Chat with us, powered by LiveChat

Modern fűtési rendszerek napjainkban

Ha manapság a fűtésrendszerek cseréjéről vagy felújításáról beszélünk, érthető okokból ezen a területen is egyre nagyobb hangsúlyt, egyre nagyobb szerepet kapnak a korszerű, a megújuló energiákra, innovatív megoldásokra építő technológiák. De milyenek is ezek?

Ha említjük az „alternatív energia” vagy a „megújuló energia” kifejezéseket, a legtöbb embernek valószínűleg a napenergia felhasználási módjai jutnak eszébe. Amely dicséretes, hiszen ez azt mutatja, hogy egyre inkább népszerűvé válik ez a megoldás is, egyre többen fordulnak a Föld nyersanyagkészleteit és saját költségvetéseiket is hosszú távon kímélő lehetőségek felé. A napkollektorok működésével kiegészített fűtésrendszer jelentősen olcsóbbá tudja tenni a lakások felmelegítését (bár teljesen nem tudjuk kiiktatni a hagyományos rendszereket, hiszen a hidegebb hónapokban nem garantált a mindig elegendő napsütés ahhoz, hogy teljes egészében a panelek segítségével fűtsünk). Vannak olyanok, akik természetesen szkeptikusak a még mindig csak elterjedőben lévő alternatív megoldásokkal szemben, nekik meglévő rendszerük korszerűsítése lehet a cél.
A kazán alapú fűtésrendszerek tekintetében is rengeteg újítás ment végbe az utóbbi években, a manapság gyártott és piacra dobott kazánok egyre szigorodó energetikai szabályoknak felelnek meg – ezek az eszközök adott esetben sokkal hatékonyabb és kíméletesebb működésre képesek, mint a régi berendezés.

1200x628 2018081717

Napelemmel akár ingyen is működhet az infarfűtés

A Napkollektoroknak télen gondot okozhat a meleg víz előállítása, viszont a napelem egész évben termeli az áramot, így a nyári többletet télen fel lehet használni fűtésre, így nem gond a kisebb áram termelés a háztetőn.  Akik mindenképpen egy környezetbarát, újszerű és hatékony megoldást szeretnének telepíteni az otthonukba, azoknak ajánljuk az infrafűtés módszerét: az infrafűtést fűtőfóliák beszerelésével valósítjuk meg, amelynek számtalan előnye, sőt jótékony hatása is lehet a hagyományos rendszerekhez viszonyítva.

A fűtőfóliák beszerelése egyszerű és gyors, szintén mellettük szól, hogy tulajdonképpen azonnal használhatóak.

A teljes rendszer beüzemelése kevesebb anyagi ráfordítást igényel, mint akár egy komplett padló- vagy gázkazános fűtés kiépítése. Egyik legpozitívabb tulajdonsága, hogy kivételesen egyenletes hőmérséklet- eloszlást biztosít, így nem tapasztalható ingadozás. Fontos tudni, hogy az infrafűtés és a fűtőfólia a  naphoz hasonlóan energiát sugároz, így a különböző tárgyak, testek is „részt vesznek” az adott tér felmelegítésében, mivel maguk  is leadják a felvett energiát a lakótérbe. Ezen kívül a technológia javítja a levegő minőségét is, valamint jótékony hatással van az emberi szervezetre. Nem jár károsanyag-kibocsátással, nem vált ki allergén reakciókat (mint a hagyományos padlófűtés  esetében), hatásfoka pedig csaknem 70%-kal magasabb, mint a gázfűtésé. Csendes, nem jár hanghatásokkal sem, élettartama  pedig nagyon hosszú (körülbelül 30 év), így teljes mértékben

1200x628 201808176

Modern fűtés – infrafűtés