Infra fűtés

Infra fűtés – a XXI. század technológiája

A fűtésrendszerek rengeteget fejlődtek az elmúlt évszázadok során, az ezredforduló óta azonban gyökeresen megváltozott a modern fűtés világa. Az infrafűtés olyan új módot kínál a megfelelő hőmérséklet biztosításához, amellyel egyetlen hagyományos rendszer sem veheti fel a versenyt. Gazdaságos, hatékony, környezetbarát és jótékony hatással van az egészségre: az infrafűtés a legjobb választás.

Cégünk már a fűtőfilmek harmadik generációját kínálja partnerei számára. A fejlesztéseknek hála sikerült kiküszöbölni az infrafűtés gyermekbetegségeiből adódó hibákat. Az új típusú fűtőfólia önszabályozó képességének köszönhetően többé szóba sem kerülhet a túlfűtés, így légrést sem kell hagyni a bútorok és a fűtőfelület között.

570x7006

Hogyan működik az infra fűtőfilm?

A fűtésrendszer alapját az infravörös sugárzás adja. Ez a napfényben is megtalálható, emberi szem számára láthatatlan sugárzás hordozza a Nap melegét. Az infrafűtés a hagyományos módszerekkel ellentétben nem a levegőt melegíti fel, hanem közvetlenül a tárgyakat és a helyiségben tartózkodókat. A falakról és a tárgyakról aztán a meleg visszaverődik. Tehát nem a levegő fogja felmelegíteni a tárgyakat, hanem éppen fordítva. Ebben rejlik az infrafűtés hatékonyságának titka. A meleg levegő kiszökik a legjobban szigetelt lakásból is, az infravörös sugarak hatására azonban hőfüggöny jön létre a nyílászáróknál, aminek köszönhetően minimalizálható a hőveszteség.

Infra fűtés kialakítása

Igazán sokoldalúan hasznosítható technológiáról van szó, amely mint padlófűtés, illetve fal- vagy mennyezetfűtés is megállja a helyét, de használható kiegészítő fűtésre, sőt akár kültéren is alkalmazható. A rendszer kialakítása egyszerű és gyors, illetve kifejezetten gazdaságos. Az infrafűtés további előnye, hogy bármilyen burkolattal használható. Beszerelhető a falba, az álmennyezet fölé vagy a padlóba. Mindegy, hogy parketta, szőnyeg, járólap vagy kőburkolat fedi a padlót, kiváló eredmény érhető el a fűtőfilmekkel.

A kivitelezés kifejezetten gyors. Míg a hagyományos fűtésrendszerek kialakítása nagyon időigényes lehet, és akár hetekig is eltarthat, addig a fűtőfilmek lefektetése egy-két nap alatt megoldható. A beruházási költség alacsonyabb, mint bármely más technológia esetében, töredéke lehet a kondenzációs rendszerekének. Sokan attól tartanak, hogy amit megspórolnak a kiépítésen, az üzemeltetés során fizetik meg. Erről azonban szó sincs. Az egyedülálló technológia a kimagasló hatékonyságnak köszönhetően igazán olcsón üzemeltethető.

Milyen előnyökkel jár az infra fűtés?

Megszámlálhatatlan pozitív jellemzőjét sorolhatnánk az elektromos fűtésnek. Szerencsére egyre többen fedezik fel maguknak az infrafűtést, és az általa nyújtott előnyöket. Az elismerő visszajelzések megerősítenek minket abban, hogy ügyfeleink nem bánták meg, hogy a fűtés jelenleg elérhető legmodernebb változata mellett döntöttek. Pontokba szedtük, hogy melyek rendszer a legkiemelkedőbb pozitívumai.

Kiemelkedő hatásfok: többé nem kell rettegni a fűtési szezon kezdetétől, a legnagyobb hidegben is komfortos, meleg otthon fogja várni, és fűtésköltsége sem fog az egekbe szökni.

Egyszerű csatlakoztathatóság: az infrafűtés használhatja a már kiépített elektromos hálózatot, így nincs szükség épületgépészeti munkákra a kivitelezés során.

Bárhol használható: az igényeinek megfelelően a rendszer kiépíthető a falban, de használható padló– és mennyezetfűtéshez is. Akár lamináltpadló alá is elhelyeztetheti a fűtőfóliákat.

Tökéletes komfortot biztosít: egyenletesen fűtés, természetes hőérzet és megfelelő hőmérséklet jellemzi a rendszert, így az infrafűtés növeli lakása kényelmét.

Minimális helyigényű és esztétikus: nincs szükség fűtőtestekre, csövekre, csupán egy vékony fóliát kell beépíteni, ami láthatatlanul megbújva gondoskodik a kellemes melegről.

Nem igényel karbantartást: a kiépítést követően akár 100 éven keresztül is működtethető a rendszer felújítás és karbantartás nélkül. Nincsenek mozgó alkatrészek, amelyek elkophatnának vagy meghibásodhatnának. Az elektromos fűtéshez nincs szükség kéményre, így a kéménysepréssel sem lesz gondja.

Gyors felfűtés: az infrafűtés néhány perc alatt felmelegíti a helyiséget, a bekapcsolás után azonnal érezni a meleget.

Megszabadulhat a szállóportól: a fűtés nem fogja többé felkavarni a port, így csökkentheti a légúti megbetegedések kockázatát.

Egészségre gyakorolt jótékony hatás: a fűtőfólia hasonló hullámhosszon sugároz, mint az emberi szervezet, ezáltal jó hatással van a testre.

Környezetbarát: hatékonyságából kifolyólag a rendszer nem pazarolja az energiát, így csökkenti a környezetszennyezést.

Az infra fűtés utólag is kiépíthető

Az utóbbi években az építtetők egyik kedvencévé vált az infravörös sugarakon alapuló modern fűtés. Tudni kell azonban azt is, hogy nemcsak új épületekben kivitelezhető a korszerű fűtésrendszer telepítése. Ha szeretné csökkenteni fűtésköltségét, érdemes elgondolkodnia a váltáson, illetve a kiegészítő fűtés alkalmazásán. Az első hűvösebb napokon nem lesz szükség arra, hogy beüzemelje teljes fűtésrendszerét, elég lesz bekapcsolnia az infrafűtést. Különösen hasznos lehet ez távfűtéses lakásokban, ahol központilag döntenek a fűtés kezdetének időpontjáról.

Akár teljes meglévő fűtésrendszerét kiválthatja fűtőfóliákkal. Ha szeretne helyet nyerni, az infrafűtés kiváló megoldás arra, hogy megszabaduljon a nemegyszer ormótlan és korántsem mutatós fűtőtestektől és egyéb gépészeti elemektől, a lakásban kígyózó csövektől. Az új generációs fólia előnyeit kihasználva szabadon átrendezheti a helyiségek bútorzatát.

Fűtőfólia a lakáson kívül

Főként lakóingatlanok, családi házak fűtésére használják az infravörös sugarak által átadott hőt, de számos egyéb felhasználási területen is alkalmazható a fűtőfólia. Az infrafűtés segítségével megakadályozható a kültéren elhelyezett csövek elfagyása. Használható olyan épületekben is, amelyekben a csövek jelenléte nem lenne esztétikus, például templomokban. Mivel egyszerűen az elektromos hálózatra köthető, ezért használható ipartelepek félreeső részein, ahová nem lenne kifizetődő fűtéscsöveket vezetni, például parkolók őrbódéiban vagy portákon.