Hirtelen kell költözni vagy gyorsan felújítani? Ilyenkor minden nap számít. A legtöbb munkálat egy felújítás vagy építkezés során bizony heteket igénybe vesz a tervezéstől az üzembe helyezésig. Ha teljes fűtéskorszerűsítésben gondolkodik, eláruljuk: létezik egy olyan megoldás, mely az összes között a leggyorsabban kiépíthető és ráadásul azonnal használható.

Számos élethelyzet tehet egy felújítást vagy építkezést kényszerűen gyorsítottá: megváltozott igényeink miatt lakáscserére vagy eladásra adjuk a fejünket, s olyan vevőt találtunk, aki nem szeretne vagy tud sokat várni a költözéssel, így az új, kiszemelt lakásunkat sürgősen kell felújítanunk vagy új ház esetében az építkezést gyorsítanunk. Az is elfordulhat, hogy gyermekünk születik és sürget bennünket a határidő, hogy a nagy napra elkészüljünk a családi fészekkel. Vannak feladatok egy építkezés, felújítás során, melyek nem megkerülhetőek és olyanok is, melyeket nem tudunk siettetni. Egy új fűtésrendszer kiépítése vagy a régi cseréje azonban nem ezek közé tartozik. Köszönhetően az infrafűtés technológiájának.

Időből jeles

Az első és legfontosabb: az infrafűtés kialakításához nincs szükség gáztervre és semmilyen más, idő- és pénzigényes kalkulációra, valamint engedélyeztetési procedúrára. Bár többféle alkalmazási módja van – a fűtőfólia elhelyezhető a falban, a mennyezeten és a padlóban is, vizes és száraz helyiségekben egyaránt -, kivitelezése rendkívül rövid időt, többnyire egyetlen napot vesz igénybe, ellentétben például a gázfűtés kialakításával, melyen hetekig dolgoznak az adott ingatlanban a szakemberek. Felfűtése ugyancsak extra rövid ideig tart, így, ha elkészült az otthonunk, azonnal üzembe helyezhető. 

Bár talán az idő a legnagyobb kincs manapság, az általunk forgalmazott technika nem csak heteket, de pénzt is spórol nekünk. A beruházási költsége töredéke más fűtési rendszerekének, például kazánt sem kell vásárolnunk, és a kivitelezést végző szakemberek hetekig tartó munkadíja sem terheli meg a végső bekerülési összeget. Egy 100 négyzetméteres ház esetében a hőszivattyús megoldás 6-8 millió forintot, a gázfűtés tervezéssel, kivitelezéssel együtt kb. 3-3,5 millió forintot vesz ki a megrendelő zsebéből, míg az infrafűtés esetében ez az összeg mindösszesen 1,3-1,4 millió forint. Ugyanez elmondható az üzemeltetéséről is, hiszen nincsen évi 1-2-szeri szervizelési, karbantartási költség, mint a gáz- vagy hőszivattyús rendszerek esetében.

Padlofutes 2021 300x300

Egyéb előnyei

Ha az infrafűtés mellett döntünk, használat során is csak az előnyeit fogjuk élvezni: a fűtőfólia teljesítménye hasonló, de hatékonysága többszöröse más elektromos fűtéseknek az egyenletes hősugárzásnak köszönhetően. Az már csak hab a tortán, hogy kifejezetten jótékony élettani hatásokkal is rendelkezik: bizonyítottan antibakteriális tulajdonságú, az emberi szervezet számára biológiailag optimális meleget ad, a helyiségben nem lesz száraz a levegő és nem keletkezik szálló por.

 

Kérjen ingyenes műszaki javaslatot ITT

 

Neked tetszene egy ilyen fűtésrendszer a lakásodba? Írd meg a véleményed a cikk alatt!