.
  • Olajtöltésű Radiátorok: Hosszabb ideig tartják meg a hőt, csendes működésűek.
 2. Vedd Figyelembe a Helyiség Méretét:
  • Egy kisebb helyiséghez kevesebb teljesítményű panel elegendő, míg a nagyobb területekhez erősebb készülékre lehet szükség.
 3. Energiahatékonyság és Üzemeltetési Költségek:
  • Válassz energiatakarékos modelleket, hogy csökkentsd a hosszú távú költségeket.
  • Figyelj a termék energiafogyasztására és hatékonysági besorolására.
 4. Kényelmi Funkciók és Extra Szolgáltatások:
  • Beépített termosztát, időzítő, és távirányító növelheti a kényelmet.
  • Túlmelegedés elleni védelem és gyermekzár a biztonságos használat érdekében.
 5. Design és Esztétika:
  • A fűtőpanel kialakítása is fontos szempont lehet. Válassz olyan modellt, amely illeszkedik otthonod stílusához.
 6. Ár-Érték Arány:
  • Ne csak az árat nézd! Fontos a minőség, a garancia és a hosszú távú megtérülés is.

Következtetés: A megfelelő fűtőpanel kiválasztása komoly döntés, amely hosszú távú hatással lehet otthonodra és pénztárcádra. Fontos, hogy alaposan mérlegeld a fenti szempontokat, és olyan modellt válassz, amely megfelel az igényeidnek és az otthonod specifikációinak. Egy jól megválasztott fűtőpanel nemcsak meleget biztosít a hideg napokon, de hosszú távon is gazdaságos megoldás lehet.

Telefonszám: +36 20 400 7400
Email-cím: info@futofolia.hu

Ajánlatkéréshez keresheted ezt az oldalt.