Ha van olyan közéleti kérdés, ami a tavalyi évtől kezdve elementáris erővel rúgta rá az ajtót Európára és hazánkra, akkor az az energiaválság. Az energia hosszú évek óta látható, szemmagasságban lévő témának számított. Ugyanakkor a Covid és a tavaly februárban kirobbant háború okozta árrobannások következtében mára a legfontosabb, mondhatni „nulladik” napirendi ponttá nőtte ki magát, méghozzá egyik napról a másikra. És ami még ennél is fontosabb: az energia problémája napjainkban már mindenki problémája. Nézzük hogy mi lehet az otthonok gazdaságos és emberbarát fűtési alternatívája.

Rezsiallo Megoldas

Fűtőfólia, az emberbarát megoldás

Summa summárum, a méregdrága energiaárak miatt a fűtési rendszerek újragondolása egy olyan égetően szükséges kihívás, amit senki nem tud kikerülni. Éppen ezért adja magát a soha nem látott létjogosultsággal bíró kérdés, ami jelenleg nem csupán Magyarországot, de egész Európát foglalkoztatja. Hogyan lehetséges költséghatékony, de mégis minőségi fűtésrendszerrel meleget teremteni az otthonunkban? És itt érkeztünk el ahhoz a kapcsolódási ponthoz. A mennyiség és a minőség, azaz a gazdaságos és a hathatós kategóriának megfelelve adhat megoldást: az infrafűtés!

Túlzás nélkül állíthatjuk, ha létezik emberbarát fűtési rendszer, akkor az az infrafűtés, amely a régi iskolától teljesen eltérve elsőnek nem a levegőt, hanem mindig magát az embert melegíti fel. Csak ezt követően melegíti fel a tárgyakat és a falakat. Mindezt a nap energiájával, ami egyszerre jelent melegebb érzetet, és költséghatékonyabb működést.

Az infrafűtésnek napjainkra számos kiterjedt változata van, a jó hír pedig, hogy valamennyi típusa ugyanezen a technikai alapelv mentén működik. Legyen szó infrapanelről, sötétsugárzóról, de első sorban az intelligens fűtőfilmről. Hónapról-hónapra súlyos tízezreket spórolhatunk meg, ami békeidőben is jelentős, napjainkban sok esetben egyenesen vízválasztó összeg.

Hagyományos fűtésrendszer vagy infrafűtés?

Mindezt nem mellékesen úgy, hogy nincs szükség vegetálásra: a lényegesen olcsóbb rezsiköltség nem jár együtt 15 fokra tekert fűtéssel, az ebből következő betegségekkel, kellemetlen közérzettel vagy penészes falakkal. Nem a kisebbik rosszról, hanem egy modern, ésszerűen működő pénztárcabarát megoldásról van szó, ami mindenkinek előnyös.

Az infrafűtés költséghatékonyságáról már korábban is ejtettünk szót, többek között amikor az intelligens fűtőfóliát, mint rezsiálló megoldást mutattuk be. Eddig tehát hibátlan, azonban egy témában laikus is jogosan teszi fel a kérdést, „lehet hogy olcsóbb, de mennyibe kerül a kiépítése? És mennyi a karbantartása?”

Nos, a jó hír az, hogy az innováció labdája ebben a szempontban is az infrafűtés mellett pattog: a hagyományos fűtésekkel ellentétben a rendszer létesítése és éves karbantartási költsége is jóval a hagyományos fűtési technikák alatt mozog.

Minden téren emberbarát

Az emberközpontú technológia pedig korántsem csupán az olcsóbb szempontból érvényesül. A lakásban elfoglalt „láthatatlan” volta miatt végre az évtizedek óta dúló „hatékony vagy esztétikus? vitára is pontot tesz. Úgy simulva bele a környezetbe, hogy gyakorlatilag akkor ütközhetünk a látványába, amikor beköttetjük, onnantól pedig már észrevétlenül teszi a dolgát.

Olcsó, hatásos és láthatatlan. Ezek egy fűtési rendszernél örökzölden előnyös tulajdonságok, nem éppen békebeli napjainkban azonban kiváltképp kincset érnek.

Amennyiben szeretnél több cikket az infrafűtésről kattints ide, vagy keress minket az alábbi elérhetőségeink valamelyikén.

Telefonszám: +36 20 400 7400
Email-cím: info@futofolia.hu
www.futofolia.hu

Ajánlatkéréshez keresheted ezt az oldalt.

További kellemes napot kíván:
Tóth Tamás
és az Intelligens Fűtőfólia csapata